Ashab-I Kehf Mağarası
Puan
Burayı keşfetmek için rehber bulun.
Mersin’in Toros Dağları bölgesinde yer alan Ashab-ı Kehf Mağarası, çok özel bir mekan olarak gezilecek yerler arasında. Bu mağara, Mersin’in Toros Dağlarının batı bölgesinde, Anamur İlçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır.
Eshab-ı Kehf Mağarasının Tarihi
Mersin’in Ashab-ı Kehf Mağarası, Hz. Musa’nın kardeşi Harun’un mezarının bulunduğu yer olarak bilinmektedir. İslamiyet düşüncesinin yaygınlaşmasıyla birlikte, bu mağaraya dünyanın her yerinden gelen ziyaretçiler tarafından ziyaret edilmeye başlamıştır.
Mersin’in Eshab-ı Kehf Mağarasının Yeri
Mersin’in Toros Dağlarının batı bölgesindeki mağara, Anamur İlçesi Merkez Mahallesi’ne 25 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Mağaranın girişi, Toros Dağlarının batı yamacından bulunmaktadır. Mağara yaklaşık olarak 150 metreyi bulan bir yüksekliktedir.
Gezilecek Yerler
Mersin’in Ashab-ı Kehf Mağarası, gezilecek çok güzel yerlerden biridir. Bu mağaranın etrafındaki güzel manzara ile çevrelenmiş olan alan, çok güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Aynı zamanda, mağaraya yakın tarihi yerler ve yöresel yemekler ile tatilcileri beklemektedir.
Mersin Eshab-ı Kehf Mağarasının Ziyaret Bilgileri
Mersin’in Ashab-ı Kehf Mağarası, çoğu zaman yılın her mevsimi ziyaret edilebilir durumdadır. Eğer mağaraya ulaşmak istiyorsanız, Anamur İlçesi Merkez Mahallesi’ne ulaşmak için; Anamur İlçesi İlçe Merkezi’ne giden otobüsleri kullanabilirsiniz. Mağaranın kapısından itibaren yaklaşık bir saatte mağaraya ulaşma imkanınız vardır.
Sonuç
Mersin’in Ashab-ı Kehf Mağarası, gezilecek çok güzel yerlerden biridir. Mağaraya yakın tarihi yerler ve yöresel yemekler ile tatilcileri beklemektedir. Yılın her mevsimi ziyaret edilebilen bu mağaraya, Anamur İlçesi Merkez Mahallesi’ne giden otobüsler ile ulaşıp, kapısından itibaren yaklaşık bir saatte mağaraya ulaşabilirsiniz. Mersin’in Ashab-ı Kehf Mağarası, Toros Dağlarının batı bölgesinde bulunan harika bir mekan olarak ziyaret edilmeye değer.
Özellikler
Sunulan Hizmetler
Rehberler
Rehber ile Keşfet
Tüm Yorumlar
Misafir Yorumları
@sumeyyeaykirogl9605
Güzel manevi bir mekan. Beni rahatsız eden çok kalabalık gruplar halinde gelen bir kesimin böyle bir ortamda hayvan kesip mangal yakması ve özellikle camı içinin biraz disiplinsiz kullanılması oldu. En azından çocuklar ebeveynleri ile gezmeli manevi bir ortamda Kimse rahatsız edilmemeli. Bir de hastalar için tekerlekli sandalye bulundurulması çok güzeldi düşünenler için teşekkür ederiz. Düzenleme ve bakım hizmeti güzeldi.
@burakakalin6097
Çevre düzenlemesi çok güzel olmuş. Yetkililerden tek bir ricam var. Tuvalet ve lavaboları daha temiz ve girilebilir hale getirelim. Görevliler para alıyor ancak tuvaletler çok kötü halde.
@emrahcitil2135
Ashab-ı Kehf'i rehber eşliğinde görmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Bu tarz şah eserleri rehbersiz gezdiğiniz zaman çoğu şeyi anlamlandıramadan gezmiş oluyorsunuz. 4 medeniyetin eserini aynı anda görmek çok güzel. Yanında Selçuklular zamanında yapılan biyük bir han var. Haliyle hem dini hem tarihi hem coğrafi hem de kültürel yön gibi farklı perspektiflerden değerlendirilebilecek müthiş bir eser ortaya çıkmış. Eskiden bu kadar önemli herkesçe bilinen yerin monern popüleritenin gerisinde kalarak bilinmemesi beni çok üzdü açıkçası.
@ersingurbuz1217
Geçmişi ile ilgili olarak herkesin görebileceği bir kaynak açıkçası göremedim... Zemzem denilen bir su mevcut ama realitesi tartışılır bence... Gerçekten birileri yaşadı mı yaşamadı mi belli değil... Tarihî bir takım kalıntıları var ve buranın 2021 yılında camii çevrilmesi oldukça takdire şayan olmuş... Vakıf dernek belediye artık kim sorumlu ise bı takım batıl inançlar oluşmaması için gerekli düzenlemeleri yapması önemle rica olunur...
@sinangurbuz
Çevre düzenlemesi genişletilmeli giriş çıkışlarda yenilemeler yapılmalı ve ayrıca her noktada mutlaka bilgilendirme panoları yerleştirilmeli. Yanınızda mekâna dair bilgili biri yoksa boş boş gezip maalesef çıkabilirsiniz. Ama mutlaka gezilesi bir mekân…
@yunusemre517
Afşin Elbistan tarafına yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin. Yedi Uyurlar mağarası ve etrafındaki Roma ve Selçuklu dönemine ait yapılar görülmeli. Restorasyon biraz daha özenli yapılsa çok daha güzel olurdu. Restorasyon yapılmış ama bir yıl içinde ilgisizlik ve bakımsızlık ile yine dökülmeye başlamış.
@kesif
Afşin’e çok yakın, ulaşımı çok rahat, yolları çok güzel bir yer.. Labirent gibi taş binalar, mini camii, taş han büyüleyici.. Orijinal boy deve maketleri mekana güzellik katmış.. Mağaranın olduğu yer biraz hayal kırıklığı yarattı çünkü gerçekten mağara gibi değil.. Daha çok kayalardan oluşan küçük bir duvar gibi duruyor.. Binaların olduğu yerden neredeyse tüm ovayı görebiliyorsunuz.. Gerçi manzaraya termik santralin kötü görüntüsü ve tüm ovaya yaydığı kirli havanın yarattığı sis perdesi de giriyor ama bir gözünüzü kapatırsanız görmeyebilirsiniz.. Her halükarda görülmesi gereken bir yer bence.. Manevi havasını solumanız lazım.. Not: Böyle bir yerde tuvaletin paralı olması enteresan olmuş.. 1 TL çok küçük bir para ama garip duruyor..
@muglatravel
Muhakkak görülmesi gereken yerlerden. Dünyada 39 yerde mağarası olduğu söylenen fakat kuranı kerimde tasvir edilen yere ençok uyan yer bu mağara. Yeniden dirilmeye inanmayan inanamayanlar için ibretlik bir yer.