CARPLY CARE
Point
Find a guide to explore this place.
Hatay Besikli cave is a cave in the south of the Antiochheia Adraa Ancient City in the west of the Euphrates River. In this cave, some of the oldest examples of human history used by many cultures for a thousand years are found. is among the places. Historical contents are thought to be thousands of years old. The entrance of the cave is designed in an architectural style and eye -catching way. The stone blocks placed on the outer wall have formed a solid flooring of the past. These stone blocks, which are not decorated with any motif on the walls of the cave, also reveal the power of the exterior of the cave at the same time. > It is possible to come across mythological stories in the depths of this old structure in Hatay Bşikli Cave. Mythological stories are described as if or lived in the cave from the beginning to the end of the story. These stories tell the repetition stories of a mythological world that has evolved in the limited environment of the cave. is. These include underground corridors and small rooms that have been preserved for years. Among the most interesting ones are the sculptures on the cave wall where distinguished archaeological finds are exhibited, large raft, logical drawings, deanter section, classical mechanisms used in the past, a small cave library and other mythological works. The importance of Hatay Beşikli Cave today:
Hatay Beşikli Cave is closely examined by scientists today. In addition to archaeological research, the cave plays an important role in mythology studies, which are the common heritage of various cultures. The mechanisms and classical forms of expression in the cave are presented to the use of today's historians, anthropologists and archaeologists. At the same time, the sculptures on the cave walls will be important reference sources for future research to develop intercultural understanding. . Hatay Beşikli Cave is particularly important in order to understand the history and archeology issues worldwide. References, archaeological finds, mythological stories and places to visit in the cave bring the cave to a more special structure. It shows that future archaeological excavations have rich resources for those who want to examine the cave closely.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@filgezi
Seleukeia Pieria antik yerleşiminde bulunan Beşikli Mağara, kaya mezarlarının en geniş ve en ünlülerinden biridir. Titüs Tüneli'ne yakındır ve ücretsiz ziyaret edilebilmektedir. Dışarıdan görünümü oldukça güzel ve estetiktir. Yukarıdan aşağıya taş merdivenlerle inilmekte içerisinde bölümler halinde mezarlar bulunmaktadır. Kayaların oyulması ile meydana getirilen sütunlar bulunmaktadır. Görülmesi gereken yerlerdendir.
@cokgezen
Samandağ-arsuz yolundan geçiyorsanız burayı görmeden gitmeyin derim pişman olursunuz. Bir zamanlar burada yaşanlar tarafından bu kireç taşına el yapımı mezarlık yapılmış, mağara şeklinde oyulmuş. Oldukça etkileyici bir yer. Buraya gelmişken titus tünelini de göreceksiniz zaten. Yazın sıcakta bile rahat gezersiniz merak etmeyin ağaçlardan dolayı gölgeden geziyorsunuz. Ha birde ören yeri içinde meyvesuyu ve dondurma satılıyor öneririm. Daha fazla paylaşım için İnstagram hesabımı takip edin @natur_portre
@ibrahim8745
Samandağ Çevlik köyünde deniz kenarından yaklaşık 100 metre yüksekte bulunan 300 hektarlık alana yayılan “Seleukeia Pieria” ya da bir diğer söylenişle “Pieria’daki Seleukeia” antik kentinin en önemli kalıntılarından birisi olan Beşikli Mağara tamamen kayaya oyulmuş mezar kompleksidir. Yöre halkı tarafından mezar adasının içinde yan yana aynı boyutlarda işlenerek biçimlendirilmiş üzeri düz çatılı iki taş sandukalı mezardan ötürü Beşikli Mağara olarak adlandırılmıştır. Krallar Mezarı olarak da bilinmektedir. Titus Tüneli ve Beşikli Mağara yan yana bulunduğundan aynı anda her ikisini de ziyaret edebilirsiniz. Samandağ'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi. Bölge içerisinde ayrıca yerel ürün satıcıları da bulunuyor ve oldukça uygun fiyatlı ürünler satıyorlar. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden.
@ismailbaska1277
Hatay'ın Samandağ İlçesi Çevlik Örenyeri yakınında bulunan tünel İ.Ö.1’nci yüzyılda yapılmıştır. Dağlardan inerek yaşamı tehdit eden sel ve taşkınlardan korunmak amacıyla Roma İmparatoru Vespasian şehrin etrafını dolanacak, böylece akıntıların yönünü değiştirecek bir tünelin yapımını emretmiştir. İnşaat İ.S.69 yılında başlamış, İ.S.81 yılında halefi ve oğlu Titus tarafından bitirilmiştir.
