Bodrum castle
Point
Find a guide to explore this place.
Bodrum Castle stands out as one of the symbolic structures of Muğla. With its imposing stance that challenges centuries, this castle acts as a bridge that combines the past with today. If you are planning to organize a travel to Bodrum , write this castle among your first priorities. The building is located at the intersection of two ports. The castle, which has been a underwater archeology museum since 1960, is fascinated by its historical ambience and enormous view. Only the opening-off times are changing according to the season: In the period up to 08:30 and accepts visitors until 18:00 hours. It was built by Jean Knights (Malta Knights). The castle, which serves the Knights of Rhodes for a long time, also changed hands among different civilizations.
15. In the 18th century, Cem Sultan used this castle as a shelter. In 1523, the siege of Rhodes took place. As a result of this siege organized by Suleiman the Magnificent, Bodrum Castle Street, Rhodes and Kos entered the Ottoman rule. The chapel in the castle was converted into a mosque. Bodrum Castle was responsible for ensuring the security of the Eastern Mediterranean. Jean Knights occupied Izmir at this time. They were known for their pirate activities in the Eastern Mediterranean. As of 1402, they started the construction of the castle and thus aimed to guarantee their own activities. gave it. However, the architecture of the Bodrum Castle was damaged during the First World War with the navy attack by the French. The towers were destroyed.
The Italians took over the administration. Italian troops continued to be under their rule until they withdrew in 1921. This castle, which is built in the form of a square, contains castles called the names of different countries. What is in the Bodrum Castle? For those who wonder, let us list the towers in question:
On these doors; There are lion and dragon figures, bands, crosses. On the other hand, there are 14 cisters in the inner castle. As a result of the studies carried out in the 1960s, the castle, which has become a Bodrum Underwater Archeology Museum, has been continuing its museum function since then. H3> What is in the museum? The windows that are shredded or firmly removed from this wreck are exhibited in the museum. This place, bringing modern art to an Aaya with history, presents the castle to its visitors in the most beautiful state. This chapel, which is an important example of Gothic architecture, takes the lead in the places to visit in Bodrum Castle. Museum is one of the wealth that constitutes its content. The inventory, which adorns the museum with its colorful content, reveals the reflections of the pottery in ancient Greek history. (AMFORA; Fine certain, large, two handles and clay -made storage containers expressed. Ancient Greek people are known to store these containers to store wine and olive oil.) And the ornaments are exhibited. Among the most important parts of the museum. Mahmud monogram, control tower, suspended bridge, water ditching some of the dozens of structures you can see here. Enjoy the magical atmosphere by seeing the historical artifacts closely… Do not neglect plenty of photos and immortalizing every moment. Concerts, Fimler, theaters can be exhibited. Before you go, we recommend you to look at the current event calendar of Bodrum Castle Theater. MUGLA-BODRUM/VISIT-LIES ""> Places to Visit Bodrum are full of ! For example; Naval Museum, Zeki Müren Art and Costume Museum Some of them.
As a result; Bodrum Castle is worth seeing with its deep -rooted history, remarkable works and eye -catching views. It is a different secret in every corner of this castle, which brings yesterday to the same frame with today, another mystery is hidden… So it is up to you to discover them…
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@saffetzeybek
BODRUM KALESİ: Rodos şövalyeleri tarafından , yıkılmış Mausoleion'un taşları, heykelleri ve kabartmaları kullanılarak yapılan Bodrum kalesinin dış şurunu, Alman mimar Heinrich Scblegelholt yapmış (1415-1437), yapı beş kuleyle pekiştirilmiş, son değişiklikler Pierre d'Aubusson döneminde (1476-1503)gerçekleştirilmiştir. Yarım adanın en yüksek yerindeki en eski yapının dörtgen biçiminde iki kulesine (Fransız ve İngiliz kuleleri) sonradan güney köşede dikdörtgen biçiminde İngiliz kulesi, kara tarafını güçlendirmek içinde "Yılanlı kule" ve "Alman kulesi" eklenmiştir.( kulelerin adları, Şövalyeler arasında hemen her ulustan insan bulunması ve her birinin, bu farklı uluslardan mimarlar tarafından yapılmış olmasından kaynaklanır.) 1522' de Osmanlılar tarafından alınarak içindeki kilise camiye dönüştürülen kale, günümüzde yeniden düzenlenmiş ve Bodrum Sualtı Arkoloji MÜZESİ olarak ziyarete açılmıştır. Türkiyenin ilk ve tek sualtı müzesi olan bu müzede, Bodrum ve çevresindeki kazılarda elde edilen yapıtlar ile dalğıçların şu altından çıkardıkları eşya segilenmektedir. Özellikle İ. Ö. 1200 dolaylarında batmış bir Fenike gemisinden çıkarılanlar ilgi çekiçidir. Talend adı verilen, paranın ilk biçimleri olan tunç ve bakır sikkeler; amforalar; vb. İyi tatiller.Hoşça kalın.
