Miletus Ruins
Point
Find a guide to explore this place.
An ancient port city located close to Akkoyu in Didim district of Aydın. There are legends from the distant history of this ancient harbor. No matter how little the reality of these legends, Pausanias has important content about the origin of the Mi-Ictos. The legend is as follows; The sons of Kodros, Neleus and Medon, fought the throne. As a result of this fight, Neleus comes to the Aegean region and founded Miletus. During the Roman period, the structure of the city of Hellenistic period is fully preserved, but many development activities occur. These developments consist of many baths, harbor monuments and gates and stadiums that you can see in the city. However, you can easily observe only a few structures due to the shrinking of the city. > It is located in the district. You can visit Örenyerini every day of the week between 08:30 and 19:00. Entrance fee for Örenyeri is 1 for adult 40 TL . Museum card holders can visit free of charge. & Nbsp; You can add the historical location and the museum to your route. You can visit the connection of the .com/Kesfet/Museum/Miletos-Antik-KENTI connection.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@emrephoto
Aracınızı ücretsiz park edebileceğiniz bir çok yer mevcut. Girişler paralı veya müze kart geçerli. Fakat bir girişi olmadığı için yan taraftan girenlere hiçbir şey sorulmuyor. Açıkçası bu tarihi güzelliklerin bakımsız, başıboş bırakılması çok üzücü. (Güneşli havalarda gitmemeye çalışın güneş çarpası yaşayabilirsiniz. )
@antalyarehber
Milet büyük bir antik kent. Geniş bir araziye yayılmış. Bir kısmında hala çalışmalar devam ediyor. Farklı dönemlerde farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığı için bir çok medeniyete özgü izleri görmek mümkün. Özellikle amfi tiyatrosuna ben bayıldım.. Günümüze büyük ölçüde ulaşan yapılar arasında da başı çekiyor amfi tiyatro. Ören yerini gezmek için milet müzesinden düz devam ediyorsunuz. Ören yerinin doğrudan bir girişi yok. Amfi tiyatronun önünde park ettiğinizde size doğru bir görevli koşarak geliyor şaka gibi görevli kişiye yazık ziyaretçilerin peşinden koşuyor bilet kesmek için. Ören yeri tamamen açık bir alan olduğu için istediğiniz yerinden girmek mümkün haliyle bir denetim de yok. Nasıl oluyor da böyle yerleri böylesine başı boş bırakabiliyoruz anlamıyorum. Biz gittiğimizde bir kaç saat önce yağmur yağmıştı. Bu nedenle nem ve hayvan pislikleri çok kötü kokuyordu. Ören yeri koruma altında olmadığı için hayvanlar otluyor. Bu nedenle her yerde hayvan pislikleri var.. Belli bir gezi rotası yok. Mutlaka ve mutlaka kapalı ayakkabı giyin. Her yer diken. Güneş kremi, Güneş gözlüğü, şapka ve su alın yanınıza.
@gezici
Müzekart ile giriş ücretsiz, diğer pek çok ören yeri gibi kapıda gişeden kontrol ile tek tek girmiyorsunuz, direk içeri girip arabanızı park ediyorsunuz (park yeri sorunu yok, düzenli bir otopark beklemeyin boş alan çok) sanıyrsunuz ki kimse yok, siz kalıntılara doğru ilerlerken arkanızdan bağırıyorlar gelin müzekartınızı okutun diye, o ilginc ama personel gayet saygılı,sorduğunuz her soruya detaylı cevaplar veriyorlar o da ayrı... Kent çok yıkık yada virane değil evet ama çok da guzel korunabildiği söylenemez, oldukça geniş bir alana kurulu o yüzden rahat ayakkabı, mümkünse şapka, güneş kremi ihmal etmeyin ve öğlen sıcağında gelmeyin; tiyatrodan görünen yeşil manzara çok güzel görüntü oluşturuyor, gidiş yolu iyi durumda, buralara kadar gelmişken görülmeli bu filozoflar şehri...
@epigraf
Didim ilçe sınırları içinde yer alır. Müze kartı olanlar için giriş ücretsiz. Araçla giderseniz 15 tl park ücreti ödemeniz gerekebilir. Öncelikle alan oldukça geniş ama bir o kadar da bakımsız. Minik patikarı takip ederek gitmek biraz garip geldi. Çok fazla bilgilendirici tabela bulunmuyor. Bir minik Cafe bulunuyor. Dinlenmek , mola vermek isteyenler için tiyatronun hemen yan tarafında yer alıyor. Milet önemli bir yerleşim merkezi ve liman kenti durumunda olup İonia Konfederasyonu'nun başkenti konumundadır. Önemini Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerinde de korumuştur Daha sonra denizin çekilmesiyle ve liman kenti özelliğini kaybetmesi nedeniyle önemi azalmaya başlar. Antik Kentte bugün görülen kalıntılar, Helenistik, Roma, Doğu Roma ve Türk Dönemine aittir. Helenistik Çağ kalıntıları; tiyatro, hereon, Apollon Kutsal Alanı, Helenistik depo , agora bulunur. Roma Çağı kalıntılarında ;hamam,Kilisesi yer alır. Türk Dönemi kalıntılarında ; kervansaray, tekke, hamamlar, İlyas Bey Camii ve Külliyesi bulunur.
@serdaralp
Diğer ören yerleri gibi giriş kısmı yok müzeyi gectikten sonra 500 metre ilerde aracınızı park edip ören yerine giriş yapiyorsunuz. Gorevliler etrafta kimi görürse bilet veya müze karti soruyor çok ilginç gercekten. Bir giriş kapisi yapmak, gişe oluşturmak çok zor olmamali. Kesinlikle Muazzam bir yer. ilk dikkati çeken tabi ki amfi tiyatro, tiyatronun dışında çok fazla yapi var alan çok büyük. Bir çok yapi uzakta ve ulaşımı yok, uzaktan goruyorsunuz sadece. Çok üzücü olan ise Efes kadar iddiali tarihi güzelliklere sahip ve daha büyük bir alana yayılmış bir yerin bu kadar kötü durumda oluşu içler acısı, cidden çok üzüldüm. Amfi tiyatro ve ettafinda tüm yapilar bakimsiz ve korumasiz durumda. İnsanlar yuruyerek patika oluşturmuşlar ara bağlantı yollari dahi yapılmamış! Saçma sapan yerlere tabela koyulmus gibi duruyor ortalikta. 3 4 yerde yön tabelası var. Koyunlar ve inekler alani geziyor. Bunlara rağmen kesinlikle gidilip gezilmeli. Umarim devlet büyükleri bu alana hakettiği değeri verir.