Şerefiye Cistern
4.8
Point
Find Guide
Find a guide to explore this place.
Şerefiye Cistern Istanbul is one of the popular places in Istanbul. This page was created automatically by localbot to give information about Şerefiye Cistern. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. Visit this page again soon to get more information about Şerefiye Cistern. You can look at the comments section to read the thoughts of local guides. You can visit our Istanbul page to explore more places from Istanbul region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.8
Scoring :
@kubrayeni
Müzekart geçersiz. Biletleri passo dan online alabiliyorsunuz. Ancak 7,5 tl civarı bir fark alıyor internette hizmet bedeli adı altında. Tam 75 öğrenci 30 tl giriş (tam saatler). Buçuklu saatler biraz daha uygun ancak buçuklu saate bilet alırsanız tek gösteri izliyorsunuz, tam saate alırsanız 2. Beklentimin çok üzerinde çıktı, ışık şovlar çok iyiydi. Mutlaka gidilmesi gerekir. Çıkışta üst kattaki kafesinde bir şeyler içebilirsiniz, kaliteliydi.
@Rehber
Müzekart geçersiz. Biletleri passo dan online alabiliyorsunuz. Ancak 7,5 tl civarı bir fark alıyor internette hizmet bedeli adı altında. Tam 75 öğrenci 30 tl giriş (tam saatler). Buçuklu saatler biraz daha uygun ancak buçuklu saate bilet alırsanız tek gösteri izliyorsunuz, tam saate alırsanız 2. Beklentimin çok üzerinde çıktı, ışık şovlar çok iyiydi. Mutlaka gidilmesi gerekir. Çıkışta üst kattaki kafesinde bir şeyler içebilirsiniz, kaliteliydi.
@deryabinay
Şerefiye Sarnıcı merak edenler için güzel bir kültür gezisi olabilir. Çocuklarınızında ilgisini çekecektir. İçeriye girdikten bir süre sonra ışık gösterisi başlıyor. Tek kelime ile muhteşemdi. Sıra beklemedik lakin giriş saatleri vardı. Biletleri önden alıp yukarda cafe vardı orda saatin gelmesini bekledik. Yetişkin giriş ücreti 50tl. Çocuk giriş ücreti ise 20tl idi. Müze kart geçmiyor. Çocuklarınızla gidebileceğiniz güzel bir yer. Içeride gösteri çok uzun sürmedi.
@yucelozturk3482
Eski Eminönü Belediye binasının altında kalıyor. Valens su kemerinden gelen suyun biriktirilerek olası bir kuşatma anında kullanılmasını sağlayan şehrin su hatları üzerinde ki 200 civarındaki sarnıçtan birisi. Uzun seneler kullanılmış. Sonra unutulmuş. İBB'nin restorasyon çalışmalarından sonra şimdi ziyarete açılmış durumda. İstanbul hayranlarının mutlaka gitmesi gerektiği ve Romalıların su mühendisliğindeki önemli eserlerinden. 31 Mayıs'a kadar maps gösterileri yapılıyor. Yaklaşık 7-10dk arası büyüleyici bir gösteri oluyor. Yabancı 150, yerli 50, öğrenci 20 TL olacak şekilde giriş ücreti var. Yaklaşık 43m-20m civarındaki ebatları, 12 m boyunda 32 adet korint başlıklı sütunuyla şehre senelerce hizmet vermiş bu sarnıçta iç basıncı önlemek amacıyla 2,5 m kalınlığında duvarlar kullanılmış ve su sızıntısı önlenmesi amacıyla tüm duvarlar Horasan harcıyla kapatılmış. Şu an yaklaşık yarım metrelik su seviyesi ile eski günlerine bir gönderme yapan sarnıç mutlaka ziyaret edilmesi gerekenlerdendir. Bu arada pencere açıklıkları ve sütunlar arasındaki kubbelerdeki yuvarlak delikler nedeni ise suyu havalandırarak nem ve yosun oluşumunu engellemekmiş.
@isasari8026
Yerebatan Sarnıcı ile kıyaslandığında daha küçük olsa da, görsel şölenleriyle onu aratmayacak bir tecrübe. 2022 Şubat itibarıyla giriş ücretleri yetişkin 30, öğrenci veya öğretmen 10 TL. 7 yaşa kadar çocuklar ise ücretsiz. Saat başlarında ve yarımlarda alıyorlar. Aşağı kata inince 5 dk kadar serbestçe etrafı dolaşabiliyorsunuz. Ardından 7-8 dk kadar sürecek bir görsel şölemr başlıyor. İstanbul'un tarihini adeta duvarlara yansıtıyorlar ve hem görseller hem de ses efektleri ve müzikler oldukça etkileyici. Yerleşlenin üst katında kafe ve tuvalet de var. İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bana göre.
@ekincakir1364
Doğu Roma zamanından, 400’lü yıllardan kalan bir su sarnıcı olan Şerefiye Sarnıcı, 2010 yılından beri restore ediliyordu. Binbirek mahallesindeki mekan, sonunda restorasyonu tamamlanarak birkaç sene önce ziyarete açıldı. Başta ücretsizdi ancak daha sonra ziyaret, öğrenci:10, yerli:30, yabancı:120 TL olarak ücretlendirildi. 09.00-18.00 arası ziyaret edilebilen müzede her saat başı 10 Dk’lık 360 derece mapping sistemi ile ışık ve ses gösterisi yapılıyor. Zaten Yerebatan gibi değil, oldukça küçük bir müze olduğu için ya ücret ödeyerek bu gösteriye katılırsanız ya da Kültür Aş bünyesindeki ücretsiz Şerefiye Konserleri ile atmosferin tadını çıkarabilirsiniz bence. Müze kart geçmiyor.