Troy Museum
Point
Find a guide to explore this place.
The Troy Museum in Tevfikiye Village of the
The Troy Museum, located in the Tevfikiye village of Çanakkale's Central District, was entitled to be included in UNESCO's World Cultural Heritage list in 1998. The Ancient City of Troy went through a long-term construction process. The construction of this museum, which was first started in 2013, stopped in 2015 for some reasons. Later, its construction continued in 2017 and was put into service for museum lovers in October 2018.
As soon as you enter the museum, you can go down the ramp and see the different layers of Troy on the walls. The city is explained to you with tombstones, stage animations, sculptures and photographs of the Ancient City of Troy. Before entering the museum, the science of archeology is explained to museum visitors in a simple way. This narrative includes archaeological and archaeometric dating methods, simple explanations of terms such as neolithic, chalcolithic, bronze age, iron age, mound, restoration and conversion. In this way, visitors can visit the museum more consciously.
The works in the museum include marble, statues, sarcophagi, altars, milestones, inscriptions, sarcophagi, paleolithic axes and cutters, terracotta ceramics, metal vessels, gold, weapons, coins, etc. There are many historical elements.
The best quality service is offered to visitors with the technologies used in the museum. During the visit, the exhibition is explained with visual graphic designs, dioramas, that is, the three-dimensional transfer of the memory or story with the help of light games, through touch screens and animations, to ensure better awareness of the visitors.
All the artifacts in the Çanakkale Archeology Museum were moved to the Ancient City of Troy. In addition, the Troy Ancient City Museum was officially opened on 18.03.2019. As a result, Çanakkale Archeology Museum was completely closed.
Where is Troy Museum, Entrance Fee?
Troy Museum is located in the Central district of Çanakkale province. You can visit the museum every day of the week between 08:30 and 22:00. The entrance fee to the museum is 100 TL for 1 adult. Museum Card holders can visit for free.
While You're At It
While you are here to visit the Troy Museum, you can visit many historical places and museums around Çanakkale. More to visit in Çanakkale by visiting Çanakkale Museums page on our website. You can add the historical place and museum to your route.
District of Çanakkale was entitled to take part in UNESCO's World Cultural Heritage List in 1998. The ancient city of Troy has experienced a long -term construction process. The construction works of this museum, which was first built in 2013, stopped in 2015 for a number of reasons. Later in 2017, the construction was continued again and in October 2018 was offered to the museum lovers. Tombstones belonging to the ancient city of Troy, stage animations, sculptures and photographs are told to you. Before the entry of the museum, the museum visitors are explained in a simple way. This narrative contains simple expression of archaeological and archaeometric dating methods, neolithic, Chalcolithic, Bronze Age, Iron Age, Höyük, Restoration and Converation. In this way, visitors can more consciously visit the museum. coins and so on. There are elements of many history. /Figure>
With the technologies used in the museum, the best quality service is offered to visitors. During the visit, visual graphic designs together with the help of Diorarama, the moment or the story with the help of light games of the three -dimensional transfer of the touch screen and animations and exhibition narratives are made better awareness of the visitors. what has been moved. In addition, the Ancient City of Troy was officially opened on 18.03.2019. As a result, the Çanakkale Archaeological Museum was completely closed. You can visit the museum between 8:30 and 22:00 every day of the week. The entrance fee to the museum is 1 for adult 100 TL . Museum card holders can visit free of charge. & Nbsp; You can add the historical place and the museum to your route.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@muharremaksoy9185
Çanakkale merkeze 30km mesafede Tevfikiye köyünde doğal sit alanı olarak kabul edilen ve çoğu yerinde kazı çalışmaları devam eden bir köy tarihi bir çok eşya çıkartılan irili ufaklı binlerce tarihi envanterin görülebileceğini çok katlı bir müze binası. Ayrıca bina içerisinde ve dışarısında bir çok lahit ve yapıt mevcut bazila yaşantılarının kalıntıları çok etkileyici gelinip görülmesi gereken çok eski eşyaların barındıran bir müze. Bu arada müzenin havalandırması güzel çok sıcak günlerde bile içerisi serin. Müze kartınız var ise giriş ücretsiz. Ayrıca sonrasında yada öncesinde ören yerini de gezmenizi tavsiye ederim. Yalnız çok sıcak ve güneşli günlerde tercih etmemeniz dileğiyle.
