Uçansu Waterfall
3.8
Point
Find Guide
Find a guide to explore this place.
Uçansu Waterfall is one of the popular places with serik. This page has been created automatically by localbot to provide information about the Flying Waterfall. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. To get more information about the Uçansu Waterfall, visit this page again soon. You can look at the comments section to read the thoughts of Local Guides Flying Waterfall. You can visit our Serik page to explore more places from the Serik area.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
3.8
Scoring :
@deligezgin
Gebiz'de bulunan Uçansu şelalelerinden daha sakin olan üsttekinin havuzu gelen taşlarla dolduğu için yaz aylarında serin sulara girmek için alttaki tercih edilmektedir. Yaz aylarında kendinizi serin sularına bırakabilirsiniz.
@hacerkocyigit
geçmişolsun arkadaşlar malesef burasınıda suriyeliler, ıraklılar istila etmiş, onca yol teptik geldik, ne gorelim en az 45 50 kisilik yabancı aile toplulugu.. oturacak yer bulamadık, gelenler yer bulamayıp geri döndüler, eşiyle yüzmek için gelenler aşiret ortamından rahatsız olup geri döndüler.. burası benim ülkem yıl 2022 diyeceklerim bu kadar...
@muzafferturksev
Yorumlarda "o kadar yola değmez", "Yolu çok kötü" gibi yorumları görüp "haydi gidelim" diyerek yola çıktık 50'lik scooterlarla. Bilen bilir 10 inçlik jantlarla bozuk yol yapmanın ne kadar zor olduğunu. Bütün yolu gittik ve şelaleye ulaştık. Hiçbir yoruma bakmayın arkadaşlar gidin. Bu yola bozuk diyen kişi asfalttan çıkmasın zaten. Starbucks'a gitsin, avm'ye gitsin, yağmur yağınca evde otursun falan. Beni anlayan anladı zaten :) Önemli güncelleme; şelaleye 100 metre kala büyük bir çam ağacı devrilmiş. Yol kapalı falan diye geri dönmeyin yürüyerek devam edin. Ayrıca lütfen çöplerinizi geri dönerken toplayın. Doğa her geçen gün insan çöplüğüne dönüyor. Sorusu olan bana yazabilir. İyi eğlenceler.
@es6865
Öncelikle belirtmeliyim ki iki tane Uçansu Şelalesi var burası birincisi. Araçla girilen bir yer olduğundan inanılmaz kalabalık. İnsanlar mangal yakmaya gelmiş dumanaltı bir yer olmuş. Giriş ücretsiz. Belediye acilen burayı kontrol altına almalı. Doğayı çok fena kirletip gidiyorlar ve mangal külleri yangın çıkarabilir. Suda girip yüzmek keyifli ancak pandemi döneminde riskli. İnsanlar çadır kurmuş, rakı sofrası kurmuş son ses müziği açmış sadece kendilerini düşünen itici nargileci tipler var. Kadınları dikizleyenler mi dersin sarhoşlar mı dersin. Yirmi dakika durup gittik. Ama doğası, yemyeşil suyu, balıklar, kaplumbağalar çok güzeldi.
@themetes6531
Tabiki doğal bir güzellik fakat Antalya merkezden gelip 67 km araç sürdüm navigasyonla. Haritaya göre yaklaşıyoruz ama tabelalar yaklaştıkça hiç olmamaya başladı. Mahalle sakinlerinden tarif aldık. Yollar tarla gibi, alçak arabası olan dikkat etsin. Aracı park ettikten sonra ağaca çakılmış bir kral havuzu yönü tabelasıyla yürüyüş başlıyor. Kayaların üzerinde kırmızı ve beyaz boyalı olanları takip ederek 300 metre yürüdük ve kral havuzuna vardık. Burası güzeldi. Hadi birde uçansu şelalesini görelim dedik. Aman tanrım 600 metre engebeli bayır aşağı, çalılı dikenli ve sıcak hava ile birlikte çilemiz devam etti. Dönüşünde kalp ritmim bozuldu. Araca kendimizi zor atıp daracık yolda U dönüşü yapıp tarla yollardan geri döndük. Tavsiyem yaşlılarla gitmeyin, kesin yolda bişiy olur onlara. Telefon pek çekmiyor,
@orhandenizkapla4458
Gebiz Uçansu Şelalesi-1 Antalya ili, Serik ilçesi, Gebiz Beldesine bağlı Akçapınar köyü sınırlarında yer alır. Antalya'ya 57 km, Serik'e 54 km mesafededir. Denizden kuşuçumu uzaklığı 38 km, deniz seviyesinden yüksekliği 400 m'dir. Yukarı Uçansu Şelalesi döküldüğü alanda 20 m genişlik, 6 m en, 2,5 m derinlikte dev kazanı oluşturur. Başlangıç noktasında 2,5 m genişliğinde olan çağlayan suları, dev kazanına ulaştığında 20 metre genişliğe ulaşarak üçgenimsi bir görünüm alır. Dökülme yüzeyi kireçtaşından oluştuğu için küçük sarkıtlar oluşmuştur, bu alanda büyük bir kayalık kısımda kopma oluşmuştur.