Necip Pasa Kutuphanesi
5.0
Puan
Rehber Bul
Burayı keşfetmek için rehber bulun.
Necip Pasa Kutuphanesi Tire bulunan Popüler Yerler 'den biridir. Bu sayfa Necip Pasa Kutuphanesi hakkında bilgi vermek amacıyla YerelBot tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. En kısa sürede Yerel Rehber ekibimiz tarafında güncellenecek ve daha detaylı bilgi paylaşılacaktır. Necip Pasa Kutuphanesi hakkında daha fazla bilgi almak için bu sayfayı yakında tekrar ziyaret edin. Yerel Rehberlerin Necip Pasa Kutuphanesi düşüncelerini okumak için yorumlar bölümüne bakabilirsiniz. Tire Bölgesinden daha fazla gezilecek yer keşfetmek için Tire sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu sayfadaki bilgileri güncellemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsin.
Yerel Rehber olmak için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.
Bu sayfadaki bilgileri güncellemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsin.
Yerel Rehber olmak için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.
Özellikler
Sunulan Hizmetler
Sigara İçilmez
Park Yeri
Ücretsiz
Açık Hava
Gezilecek Yer
Rehberler
Rehber ile Keşfet
Tüm Yorumlar
Misafir Yorumları
5.0
Puanlama :
@aliborklu3128
II. Mahmud devrinde İstanbul dışında kurulan kütüphanelerden olup 1243’te (1827-28), Şam ve özellikle Bağdat valiliklerindeki hizmetleriyle şöhret bulan Mehmed Necip Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Sahip olduğu tarihî zenginlikler bakımından Manisa ve Bursa gibi Osmanlı şehirleriyle benzerlikler gösteren Tire’de Beylikler döneminden beri ortaya konan pek çok eserin son önemli örneklerinden olan kütüphane Osmanlı âlimlerinden İbn Melek’in adıyla anılan eski küçük kütüphanenin yakınında ve İsmâil Efendi Medresesi’nin bulunduğu yerde kurulmuştur.
@salihsungurteki
Mimarisi ve içinde barındırdığı nadide eserler bulunan ve Tire de mutlaka görülmesi gereken bir yer.
@cigdemhiziroglu
Büyülendim.
@aslikdr
Gerçekten görülmesi gereken muhteşem kütüphane. Kütüphaneci beyfendi de sağolsun çok ilgilendi ve tarihi hakkında bilgiler verdi. Tireye giderseniz mutlaka uğramanızı tavsiye ederim.
@hilallekesiz
Zamanın cahilliğinden geçmişin medeniyetine zaman yolculuğu yapar gibi.
@ayseuygunkuru4527
Bir yazma eser kütüphanesinde nasıl eserler vardır, bu eserler nasıl korunmaktadır ve dahasını öğrenmek, her biri tarih olan bu eserleri bizzat görebilmek gezilebilecek nadide bir kütüphane. Girişteki güvenliğe bilgilerinizi verdikten sonra eğer geziye müsait ise bir kaç kişilik bir grup olarak açık olduğu her vakit ziyaret edebiliyorsunuz. Kütüphane görevlilerinin rehberliği ile gerek Necip Paşa'nın topladığı gerekse yakın bölgelerden gelen koleksiyonların serüvenini dinlerken kısa bir kütüphane turu yapmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Geziden edindiğimiz bazı anektotlar :) - 19.yy da yaşamış II. Mahmud dönemi devlet adamlarından biri olan Necip Paşa tarafından yaptırılan kütüphane aslında yaptırılmış olan külliyeden sağlam kalan yapı imiş. -Necip Paşa bu kütüphaneyi kurmasının yanı sıra her bir eseri özenle toplamış, her biri için özel kutular hazırlatmış. -Kütüphane kapısı hala ilk kapısı olup hala aynı anahtarla açılmakta imiş :) Ve dahası...
@konumneresi
Muhteşemdi. Ilgi ve bilgilendirmelerden çok etkilendik. Ücretsiz giriş yapılıyor.yazma eserlerle ilgilenenlerin mutlaka görmesi gereken bir kütüphane.
@4gezgin
Türkiye'de halka açık ilk yazma eserler kütüphanesi olarak bilinen bu yerde kütüphaneci Ahmet Bey'in anlatısıyla kadim yazma eserler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ahmet Bey'e teşekkürler.
@zelihaucgen
Çok güzel ve şirin bir Yazma eserler kütüphanesi.En eski eserleri 800 küsür yıllık İbni Sina eseri.İşin uzmanları bilir ki bu tür eski eserler kütüphanesine akademik çalışma yapan veya uzman kişiler özel izinle girebilirler ki bu kütüphaneye ücretsiz giriş sağlanabiliyor.Büyük bir fırsat.Biz ziyaret ettiğimiz vakit eserlerin dijital ortama aktarım çalışmaları devam ediyordu.Ziyaret esnasında rehberlik eden engin bilgisi ile eserler , bina ve kütüphane kurucusu Necip paşa hakkında bilgiler veren ,eşimin Katip Çelebi Üniversitesinde çalışması nedeniyle Katip Çelebi'nin eserlerini bize gösteren Ahmet Bey'e özellikle teşekkür etmek istiyoruz.Resimde görulen eser Katip Celebi'nin Takvimut Tevarih eserine ait.Biz kütüphaneden büyülenerek çıktık.Her Türk vatandaşının görmesi gerektiği kanaatindeyim.Kesinlikle gidilmeli,yolunuzu o tarafa çevirmeli.Böyle büyük bir fırsatı kaçırmamak gerekir.