@ozanmutlu
Muhteşem bir müze inşa edilmiş. Truva antik kentinde ve çevre bölgedeki kazılardan çıkan değerli eserler sergileniyor, antik kente giderseniz müzeye de girmeden geçmeyin. Müze hemen antik kentin girişinde solda yer alıyor. Müze için ayrıca bilet almak gerekir ama muzekart geçiyor. Öğretmen ve öğrenci ücretsiz. Ücretsiz otopark mevcut . İçeri girince ücretsiz tuvalet, vestiyer ve emanet dolabı var. Ayrıca hediyelik eşya satış yeri ve kafeterya var. Ancak fiyatlar çok pahalı. Hediyelik eşyaları Çanakkale merkezden aynalı çarşıdan almayı tavsiye ederim. Tabi merkeze gidecekseniz . Müze 3 katlı. Katlar arası geçiş rampa veya asansörle. Asansörler yeterli sıra olmuyor. Engelleri erişimi için çok uygun. Klimalı olduğunda yazın gezmek serin. İçeride eserler arasında gezerken eğlenceli oyunlar, dinlenme oturaklari, canlandırma ilizyonlar var.
@yunusemrecosan3630
Troya Antik Kenti ve Müzesi... ?Troya ovası manzaralı, Homeros’un İlyada Destanı’nda bahsedilen Troya Savaşı’nın yapıldığı yer olarak da bilinen Troya Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 1998 yılında girdi. Eteklerinde Troya’nın kurulduğu Kaz Dağı, Troya Savaşı’nın da nedeni olan dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yer. ?Güzellik yarışmasına katılan güzeller Hera, Afrodit ve Athena. Seçici görevini üstlenen ise Paris, kendisine Sparta kralının karısı Helena’yı vadeden Afrodit’i seçer. Paris’in Helena’yı kaçırması da savaşı başlatır. MÖ 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan kent görülmesi gereken yerler arasında. Hemen yanındaki Troya Müzesi’ne de gitmenizi öneririm. ?Bu müze ile ilgili de YouTube kanalımda bir video yapmıştım. Antik kente ve müzeye giriş 100'er TL. Antik kent ve müze birlikte alınırsa 150₺. *Öğretmenlere ücretsiz. *Park alanının yanına yola park eden araçlar uyarılmalı. Güzelim park yeri varken içeri girip gölge diye kenara bırakılan araçlar yolu daraltıyor.
@yusufsavas7800
İnanilmaz bir müze, inanılmaz bir tarih. Müze içerisinde sadee Troya dediğimiz bölge değil tüm Çanakkale içerisinde bulunan milattan önce 6000 yılından günümüze kadar uzanan tüm tarih eserler yer alıyor. Müze içerisinde yaklaşık olarak 1000 den fazla eser olmasının yanı sıra her bir eser için açıklamalar mevcut. Müzeye 1 gün ayırmanızı tavsiye ederim. Özellikle sadece eserlerin değil eserlerin kazilma, bulunma, çalınma, elden ele değişme ve tekrar geri alınma hikayeleri Osmanlı belgeleri tarafından anlatılıyor. Müzekart ile ücretsiz girebilirsiniz. Otopark ücretsiz.
@arzutasci
Troya Ören yerine yıllar sonra 8 Temmuz 2022 tarihinde tekrar gittim. Ören yerinde gezi alanlarına ahşap yollar yapılması olumlu bir gelişme...Otopark ücreti alınması ise gerçekten garip...gişeleri ve cafeyi işleten firmaya kıyak olsun diye verilmiş anlaşılan...Cafedeki fiyatlar da havaalanı standartlarında.. 1 Magnum dondurma 50 TL. Bakanlık tarafından işletilen ve Troya Ören yerine bir kaç km. uzakta yapılan Troya Müzesinde (aslında Çanakkale Arkeoloji Müzesi) ise otopark ücreti yok... 5 kişilik bir aile nin Troya'yı ziyaret ettigini düşünürseniz ve giriş ücretinin 100 TL olduğunu düşünürseniz otopark ücreti ile beraber gerçekten insanları zorluyor. ...daha doğrusu belli insanlar dışında ziyaretçi olmuyor...oysa ki bu Ören yeri ve müzenin amacı gelecek kuşaklara kültür ve bilgi aktarmaktır.