@hakankaratepe
Bodrum Kalesini sadece tarihi bir simge ve kale olarak düşünmemek lazım. İçerisinde 7-8 tane su altı batığından çıkarılan tarihi eserler (çoğunluk amfora) sergilenmektedir. Su altı arkeoloji ve tarihine dair sinevizyon destekli görseller var. Çocukların da ilgisini çekecek seviyede. Kaleyi su altı arkeolojik buluntularıyla birlikte incelemek için en az 3 saat kadar zaman ayırmak gerekir. Müze kart geçerli. Bilet ücreti 2021 yılı için kişi başı 90 lira. Müze kartın 60 lira olduğunu düşününce herkes müze kart almak zorunda kalıyor ve gişelerde çok fazla sıra oluyor.
@barbarosuzun
Bodrum Kalesi iki liman arasında kayalık bir alan üzerinde kurulmuştur. Antik Çağ'da önce ada olan bu alan sonraları kente bağlanarak yarımada durumuna gelmiştir. 1406-1523 yılları arasında inşa edilen St. Jean Şövalyeleri'nin kalesi, kare planlı, 180 x 185 metre ölçülerindedir. İç kale içinde değişik ülke adları verilmiş kuleler bulunmaktadır. En yüksek kule deniz seviyesinden 47,50 metre yükseklikte olan Fransız Kulesi'dir. Diğer kuleler İtalyan Kulesi, Alman Kulesi, Yılanlı Kule ve İngiliz Kulesi'dir. Kalenin doğu duvarı dışında kalan bölümleri çift beden duvarları olarak takviye edilmiştir. İç kaleye 7 kapı geçilerek ulaşılır. Kapılar üzerinde armalar bulunmaktadır. Armalar üzerinde haçlar, düz veya yatay bantlar, ejder ve aslan figürleri bulunmaktadır. İç kalede Sapelin alti dahil olmak üzere 14 sarnıç vardır. Kale korugani, çiftli duvarlar arası su hendeği, asma köprü, kontrol kulesi, II. Mahmut tuğrası kalenin göze çarpan yerlerindendir.
@bulentaydin144
Hem kaleyi hemde müzeyi bir arada gezmek istiyorsaniz iste aradığınız yer burasi. Kaleyi ve muzeyi gezmek isteyen yerli yabancı turistlerin fazlalığı nedeniyle girişte kuyruk oluşuyor. Müze karti olanlarin sirada beklemesine gerek yok. Sirada bekleyenler bilet almak isteyenler. Kaleye girdikten sonra başlangıç noktası belirleyip ordan sirayla gezmek en iyisi, karistirmaniz çok muhtemel çünkü cok büyük ve karışık. Kalenin kapali alanlarının müzeye dönüştürülmesi çok iyi olmuş. Bir kaç noktada wc lerin konması iyi. 2 3 saatte ancak bitirebildik gercekten çok büyük ve gez gez bitiremedik resmen. Çok keyifliydi tavsiye ederim.
@zeynep4492
Tam deniz kenarında eski tarihten kalma bir kale. Çok geniş bir alan ,içinde müzeler var. Buraya gelmeden aracınızı otopark yerlerine ve ya da size uygun yerlere park etmenizi tavsiye ederim,(zaten otopark yerlerinden yaklaşık 10 dk yürüme)çünkü sokakları oldukça kalabalıktı araç koyacak yer bulunmuyor. Giderken de sokakları gezme fırsatı oluyor Müzekart geçerli.Sanırım normal giriş ise 120 TL civarı idi.
@boraboran
Tarihe merakı olanlar kesinlikle ziyaret etmeli. Türklere karşı yapılıp Türklerin eline geçen kale Bodrum’un simgesi. Son tadilatta tarihi içerik biraz yok edilmiş olsada daha modern bir hale gelmiş. Müze kartla girdim. Kulelerin hepsi farklı isimli İspanyol, İngiliz vb. Kulesi gibi. Bu kulelerde çeşitli dönem batıklarından kurtarılan tarihi Eserler’i sergilemede kullanılıyor. Ayrıca eskiden mezar olan sonradan üzerine şapel inşa edilen en sonunda Türkler tarafından camiye çevrilen kale cami ilgi çekici. Kapalı alanlar klimalı rahatla geziliyor. İngiliz kulesinin duvarlarında şövalyelerin yazıtları var. Neyse daha anlatmayayım gidip bakın?
