Galata tower
Point
Find a guide to explore this place.
Istanbul has become the center of attraction of many tourists because it is one of the oldest cities in the world and has its historical values. One of them is the Istanbul Galata Tower. The Galata Tower, which has been established, is a place that has history since the Roman Empire. The real name of the tower, which was founded in 1348 by the Veins, is known as 'Tower of Christ'. Nowadays, the real name of the tower is known as' Girolamo Savonarola Tower ''. It is possible to ride a ferry or Ferry from the Duruköy Pier in Karaköy just above the Galata Bridge in Karaköy. There are also ferries between Hadımköy pier and Karaköy. is one. There is a beautiful view of 62 meters high from the summit of the tower, and at the exit at the entrance of the tower, you can experience a special excitement of ventilation. Visitors can explore the beautiful landscapes in the historical building and surrounding, The Galata Tower adorns the intensive density of visitors by combining fun activities. Visitors can find what they are looking for in the 450 -year -old historical tower, as well as traditional games, Karaoke parties and other fun activities. The guides devote plenty of time to convey the historical and cultural information of the place to the visitors. As a result, when talking about Istanbul, the Galata Tower is a place to create an unforgettable canvas. If you temporarily take a look at a long trip in Istanbul for a few days, every minute you spend in the Galata Tower will be very meaningful. & Nbsp;
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@buralarigezdim
Bugün Beyoğlu o zamanlar ise Galata denilen bölgede Cenevizliler Pera (Pasaj) adı verdikleri bir koloni kurarlar. Şehirlerini genişletmek isteyen Cenevizliler şehrin kuzey doğu tarafına tepesinde yer alacak olan haçtan dolayı “Turris Sancte Crucis” (Kutsal Haç Kulesi) dedikleri günümüzün ismi ile Galata Kulesini bir gözetleme kulesi olması amacıyla inşa ederler. Osmanlı Bizans İmparatorluğunu 1453’te almasıyla Cenevizliler’de şehri Osmanlılara teslim eder. Bu olay ile kulede Osmanlılara geçmiş olur. Kule bir süre zindan olarak kullanıldıktan sonra 1960 yılına kadar şehirde yangın çıkıp çıkmadığını hızlıca görebildiğiniz bir itfaye merkezi olarak kullanılır. Daha sonrasında ise müzeye çevrilir. Özellikle üst katında yer alan İstanbul’un 3D modelini içeren maket oldukça güzel hazırlanmış. Model’de gezdiğiniz yerleri çok rahat görebiliyorsunuz. Seyir katı ise inanilmaz iyi diyebilirim. Açık ve temiz havada tüm bölgeyi neredeyse görmek mümkün. Galata Köprüsü, Atatürk Köprüsü, Haliç Boğazı, Tarihi yarımada dediğimiz bölgedeki Ayasofya, Sultanahmet, Topkapı sarayı ve daha fazlası seyir katından görülebilir durumda. Ayrıca Haliç boğazına serilen, Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan yürütmesine sebep olan ünlü zincirin bir parçasını da müzenin içerisinde görebilmek mümkün. Zincirin bir ucu Galata Kulesinde diğer ucu ise Sirkeci’deki şimdi yıkılmış olan Eugenios kulesine bağlanıyormuş. Müzekart ile sıra beklemeden girebilirsiniz. Toplamda 1 saat ayırmanızı öneririm. Asansörle en üst kata çıkıp, merdiven ile en aşağı iniyorsunuz. Kesin ziyaret edin derim.
@fatihdaglar
İstanbul da yaşayıp buraya gelmemek eksiklik hissettirir. Harika bir mekan. Ziyaret sistemi de çok iyi ve düzenli. Çok sıcak olmasının dışında sorun yok gibi. Bir de kule kısmında ziyaretçileri uzun süre sabit durmayarak diğer ziyaretçilere de yer vermeleri hususunda birşeyler yapılmalı. Müze kart ile her yere giriş çok ucuz ve rahat. Aksi halde uzun ve pahalı bilet kuyruğu beklersiniz.
