Kilis Ulu Cami
Puan
Burayı keşfetmek için rehber bulun.
Ulu Cami Kilis bulunan Dini Yerler 'den biridir. Bu sayfa Ulu Cami hakkında bilgi vermek amacıyla YerelBot tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. En kısa sürede Yerel Rehber ekibimiz tarafında güncellenecek ve daha detaylı bilgi paylaşılacaktır. Ulu Cami hakkında daha fazla bilgi almak için bu sayfayı yakında tekrar ziyaret edin. Yerel Rehberlerin Ulu Cami düşüncelerini okumak için yorumlar bölümüne bakabilirsiniz. Kilis Bölgesinden daha fazla gezilecek yer keşfetmek için Kilis sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu sayfadaki bilgileri güncellemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsin.
Yerel Rehber olmak için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.
Özellikler
Sunulan Hizmetler
Rehberler
Rehber ile Keşfet
Tüm Yorumlar
Misafir Yorumları
@zehrabildirici7890
Tarihi dokusu ve mimarı çok güzel.Konutların arasında sıkışıp kalmış bir mekan bulması biraz zor.Ziyarete kapalı olmasından dolayı içini gezemiyor olmamız üzücü.
@aydinkaradaban8181
şu an restorasyon aşamasında eski hali bilirim çok güzel ayrıca manisaya karşı güzel manzarası var
@abetulmakas8066
Kilis'in en eski mahallelerinden, Hacı Gümüş, Hurufat Defterinde ki adıyla Sibat Mahallesinde bulunan Ulu Cami 13. yy eserlerinden. Dikdörtgen şeklinde yapılmış, zamanında medrese olarak kullanılmış. Kilis Meydanına yakın ama eski, dar sokaklardan gidildiğinden bir yabancı için yolu bulmak zor.
@rustemkaragulle
Manisada süper bir noktadan izlemek için çok iyi bir atmosfer
@mahmutakkan
Saruhanoğulları Beyliği’nin en önemli yapılarındandır. Muzafereddin İshak Bey tarafından 1366 yılında Mimar Emet Bin Osman’a yaptırılmıştır. Manisa Ulu Cami, Beylikler Dönemi’nin en önemli ve ilgi çekici cami planı olarak gösterilmektedir. Sipil Dağı kuzey eteğinde kurulan külliye; cami, medrese, türbe ve kuzeydoğusundaki hamamdan oluşmaktadır. Cami enine dikdörtgen bir plana sahip olup sekizgen ayak sistemi üzerine oturan bir büyük kubbeyle örtülmüştür. Tek minareli olan caminin hakiki kündekari tekniği ile yapılmış olan minberi Beylikler Dönemi Türk ahşap oymacılığının şaheserlerinden biridir. Minber Manisa Müzesi'nde korunmaktadır. “Fethiye Medresesi” adıyla anılan medrese, caminin batı bitişiğinde tek eyvanlı, iki katlı olarak camiden on yıl kadar sonra aynı mimar tarafından yapılmıştır.
@adematmaca
Güzel tarihi bir yer ancak Eğer yapılmışsa Restorasyon çok kötü.
@harunenginefe
Manisa'nın simgelerinden ve dini açıdan muazzam bir yer. Fakat tadilat uzun zamandır devam ediyor ve bu sıkıcı....
@ismailercelik
Tadilattadir. Ziyaret yapilamamaktadir. Önünde bulunan çeşmenin suyu soğuk ve tatlıdır. Çay bahçelerinden Manisa izlenebilir. Çay içilerbir.
@ahmetckasabali
Ne zaman bitecek bu tadilat 2018 den beri bekliyoruz sevgili bakanlık yetkilileri Geldik kapalı gene Her ilin ULU CAMİ si var ?
@afethikucuktepe2072
Manisanın eş eski tarihi camii. Manisa'nın sırtlarında. Bugün uzun bir restorasyon sonrası yeniden ibadete açıldı. (2.9.2022) Hayırlı olsun.
@buralarigezdim
Saruhan Beyliği döneminde yapılmış muhteşem bir Camii.
@carmen
Bir çok şehrimizin Ulu Camilerini görme fırsatı buldum maalesef Kilis Ulu Cami çok bakımsız ve kendi haline bırakılmış. Cami içinde çok rahatsız edici bir esans kokusu var ve iç restorasyon hiç olmamış bir sıva atıp geçmişler
@okunla
Anadolunun dört bir yanındaki camilerden bir tanesi de burda çıktı karşıma. İslam tarihinde Ulu Camiler, bir güç göstergesi ve bağımsızlık sembolü olarak inşa edilmişlerdir. Bugün ilçe olan fakat zamanında şehir olarak kabul edilen yerlerde inşa edilmişlerdir. Dönemin sultanlarının, beylerinin de dahil olduğu Cuma namazları kılındığından dolayı şehrin en büyük camileri konumunda olmuşlardır.