@aoedenightrider
Çok güzel bir müze/kale. Müzenin sergi salonları kale içerisindeki farklı binalara bölünmüş. Her bir sergi çok çok güzel. Bodrum'a gelen herkesin mutlaka ziyaret etmesini tavsiye ederim. Kale oldukça büyük fotoğraf vs. çekmek için duraklarsanız eğer gezmesi 1 - 1.5 saat sürecektir. Açık hava altında olduğu için güneşin en sıcak olduğu saatlerde gelmenizi önermem. Kalenin içerisinde müze shop bulunuyor ve oradan su alabilirsiniz. Müze kart sahiplerine indirimli oluyor hem bundan ötürü hem de girerken sıra beklemek istemiyorsanız müze kartınız ile gelmek daha avantajlı olacaktır. Bir bonusu da bahçesindeki güzel tavus kuşları vardır.
@gulsahergun8414
Sıcak mevsimde gündüz gidecekseniz iyi ayakkabılar giyin, taşlar çok kayıyor. Mutlaka yanınıza su ve şapka alın. Sıcakta bile gezseniz sürekli klimalı serin salonlardan bir diğerine geçiyorsunuz, pek sorun olmuyor. Geç saatte kapanıyor, akşam üzeri de gidebilirsiniz ancak bazı salonlar akşama doğru kapanıyor, göremeyebilirsiniz. Karya kraliçesinin odasında ekrandan eğlenceli dakikalar geçirebilir, batık salonlarında simülasyon tekne kullanarak hazine bulabilirsiniz. Müze kartınız yoksa bence alın, müze kart şu an 60 lira, giriş ücreti 150 lira. Telefondan müze kart alıp barkod okutarak hiç sıra beklemeden girebilirsiniz. Iyi eğlenceler
@ercandemircan1876
Muğla Bodrum Kalesi, 1406-1522 yılları arasında Saint Jean Şövalyeleri tarafından üç tarafı denizlerle çevrili kayalık bir yarımada üzerinde, iki liman arasında inşa edilmiştir. Kalenin yapımında, depremde yıkılmış olan dünyanın yedi harikasından biri Mausoleion’un taşlarını kullanmışlardır. Kalede, Fransız, İtalyan, İngiliz, Alman ve İspanyol (Yılanlı) kuleleri bulunmaktadır. Rodos adası 1522 yılında Türkler tarafından alındıktan sonra, şövalyeler Bodrum ve çevresini 5 Ocak 1523’de terk etmişlerdir. 1895’den itibaren hapishane olarak kullanılan Kale, Fransız ve İngilizlerin I. Dünya Savaşı sırasında 26-28 mayıs 1915’de bombalamaları ile yarı yıkık hale gelerek terk edilmiştir. Kalenin doğu duvarı dışında kalan bölümleri çift beden duvarları olarak takviye edilmiştir. İç kaleye 7 kapı geçilerek ulaşılır. Kapılar üzerinde armalar bulunmaktadır. Armalar üzerinde haçlar, düz veya yatay bantlar, ejder ve aslan figürleri bulunmaktadır. İç kalede Sapelin alti dahil olmak üzere 14 sarnıç vardır. Kale korugani, çiftli duvarlar arası su hendeği, asma köprü, kontrol kulesi, II. Mahmut tuğrası kalenin göze çarpan yerlerindendir. Bodrum Kalesi, 19'uncu yüzyıl sonunda kalenin hapishane olarak kullanıldığı dönemde bir hamam yapısı ile Osmanlı niteliği kazanmıştır. Kale bugün Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır.
@edasimseksahin1367
Gezdiğim en güzel ve en büyük kalelerden biri gerçekten harika ? enfes bir deniz manzarası var. Her köşesi ayrı bir panoramik deniz manzarası tablosu gibi. Girişler ücretli. Müze kart geçiyor. Akşam sekize kadar açık. Girişte sıra oluyor ancak o sıra müze kartı olmayanlar için bununla ilgili bir ayrım yok bu nedenle sırayı gören arkasına takılıyor. En son bekleyenlerin çoğu yabancı turist olduğu için gişeye sorduk da öyle öğrendik müze kartı olanların beklemesine gerek olmadığını. Bu nedenle sırada beklemeyin. Kalenin içi farklı batıklara ait sergi salonlarına dönüştürülmüş. Salonları gezerek batıklara ati bilgi edinebilir, baktıktan kurtarılan farklı dönem kalıntılarını inceleyebilirsiniz. Benim favori kalıntım tanrılara adak için sunulan bir çift göz oldu.. Kalenin peysajı da harika görsel bir şölen sunuyor. En garip olanı kale de serbest halde dolaşan tavus kuşları ☺️ müzenin cafesi var. Rica ediyorum menüye soğuk kahve ekleyin. Bodrum sıklıkla tarih turizmi için tercih edilmiyor ama yolunuz düşerse mutlaka ve mutlaka uğrayın.