@mustafafidan1471
Troya müzesi beklentilerimin yüksek olduğu ve hayal krıklığına uğradığım bir müze oldu. Bana göre boşuna vakit kaybı. Troya ören yerinde ise ayrı bir otopark soygunu vardı, motokaravanlar 40 tl sanki araziyi satın alıyoruz, ilk defa bir müze ören yeri paralı otoparka sahip berbat , hele ki truva adı o hep bir rezalet ,marangoz ahmet usta yapmış atı koymuşlar oraya ,şehir merkezindeki müzedekine 100 basar
@Rehber
2018 yılında açılan ülkemizin en modern ve yerinde müzelerinden oldu Troya, aynı yıl Troya Yılı da ilan edilmişti. Yanıbaşındaki binlerce yıllık Troias tarihinin sergilendiği müze Troya Ören Yerine yürüme mesafesinde. Giriş müzekart ile ücretsiz, otopark ve emanet dolabı gibi ücretsiz hizmetleri var, görevliler çok güleryüzlü karşılıyordu gelenleri tebrik etmek lazım.. Müzede ülkemizde bulunan 8 önemli lahitten ikisi sergilenmekte, Altıkulaç ve Polyksena. Schliemann ile Osmanlı arasında yaşanan süreci anlatan belgelerin sergilenmesi de çok ince düşünülmüş. Bugün Puşkin Müzesinde sergilenen Troya Hazineleri de geri geldi mi her şey çok daha güzel olacak ama bu haliyle de çok güzel mutlaka gidin görün ama önce Troya'yı mutlaka okuyun, araştırın.. Müze Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından da çok güzel yayınlar ve paylaşımlar yapıyorlar tebrik ederim..
@arzutasci
2018 yılında açılan ülkemizin en modern ve yerinde müzelerinden oldu Troya, aynı yıl Troya Yılı da ilan edilmişti. Yanıbaşındaki binlerce yıllık Troias tarihinin sergilendiği müze Troya Ören Yerine yürüme mesafesinde. Giriş müzekart ile ücretsiz, otopark ve emanet dolabı gibi ücretsiz hizmetleri var, görevliler çok güleryüzlü karşılıyordu gelenleri tebrik etmek lazım.. Müzede ülkemizde bulunan 8 önemli lahitten ikisi sergilenmekte, Altıkulaç ve Polyksena. Schliemann ile Osmanlı arasında yaşanan süreci anlatan belgelerin sergilenmesi de çok ince düşünülmüş. Bugün Puşkin Müzesinde sergilenen Troya Hazineleri de geri geldi mi her şey çok daha güzel olacak ama bu haliyle de çok güzel mutlaka gidin görün ama önce Troya'yı mutlaka okuyun, araştırın.. Müze Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından da çok güzel yayınlar ve paylaşımlar yapıyorlar tebrik ederim..
@arzutasci
Müze binası olarak tasarlandığı için ideal ancak Çanakkale Bölgesinin bütün buluntularını sergilemek için yetersiz ve uzak. Şehir merkezindeki muhtesem konumlu müzeyi kapatıp Parion, Assos, Maydos, A.Troas, Bademli, Uğurlu vb diğer buluntularin Troia adı altında Troia kentinin önünde kısıtlı vitrinlerde sergilenmesini doğru bulmuyorum. Örneğin bu Aphrodite, açıklaması şöyle: Literatürde Dardanos Aphroditesi olarak anılan heykel, MÖ 4. yüzyılın ünlü heykeltıraşlarından Praksiteles’e ait Knidos Aphroditesi’nin yerel olarak üretilmiş bir kopyasıdır. Orjinali bulunamamış olan Knidos Aphroditesi, antik dönemde kopyası en çok yapılan heykellerden birisidir. Dardanos Aphroditesi diğer kopyalardan farklı olarak, kolunda ve bacağında Asklepios’un simgesi olan yılan biçimli pazubent taşımaktadır.
