Dogançay Waterfall
3.8
Point
Find Guide
Find a guide to explore this place.
Doğançay Waterfall is one of the popular places with Sakarya. This page was created automatically by localbot to provide information about Doğançay Waterfall. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. For more information about Doğançay Waterfall, visit this page again soon. You can look at the comments section to read the thoughts of local guides Doğançay Waterfall. You can visit our Sakarya page to explore more places to visit from the Sakarya region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
3.8
Scoring :
@benimlegez
Ulaşım her araçla sağlanabilir. Son 1-2 km kadar olan kısımda yokuş aşağı bozuk yoldan ilerlemeniz gerekiyor. Otopark ücreti 20 tl. Hoş bir işletme mevcut. Ancak tuvaletler çok pis durumdaydı. Şelaleye inilen kısımda yürüyerek herkesin inebileceği bir yol. Şelale çok güzel, oluşan havuz derin değil ve suyu çok temiz. Ziyarete gelenlerin çöplerini bırakmaması bu güzel alanın korunması açısından faydalı olacaktır.
@sercanbastug
Uzunca,tek bir arabanın gidebileceği,git git git bitmeyen bir yol..ardından taşlık bir yol 3 km kadar..dikkat edin yol tozdan kumdan kayıyo…akabinde 20 TL lik bir otoparkımsı bir ortam..mini bir çay bahçesi tarzında bi yer var..20 TL ye takılmayın,sadece otoparka vermiyorsunuz o parayı..işletenler şelalenin temizliğiyle de ilgileniyorlar ?..o yüzden 20 TL ye acımadım..şelaleye dik iniş zorlasa da..çıkış inanılmaz zor..indiğinizde pişman oluyorsunuz..ben bi de 7 kilo oğlumu taşıdım..öldüm öldüm..gidilip görülmesi gereken hoş bir yer..ama biraz düzenlenmesi gerek..bu haliyle eziyet..
@elifkarayas
Kesinlikle zaman kaybı. Yol çok virajlı ki yarısından çoğu toprak ve taşlı. Vardığınızda 20 TL otopark parası vermeye bile değmez. Küçük bir çay bahcesi gibi yer var. Türk kahvesi 25 TL. Şelale olduğu söylenen yere ağaçlı kayalık patike bir yoldan yokuş aşağı inmek gerek enaz 1 km. Spor ayakkabısız yürümek imkansız yol bile değil. İndiğinizde göreceğiz su birikintisi. Suyun çekilmiş olması olası fakat hiçbir güzel yanı yok. Resimlerdeki gibi asla değil.
@ufukkuzgun1111
Şelaleye giderken ilk etapta asfalt varken sonlara doğru çakıl yoldan gidiyorsunuz. Otopark paralı, ücreti 20 lira. Arabayı park ettikten sonra yürüyerek şelaleye ulaşım sağlanıyor. Size tavsiyem rahat kıyafetler tercih edin ve yanınıza çok ağır şeyler almayın. Yanınıza bolca su alın. Otoparktan şelaleye kadar ağaçların arasından dik bir yokuş iniyorsunuz ve tutunacak pek bir yer yok. Şelalenin önünde yüzebilirsiniz. Sıcak havalarda buz gibi su iyi geliyor. En büyük sıkıntı çıkarken, o yol bitmek bilmiyor çok yoruluyorsunuz. Ve son olarak lütfen çöplerinizi aşağıda bırakmayın!
@busrag
Görüntüye aldandık internetten gidelim dedik güzel fena değil. Giriş ücretli 20₺. Şelalenin dibi efil efil. Saniyesinde sırılsıklam oluyorsun. Şelaleye giderken yollar bir yere kadar asfalt sonrasında topraklı çakıllı berbat bir yol. Şelaleye inen yol çok dik ve uzun dizlerim ağırdı inerken. Çıkarken ayrı bir kabus kendine güvenen gitsin :) olabildiğince az eşyayla inmenizi tavsiye ederim. Küçük bi cafesi var. Wc var. Mangal yapmaya yer var. Küçük çocukla gelmek çok zor olur o bayırda insan kendini bile unutuyor. Son olarak sadece Vodafone hattı çekiyor.
@kadirengin1176
Son 2 km si bozuk bir yoldan aile işletmesi olan bir çay bahçesine varıyorsunuz 20 TL otopark ücreti ödeyip fındık ağaçları arasından kaya kaya inmeye başlıyorsunuz toprak yol ve tehlikeli çocuklara dikkat edilmeli. Tuvalet falan ihtiyaçları yukarıda halledip inmek gerekir. Diğer yorumlarda 500 metre yazdığına bakmayın kuş uçuşu olabilir dolana dolana iniyorsunuz. Çöpünü ortalıkta bırakanlara......... diyorum. Neyse şelale çok güzel yorucu bir inişten sonra göreceksiniz değecek. Birde çıkışı var tabi. Kalp dayanmaz, soluk soluğa kalıyorsunuz.
@abdullahfilizfi
Arkadaşlar yaklaşık 10 km lik asfalt ortahalli virajlı yoldan dağa çıkış var. Sonra 2 km toprak yoldan iniş var. Arabayı bıraktıktan sonra aşağı doğru yaklaşık 500 m kadar yer yer çok dik bir iniş var. İniş ve çıkış kuru zeminde sıkıntı olmaz ama ıslak zemin sıkıntılı olabilir. Şelalenin yanında düz alan yok gibi. Maalesef çok çöp var. Otopark ücreti 20 tl. Otoparkın orada manzaralı atıştırmalık bireyler var. Yaşlı ve kilolular için parkur çok zor olabilir. Sonuç olarak güzel bir deneyim. Tavsiye ederim.
@aliyuksek6897
Doğançay bucağına ortalama 11 kmlik şelale yolunun son 2 km.si toprak stabilize yol. Yolun tamamı virajlı doğa harikası manzaralarla süslü. Yolun sonunda sizi şelaleye inen yolun arazi sahibinin işlettiği küçük bir işletme ve park yeri karşılıyor. 20 TL otopark ücreti verdikten sonra sizi dik, engebeli zorlu bir iniş yolu bekliyor fındık bahçeleri arasından. Yağışlı havalarda gitmemek lazım. Ne toprak yolda aracınız, ne de patika yolda sizin yürüyebilmeniz mümkün değil. Ama tabanvay freninize güveniyor ve kayarak inmeyi düşünürseniz o başka? Yolun sonunda sizi harika bir şelale bekliyor. Tabi bize denk geldiği gibi, gittiği her doğa harikasını babasının malı zanneden yurdum insanı fotoğraf karenizin her pozunda yer almazsa çok güzel fotoğraflar da çekebilirsiniz.
@burakoz
Manzara açısında güzel bir şelale yalnız çocukla ve yaşlı kişilerle tavsiye etmiyorum çünkü tepeden aşağıya 500 mt yaya olarak aşağıya zorlu bir gidiş var gençler bile zorlanacağı çamurlu yol var ona göre önlemlerinizi alın derim saygılar.