@ibrahimtoker1904
İstanbul’un tarihi mekanlarını saymakla bitmeyen bir yerinde burası olduğunu düşünüyorum. İmar olarak insanı büyülüyor desem abartılmadığını söylerim. Güzel şehrimizi kuş bakışı İle görme imkanı sunuyor. İstanbul’u daha iyi anlama imkanı ve tarih deki önemli bir yerde olmasını idrak etmemize sebep olacak tarihi bir miras bu ve buna benzer tarih kokan yerlerin ömürlerinin uzun olması temennisiyle
@avsinyildirim8041
Harika manzarası tarihi ile görülecek bir yer. Sadece girmek için sıra oluyor özellikle hafta sonu ve hava güzelse... Bu nedenle hafta içi öğle saatleri daha ideal ve müze kart geçiyor...Müze kart alıp ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz. (1 yılda 1 kez hakkınız var.) Normalde 125₺ (müze kart tam 60₺ indirimli öğrenci 30₺) Ayriyeten çoğu müzeye de ücretsiz girebilirsiniz müze kart yok ise almanızı tavsiye ederim. Yenilenmiş, her katı ayrı güzel balkonunda dolandıktan sonra katlarında da mutlaka gezin.Asansörle 6 kat, merdivenle 2 kat daha çıkarak en üst kata ulaşıyorsunuz. Tamamını merdivenle de çıkabilirsiniz. Ancak gerçekten çok dar merdivenleri var. Uzun boylu bir kişi zorlanabilir. Aydınlatması ve havalandırması iyi de olsa klostrofobi sahipleri için uygun olmayabilir. Her katında ayrı bir etkinlik var. Bir katta kalıcı bir sergi, diğerinde hediyelik eşya satışı vb. etkinlikler yapılıyor. En üst katta hafif bir müzik eşliğinde iç mekânda dinlenme imkanı bulabilirsiniz.
@emircihanalper6913
İstanbul'un gözde tarihi yerlerinden. Asansör ile çıkıldığı için sıra bekleniyor. Müze kart varsa bilet almanıza gerek yok. Yukarıya çıkıp, dönüşü aşağıya doğru yapıyorsunuz. Tüm katları müze gibi düzenlenmiştir, bu sebeple inerken de vakit geçirebilirsiniz. Manzarası süper. Özellikle güneş batımına doğru gitmenizi tavsiye ederim. Hava karardıktan sonra dış yüzeyine hologram yansıtıyorlar, o da çok güzel. One of the best historical place in İstanbul. View is amazing on the top, I highly recommend to see on sunset. You go to top with elevator and return will be on stairs. It is ok because in every floor there is an interesting thing to see/check. After sunset, there is hologram show on outside of the tower.
@cemkahraman9197
Müze kart alıp ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz. (1 yılda 1 kez hakkınız var.) Normalde 125₺ (müze kart tam 60₺ indirimli öğrenci 30₺) Ayriyeten çoğu müzeye de ücretsiz girebilirsiniz müze kart yok ise almanızı tavsiye ederim. Yenilenmiş, her katı ayrı güzel balkonunda dolandıktan sonra katlarında da mutlaka gezin. İnançlarının bir tezahürü olarak martıyı Hz İsa ile özdeşleştiren Cenevizliler, onu yuvasına kadar takip ettikten sonra yakalar, pişir ve yerler. Yuvasının bulunduğu yere de onun hatırası için Galata Kulesi'ni inşa ederler. Galata Kulesi'ne beraber çıktığın kişiyle evlenirsin derler. Bu efsane, Roma döneminden kalma. Çıkacağınız kişiyi ona göre seçin derim. :)) Karaköy Tramvay İstasyonundan 5-6 dakika yürüme mesafesi, Karaköy İskeleden 7-8 dakika, Eminönünden 15 dakika, Sirkeci Marmaray İstasyonundan 20-22 dakika yürüme mesafesinde. Sabah giderseniz eğer karaköy güllüoğlunda kahvaltı yapıp geçebilirsiniz arası 10 dakika. Hem börek, hem baklava çok güzel. Şiddetle tavsiye ederim.
