Sultan Mosque and Club
4.8
Point
Find Guide
Find a guide to explore this place.
The Sultan Mosque and its use is one of the religious places in Manisa. This page was created automatically by localbot to provide information about the Sultan Mosque and its use. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. Visit this page again soon to get more information about the Sultan Mosque and its use. You can look at the comments section to read the ideas of the Sultan Mosque and use of local guides. You can visit our Manisa page to explore more visits from the Manisa region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.8
Scoring :
@drnkartal5210
Sultan camii Manisa şehzadeler ilçesinde Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından 1522’ de Mimar Acem Aliye yaptırılmıştır. Cami ve ona bağlı binaların bazıları 1522’de, hamam 1538’de, darüşşifa ise 1539’da tamamlanmıştır. Her yıl nisan ayında düzenlenen Mesir Şenlikleri burada yapmaktadır. Cami, yerli ve yabancı turistlerce de ziyaret edilmektedir.
@seyithancicik1541
Manisa'da bulunan, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi, Yavuz Sultan Selim Han'ın eşi Ayşe Hafsa Sultan tarafından 1522 yılında imar ettirilmiş bir cami. Caminin girişinde yer alan kitabede de yazdığı üzere yapıldığı tarihte eşi benzeri bulunmayan bir cami imiş ki gerçekten çok güzel bir eser. Külliyesi, mederesesi, avlusu vs ile içinde huzur bulduğum bir mekan oldu. İstanbul'un tarihi camilerinde geziyormuş gibi hissediyorsunuz. Yolu düşenlerin ziyaret etmesi gereken kıymetli bir eser.
@mehmetfatihsari9753
Cami 16.yüzyıl Osmanlı mimarisinin ildeki en önemli örneklerindendir. Külliyenin ana binası olan cami, kesme taş ve tuğladan sade bir üslupla yapılmış, ortada bir büyük, yanlarda iki küçük kubbeyle örtülmüş, iki minareli bir camidir. Mermer minberi oyma ve kabartmalıdır. Kadınlar mahfelinde ise ahşap oymalar bulunmaktadır. Ünlü Mesir Macunu’nun halka saçıldığı cami olması sebebiyle halk arasında Mesir Camii adıyla da anılmaktadır.
@ahmetertas
Sultan Camii Klasik Osmanlı Külliye Mimarisinin kültür ve sosyal yaşamın görkemli bir örneği olan ve çok geniş bir alana yayılan cami, imaret, medrese, hamam, hankah ve sıbyan mektebinden oluşan bu külliye, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından Hicri 929, Miadi 1522’ de yaptırılmıştır. Cami ve ona bağlı binaların bazıları 1522’de, hamam 1538’de, darüşşifa ise 1539’da tamamlanmıştır.
@erdemn
Hafsa sultan camisi demek daha doğru olur aslında. Kanuni Sultan Süleyman ın annesi adına yapılan o dönem için şifahane külliye gibi imkanlar gözetilerek yapılan güzide cami.