@mustafatanis8412
Türkiye'de bugüne kadar gittiğim en iyi müze. Doğa ile uyumlu, estetik kaygının sonuna kadar güdüldüğü bir yer. Başlarken kötü bir yönünü de vurgulamak isterim, maalesef "başıboş sokak köpeği sorunu" burada da var. Bahçesindeki başıboş köpekler gelen kadınlara ve çocuklara koşuyorlar, bu da insanları tedirgin ediyor. En azıdan müze bahçesindeki köpeklerin toplatılmasını veya alandan uzaklaştırılmasını beklerdim. Müzeye gelince, müthiş eserler var, troya’yı tam olarak anlamak isterseniz adresiniz burasıdır, 4 katlı mimari yapısı da muazzam. Tek başına Çanakkale’ye gelme sebebidir. Çanakkale-İzmir otoyolundan sapınca 5 km ileride, otoparkı var. Tavsiye edilir.
@arzutasci
Müze kartla girilebilen ve önünde otoparkı olan bu müze gördüğüm en rahat anlaşılabilir, bilgilendirici, güzel dizayn edilmiş müzeydi. Müze otoparkından itibaren çok hoş dizayn edilmişti. Müzede salt tarih anlatısı yerine oyunlar animasyonlar gösteriler kullanılmıştı. Çocukların tarihe ilgi duyması için yapılan oyunlarda vardı. Müzenin en üst katında kazı çalışmaların tarihi hakkında çok güzel bir bölüm vardı. Yine bu katta başka ülkelerde bulunan eserlerin fotoğraflarının olduğu bir gösteride vardı. Eserlerin en kısa sürede toprağına kovuşmasını diliyorum. Ayrıca müzenin mimarı Ömer Selçuk Baz' a bu güzel mimariyi kattığı için teşekkür ederim. Tekerlekli sandalye ile dolaşıma uygun.
@arzutasci
Troya müzesine ulaşım, şehir merkezinden köprü altından kalkan Tevfikiye dolmuşları ile sağlanmaktadır. Dolmuşlar doldukça kalkmaktadır( saat içinde kalktığını söyleseler de tıka basa olmadan kalkmamaktadır:D ).Troya müzesine müze kart ile giriş yapılmakta (öğrenci olanlar indirimli). Müze oldukça geniş ve ferah katlar arasında yürüyüş mesafesi uzun. Gidilip görülmesi gereken bir yer. Müze çıkışında köy kahvesinde oturabilirsiniz. Arka bahçesinde çam ağaçları altında çayınızı yudumlarken şehre dönüş otobüsünüzü bekleyebilir günün yorgunluğunu atabilirsiniz.
@enginboncuk8428
Troya antik kentine varmada 500 metre kadar önce, sol tarafta çok güzel bir mimari yapı. Araçla ulaşımı kolay ve geniş bir otoparkı var. Müzenin girişi zeminden bir kat aşağı inen rampayla başlıyor. Rampanın duvarlarında heykeller, mezar taşları, sahne canlandırmaları, Troya katmanlarını ve bölgede yaşayan medeniyetleri anlatan haritalar ve fotoğraflar yer alıyor. Rampayı bitirip binanın içine girdiğinizde görevliler sizi bilgilendiriyor. Girişte ayrıca vestiyer, hediyelik eşya dükkanı ve kafe yer alıyor. Müze dört kat ve bir de teras kattan oluşuyor. Sergi salonlarında heykel, yazıt, lahit, sikke, bardak, balta, kılıç, sunak, toprak kaplar, seramikler ve çeşitli tarihi kalıntılar görülüyor. Müzenin katlarına rampalardan çıkarak ulaşılıyor ve rampalar boyunca yine solunuzda tarihi eserler, haritalar ve canlandırmalar yer alırken sağınızda cam aralıklardan savaşın yaşandığı ovayı görüyorsunuz. Rampalar size müzeden ayrılmış hissi verirken tarihten hiç koparmadan diğer kata taşıyor ve karşınızda yine mükemmel bir salon. Troya'nın katmanlarını gezer gibi tüm katları gezdikten sonra terasta savaşın yaşandığı alanı ve antik kenti görecek şekilde bir manzara sizi bekliyor.
@gülsenova
Kesinlikle görülmeye değer bir müze. Müze kart kullanarak girmiştim. Mimarisi, eserler, eserlerin konumlandırılışı vs. çok güzeldi, düşünülmüştü.