@huseyinaga6476
Galata Kulesi hem Beyoğlu'nun hem de İstanbul'un sembol yapılarından biridir. Cenevizliler tarafından 1267'de, Galata'da "Pera" adlı bir koloni kurulmuştur. Tepesindeki haçtan dolayı "Kutsal Haç Kulesi" olarak adlandırılan kule 1335-1349 yılları arasında inşa edildi. 16. ve 17. yüzyıllarda, savaş esirlerini tutma yeri ve levazım ambarı, 18. yüzyıl itibarıyla Mehterhâne Ocağı ile yangın gözleyiciler tarafından bir yangın kulesi olarak kullanıldı. Yapı günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Hafta sonu uzun bir kuyrukta bekledikten sonra İstanbul'un enfes manzarasını 360 derecelik seyir terasından izleyebilirsiniz. Uzun süre kuyrukta beklemek istemeyen ancak hafta içi zamanı olanlar haftaiçi gündüz giderse daha kolay gezme imkanı kazanacaktır. ÜCRET: *18 Yaş Altı Ücretsiz * 65 Yaş Üstü Ücretsiz * Öğretmenler (MEB personel kartı) ücretsiz * Bilet ile ziyaret 100 TL
@erolsari9712
Başındaki Harry Potter cadı şapkası modundaki külahı ile, çevresindeki hediyelik eşya satıcı ve yiyecek-içecek yerleri ile; artık Cenevizli Galatalı tüccarların değil, bize has kulemiz olmuş. Restore sonrası daha bir hoş duruyor. Giriş 60 tl ama indirimli 30 tl. Müze kart geçiyor. Çıkış 5.kata kadar asansörle kalan 2 kat merdivenle. 2.kat hediyelik eşya yeri. Her kat bilgi panoları ile düzenlenmiş. İniş merdivenle (exit yazan levhayı takip edin). Merhum Hazerfan Ahmet Çelebinin bir zamanlar "İstanbul kanatlarım Altında" deyip uçtuğu yer. Fatih Sultan Mehmet hanın ilk teslim aldığı mekanlardan. Kah gözetleme yeri, kah yangın kulesi, kah depo, kah restoran olmuş. Kimbilir neler görüp nelere şahit olmuş tarihi kule. Çamlıca Kulesi sanki Galata Kulesine nazire ediyor. Kız kulesi de ikisinine... 360 derecelik panoramik manzara sunan 7.kat seyir terası mutlaka tavsiye edilir. Eski İstanbul veya Haliç veya Altın Boynuz. İyi seyirler...
@berkantarslan
English? History of Galata Tower (a small part) Galata Tower is one of the oldest towers in the world and was built by the Byzantine Emperor Anastasius in 528 as a Lighthouse Tower. Galata tower was raised between 1445-1446. After the tower was captured by the Turks, it was renovated and repaired almost every century. In the first half of the 7th century IV. During the Murat period, Hezarfen Ahmet Çelebi, after watching the winds and doing flight drills in Okmeydanı, wearing the eagle wings made of wood on his back, flew from Galata Tower to Üsküdar-Doğancılar in 1638. Turkish? Galata Kulesi’nin Tarihi (küçük bir kısım) Galata Kulesi dünyanın en eski kulelerinden biri olup, Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında Fener Kulesi olarak inşa ettirilmiştir. Galata kulesi 1445-1446 yılları arasında yükseltilmiştir. Kule Türklerin eline geçtikten sonra hemen hemen her yüzyıl yenilenmiş ve tamir edilmiştir. 17. yüzyılın ilk yarısında IV. Murat döneminde Hezarfen Ahmet Çelebi, Okmeydanı'nda rüzgarları kollayıp uçuş talimleri yaptıktan sonra, tahtadan yaptırdığı kartal kanatlarını sırtına takarak 1638 yılında Galata Kulesi'nden Üsküdar-Doğancılar'a uçmuştur. (?: October 7,2018 )