Karatay Madrasah Museum
Point
Find a guide to explore this place.
Antalya is one of the most visited cities in Turkey. The region, which has gained an attractive reputation for world tourism with its historical and natural beauties, has many tourist places. Karatay Madrasah, located in Göztepe neighborhood of Antalya, is one of the most important of these places. has served as. The building was built by the Seljuk Sultan Alaaddin Keykubat in the late 13th century. Madrasah is visited by many groups on Antalya Culture and Tourism trips today. The structure is part of a cultural heritage that has left a mark between the historical streets and houses around it. Historical decorations, hot juicy stones and indirect lighting. The restoration works have also been provided to the original form of the old building. The wings above the madrasah have the characteristics of the Seljuk art. They can discover the Seljuk and Ottoman architectural features. Visitors can have a pleasant time while contemplating in the place. They can spend enough time as a witness to the historical view on the edge of the pool on the top floor. Boutique hotels and pensions. It offers an incredible sea view and accommodation options in places with historical beauty with its different accommodation options. In addition to the historical decorations, hot water stones and indirect lighting in the madrasah, there is a pool with historical views. In the place where you can explore the Seljuk and Ottoman architectural features, you can have a full pleasant holiday with comfortable accommodation options.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@Rehber
Aladdin tepesinin kuzeyinde yer alır. Celaleddin Karatay tarafindan daru'l-hadis olarak insa ettirilmiş, fakat medresede astronomik gözlemler ve pozitif bilimlerle ilgili de çalışmalar yapılmıştır. Mekana mükemmel bir taç kapıdan giriliyor. Tavandaki Selçuklu çinisinin en guzel örnekleri insani büyülüyor. Şu anda müze olarak hizmet veriliyor. İçinde Selçuklu çinilerinin en guzel örnekleri teşhir edilmekte. Tavsiye ederim görülmesi gereken bir mekan.
@Rehber
Mozaik ve çinileri beğeniyorsanız mutlaka gezilmesi görülmesi gereken müzelerden biri. Müzekart ile giriş yapabilirsiniz veya 20 tl gibi bir ücret ödeyerek gezebilirsiniz.
@betulsayit3238
küçük bir müze, küçük bir koleksiyon. yıl ve isimden başka hiçbir açıklama yok, daha öğretici olabilirdi. dışarıdan müze olduğu asla anlaşılmıyor, müzekart internet sitesinde görmesem ben de fark etmeden önünden geçerdim. yüksek bir potansiyeli var, biraz daha uğraşılmalı.
@hakanozkan7805
Buram buram tarih kokan bir mekan. Temiz ve boştu biz ziyaret ettiğimizde. Ücretsiz gezilebilyor. Herhangi bir gorevli yoktu. Kına organizasyonlarinda kullanıliyormuş arada. Yol üstü ve şehir içinde Döğerden geçerken uğrayın mutlaka. Not: burya uğrarsanız az ilerideki Zorali çeşmesi ve peribacalarıma da gidin.
@halenurugur494
Karatay medresesi Sultan II. İzzeddin Keykavus devrinde Emir Celaleddin Karatay tarafından 649 Hicri(1251 miladi) yılında yaptırılmıştır. Mimarı bilinmemektedir. Osmanlılar devrinde de kullanılan medrese XIX. Yüzyılın sonlarında terk edilmiştir. Anadolu Selçuklu devri çini işçiliğinde önemli yeri bulunan Karatay medresesi 1955 yılında ‘çini eserler müzesi’ olarak ziyarete açılmıştır. Müze kartı ile giriş yapabiliyorsunuz. Müze kartınız yok ise giriş üçreti 20 tl idi. Bir inşaat mühendisi olarak medreseyi çok beğendim. Orta bölümde havuz bulunuyor ve bu havuzdaki suyu drene edebilmek için zeminin bir metre altında havuzlar yapılmış ve odunlarla üzeri kapatılmış, bu da koruma kazısında keşfedilmiş. Görkemli bir müze, müze severlere kesinlikle gitmelerini tavsiye ederim.