@nurettinmansuro9259
Beşikli mağara nekropolu roma dönemine uzanan tarihsel bir yapıya sahip. 90 küsür mezarın olduğu söyleniyor burası da büyük ihtimal içi boşaltılmış olarak bırakılmıştır buranın da korunmaya alınması lazım hatay bu açıdan çok zengin bir yapıya sahip. Tarih turizmi açısından aslında baya önemli ama işte kültür bakanlığının el atması gerek böyle yerlere ve iyi bir tanıtımlf şehrin ekonomisi bile canlanabilir
@yusuf5889
Titus Tünelinden sonra gelen Beşikli Mağara yürüyüş hattının sonunda kalıyor.Titus Tüneli ve Beşikli Mağara ya gelen yürüyüş hattının girişinde gişe bulunuyor ve bilet ücreti 25 TL.Daha sonrasında doğa içerisinde yürüyüşümüz başlıyor.Öncelikle Titus Tüneli önümüze geliyor mi tünelin sonuna kadar gitmenizi tavsiye ederim.Ancak yürüyüş öncesi ayakkabı giymenizde fayda var.Tünel içerisinde taşlar kaygan durumunda.Daha sonrasında ise Beşikli Mağaraya doğru yolculuk devam ediyor.Yürüyüş hattı üzerinde küçük işletmeler mevcut.Muhakkak bir kere de olsa görülmesi gereken bir yer.İyi gezmeler ?
@ez7553
Titus Tüneli Ve Beşikli Mağara - Hatay Hatay'ın Samandağ İlçesi Çevlik Örenyeri yakınında bulunan tünel İ.Ö.1’nci yüzyılda yapılmıştır. Dağlardan inerek yaşamı tehdit eden sel ve taşkınlardan korunmak amacıyla Roma İmparatoru Vespasian şehrin etrafını dolanacak, böylece akıntıların yönünü değiştirecek bir tünelin yapımını emretmiştir. İnşaat İ.S.69 yılında başlamış, İ.S.81 yılında halefi ve oğlu Titus tarafından bitirilmiştir. Tünel inşasında Roma lejyonları ve köleler çalışmıştır. Tümüyle dağ içine oyulan tünel bin 380 metre uzunluğunda, 7 metre yüksekliğinde ve 6 metre genişliğindedir. Tünelin deniz tarafındaki girişine göre sağ tarafta 100 metre kadar uzaklıkta bulunan Beşikli Mağara, kaya mezarlarının en geniş ve en ünlülerinden olup, içerisinde bölümler halinde on iki mezar vardır. Mezarlar birbirlerinden duvarlar ile ayrılmıştır. Bu taş mezarlar, taş sütunlar ve kemerlerin birbirine bağladığı bölümler halinde olup, yukarıdan aşağıya yine taş merdivenlerle inilmektedir. Kayaların oyulması ile meydana getirilen, yer yer kapıların açıldığı bölümlerdeki sütunlar, sütun başlıkları, kademeler ve üst örtüyü kısmen süsleyen motifler orijinallerine uygun biçimde yapılmıştır.
@sevgikirpik1336
Titus tünelinin hemen yakınında aynı muzekart ile iki güzelliği de gezme imkanınız var. Mağara içerisine inip gezilmiyor koruma var. ancak koruma dışından mağara içini gözlemleyebilirsiniz. Girişte otopark sıkıntısı var. Eğer aracınızı en aşağı park ederseniz yaklaşık 10 dk yürüme mesafesi mevcut. İçeride sıkma, gözleme ve limonata ayran satan dinlenip mola verebileceğiniz yerler var. Müzenin en girişinde de lavabo mevcut. Muzekart girişi mevcut. Bilet girişi güncel fiyatı 25 TL. Ayrıca Titus tüneline de uğrayacaginiz için bilginiz olsun. Titus'un içinde aktif akan küçük su yollari mevcut. Bu yüzden yanıniza terlik vs sandalet almanız sizi rahat ettirecektir.
@birolyuksel7151
Beşikli Mağara’da 93 adet mezar olduğu tespit edilmiş. Eski bir nekropol alanının üzerine yapılmış olan anıt mezarların MS 1. ve 6. yüzyıllar arasında kullanıldığı düşünülüyor. Mekanın kendi halina bırakılmışlığı hemen göze çarpsa da mezarların arasında gezinmek gerçekten sizi o tarihi çağlara götürüyor... Zamanının ünlü 12 ailesinin kaya mezarları olan Beşikli Mağara oldukça mistik bir yer... Buranın ismi, mezarlardan en ünlüsünün içinde beşik şeklinde bir mezar olmasından geliyor. Kapalı mezar odalarının sütunlu ön cepheleri oldukça etkileyici.... Yakınında iseniz uğrayın derim...
@muhteremtoprak7895
Titus tüneli ile Beşikli mağara yanyana sayılır. Çevik plajının hemen yanında ve tabela var. Google haritalar bazen saçmalıyor. Bugün beni kötü yollardan götürmeye çalıştı. Götürmeye çalıştığı yer tünelin giriş noktası olabilir. Ben 5km sonrasında uyandım ve geri döndüm. Gelen birkaç kişi de aynı dertten muzdaribti. Mağara aslında bir kaya mezar yeri ama mezarlar hep boş. Yinede tarihi bir yer ve görülmeye değer. Müze girişinde otopark var. Müze kartla giriş yapabilirsiniz.