Uryanizade Ahmet Esad Efendi Türbesi
4.6
Puan
Rehber Bul
Burayı keşfetmek için rehber bulun.
Uryanizade Ahmet Esad Efendi Türbesi İstanbul bulunan Tarihi Mekanlar 'den biridir. Bu sayfa Uryanizade Ahmet Esad Efendi Türbesi hakkında bilgi vermek amacıyla YerelBot tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. En kısa sürede Yerel Rehber ekibimiz tarafında güncellenecek ve daha detaylı bilgi paylaşılacaktır. Uryanizade Ahmet Esad Efendi Türbesi hakkında daha fazla bilgi almak için bu sayfayı yakında tekrar ziyaret edin. Yerel Rehberlerin Uryanizade Ahmet Esad Efendi Türbesi düşüncelerini okumak için yorumlar bölümüne bakabilirsiniz. İstanbul Bölgesinden daha fazla gezilecek yer keşfetmek için İstanbul sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu sayfadaki bilgileri güncellemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsin.
Yerel Rehber olmak için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.
Bu sayfadaki bilgileri güncellemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsin.
Yerel Rehber olmak için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.
Özellikler
Sunulan Hizmetler
Sigara İçilmez
Park Yeri
Ücretsiz
Açık Hava
Gezilecek Yer
Rehberler
Rehber ile Keşfet
Tüm Yorumlar
Misafir Yorumları
4.6
Puanlama :
@mehmetkaracadag1942
Abdülhamid han zamanında Şeyhülislamlık yapmıştır.11 yılşeyhülislamlık görevinde kaldıktan sonra 1889 yılında görev başında vefat etti.
@ozgurardabayram2630
Uryanizade Ahmed Esad Efendi (d. 1813 - ö. 1889) Osmanlı padişahı II. Abdülhamid döneminde 1878-1889 yılları arasında 11 yıllık bir süreyle Osmanlı Devleti'nin şeyhülislamlığı görevini yapmış bir din ve devlet adamıdır[1]. Uryanizade Ahmed Esad Efendi 1813 yılında İstanbul'un Eyüp semtinde kendi adıyla anılan Uryanizade Ahmed Esad Efendi Yalısı'nda dünyaya geldi. Babası II. Mahmut döneminde kadılık yapmış olan Mehmed Said Efendi'ydi. Ahmed Esad Efendi Hoca Abdullah Efendi ve Ahıskalı Hoca İsmail Efendiden ders aldı. Fetvahanede yazıcı oldu. Eyüp, Üsküdar, Edirne ve Medine kadılığı görevlerini yaptı. 1866-1867 yılları arasında İstanbul Kadısı, 1870-1871 yılları arasında Anadolu Kazaskeri oldu[2]. Daha sonra Rumeli Kazaskerliği görevine atanan Ahmed Esad Efendi I. Meşrutiyet'in ilanı üzerine Ayan Meclisi üyesi oldu. Daha sonra 1878 yılında II. Abdülhamit tarafından şeyhülislamlığa getirildi. Şeyhülislamlığı sırasında padişah otoritesinin mutlakiyetine ve padişahın din işlerine karışmamasına dayalı bir siyaset gütmüştür. 1860 yılında İstanbul'un Kuzguncuk semtinde kendi adıyla anılan ahşap bir camii yaptırmıştır[3][4]. Ahmed Esad Efendi 11 yıl şeyhülislamlık görevinde kaldıktan sonra 1889 yılında görev başında vefat etti. Eyüp Camii'nin güneyinde Camii Kebir Caddesinde bulunan türbesine defnedildi. Kaynak: tr.wikipedia.or g/wiki/Uryanizade_Ahmed_Esad_Efendi
@omer4226
Ahmed Esad Efendi Türbesi, Eyüp Sultan Camii yakınındadır. Burada hazire ve hazirede ayrıca Siyavuş Paşa Türbesi bulunuyor. Sokollu Mehmed Paşa Medresesi ve Türbesi ile Ebussuud Efendi'nin kabrinin de bulunduğu hazire, Eyüp Sultan Camii'ne doğru giden yola göre karşı taraftadır.
@eminozen1456
Ziyaret ediniz
@dilaracoskun7743
Eyüp sultan camiine duvarları hemen bitişik. Avlu kısmına giriş var ama içeriye giriş yok. Ziyaretler buradan yapılabiliyor. Biraz daha özenilmesi gerek