@mustafadursun4789
Karatay Medresesi tarihi açıdan en önemli yerlerden birisi. Bu öneminin sebebi ise Selçuklu döneminden gelen en eski ve korunmuş Çini eserleri ile yapılmış yer olmasıdır. Burayı kimin yaptırdığı bilinmiyor. İçerisinde ise Konya ilçeleri ve merkezinde bulunan bir çok çini eserleri sergileniyor. Ayrıca su kanallarını gösteren camdan bir bölüm yapmışlar. Eskiden nasıl toprak altından bu sistemin sağlandığına dair ufak bilgi sağlıyor. Konya merkezde bulunuyor ve yürüyerek gelmeniz gerekiyor. Müze kart ile girebiliyorsunuz.
@arzutasci
Konya'da Alaeddin Parkı çevresinde, çok güzel restore edilmiş tarihi yapılarımızdan. Konya gezisi yaparken, Panorama Müzesi tarafından yürümeye başladığınızda Alaeddin Keykubat Camii ile beraber merkezdeki son durak bölgesi olarak değerlendirebilirseniz. Vaktiniz varsa içine girip sergilenen çinileri ve el işçiliklerini de görmelisiniz. Giriş ücreti Mayıs 2022 itibari ile 15TL
@arzutasci
Çok küçük bir müze. Giriş 15₺ müze kartınız varsa öyle geçerken 5dk uğramak için girilebilir. İçerde görmeye değer bi şey yok. Sadece tavandaki kubbenin süslemesi çok güzel o kadar. Müzenin içerisine 1960larda çizilmiş tarihi eser planları var ne alaka anlamadım. Planlar konyadaki tarihi eserlere bile ait değil.
@arzutasci
Taç kapisi muntazam her yerinde detay akiyor 3 kabarasi var.zencirek motifleri zincirler ile kusatilmis giris simdilik arka kapidan rrestorasyon calismalari tamamlaninca giris tekrar tac kapiya gececek.tac kapı cepheden daha buyuk siyah mermerler ve kapiyi cevreleyen hadisler mevcut. Herkesin ölmeden gorecegi yer diyebilirim
@nagihantd2174
Atalarımızın mükemmel ötesi eserlerini övmeye kelimeler yetersiz kalır hele o yapıları görmek kuşkusuz bir Türk için eşsiz bir şanstır Fakat önemli bir sorun söz konusu..?♀️?♀️?♀️Umarım Konyalılar Anadolunun Türk İslam tarihinde son derece değerli yerleri olup eşsiz mihenk taşlarından İnce Minareli Medrese, Karatay Medresesi, Allaaddin Camisi ve Alaaddin köşkünün değerini bilir ve o çevrelerini kuşatan koca trafik yolu ile tranvayı yapılardan uzaklaştırır... Umarım belediye ve vakıflar o sarsıntıların yapılara verdiği zararı daha geç olmadan görür ve halk da olumsuzlukları fark edip tepki verirler. Yoksa bin yılı devirerek günümüze gelen bu yapılar bir yüzyıl daha ayakta kalmaz.. ?♀️?♀️?♀️
@arzutasci
İŞLEMELERDEKİ ZARAFET Karatay Medresesi Kubbesi, Konya Karatay medresesi Sultan II. İzzeddin Keykavus devrinde Emir Celaleddin Karatay tarafından 649 Hicri(1251 miladi) yılında yaptırılmıştır. Mimarı bilinmemektedir. Osmanlılar devrinde de kullanılan medrese XIX. Yüzyılın sonlarında terk edilmiştir. Anadolu Selçuklu devri çini işçiliğinde önemli yeri bulunan Karatay medresesi 1955 yılında ‘çini eserler müzesi’ olarak ziyarete açılmıştır.Karatay müzesinde,Beyşehir gölü kenarında Kubat-Abad sarayı kazı buluntuları arasında olan duvar çinileri, çini ve cam tabaklar ile Konya ve yöresinde bulunan Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çini ve seramik tabaklar kandiller ve alçı buluntuları sergilenmektedir. Kaynak: Selçuklu Belediyesi
@arzutasci
Konya merkezde görebileceğiniz medreselerden birisi, pozitif bilimlerinin öğretildiği bir yer, alaeddin keykubat devrinde yönetimde söz sahibi birisi tarafından kurulmuştur Çinileri dikkat çekiyor, eserlerin bazıları İstanbul hava limanında sergilemek üzere götürülmüş, kısa sürede gezilebilir, müze içerisinde bir adet türbe bulunmakta