Rahmi Koç Müzesi
Puan
Burayı keşfetmek için rehber bulun.
Rahmi Koç Müzesi her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti kendisine çeken bir hazine gibi. İstanbul’da yaşıyor ya da sık ziyaret ediyorsanız, şimdiye kadar bu müzeye gitmemiş olmanız büyük kayıp. Rahmi Koç Müzesi içerisinde sergilenen tüm öğeleriyle bir zaman yolculuğu yaşamanıza olanak sağlıyor.
Rahmi Koç Müzesi
İçerisinde kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceğiniz İstanbul Rahmi Koç Müzesi bu zamana gezdiğim özel müzeler arasında en iyisiydi. En başından bu kadar büyük eser ve değerin tarihten günümüze kadar ulaştırılması çok büyük emek.
Yıllar öncesine ait tekneler, bisikletler, elektronik eşyalar, kişisel miraslar, yabancı otomobiller, traktörler ve yüzlerce farklı eserlerin olduğu müzede objelerin büyük çoğunluğu özel koleksiyondan oluşuyor.
Ödüllü hazine: Rahmi Koç Müzezi
1994 yılında kapılarını açan ve 1996 yılında Avrupa konseyi tarafından “Yılın Müzesi Özel Ödülü” alan müze ülkemiz için de büyük gurur kaynağı. Öyle ki müze Endüstriyel Mirasın Aynası olarak adlandırılıyor.
Müzeye girdiğinizde sizlere sanki zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissettiren salonlar karşılıyor. Bu salonlarda karayolu, havayolu araçları, demiryolu araçları ve deniz araçları bulunuyor.
Rahmi Koç Müzesi’nde Yaşayan Geçmiş
Eczane, dakik saat, Haliç oyuncakçısı ve zeytinyağı fabrikası atölyeler ve dükkanlarda harika canlandırılmalar yapılarak ziyaretçilere dönemin işlevi sunulmuş. Liman kısmındaysa tekneler, denizaltı ve denizcilikle ilgili bir çok taşıtı görebilirsiniz. Müzenin ayrıca nostaljik kafesi o kadar hoş ki, yüzyıllık eserlerin karşısında kahvemi yudumlarken çok mutlu oldum. Ayrıca en keyif aldığım anlardan bir tanesi, teknesiyle dünya turuna katılan rahmetli Sadun Bora’nın teknesi Kısmet yelkenlisi de burada sergileniyor.
Müzeyi Pazartesi günleri hariç her gün saat 10:00 ile 17:00 arasında gezebilirsiniz. 2018 yılındaki giriş ücretleri tam için 16 tl öğrenci içinse 7 tl olup müzeye girişte Müzekart geçmediğini hatırlatmalıyım.
Müzeleri seven nesiller yetiştiren, müze gezmeyi seven kişilere tek söyleyebileceğim İstanbul Rahmi Koç Müzesi kesinlikle bir müzeden daha fazlası. Burada yatan büyük tarihe tanıklık etmek için ailecek, sevgilizle, kankanızla hiç farketmez muhakkak gelmelisiniz. Son olarak müze severlere küçük not, Rahmi Koç Müzeleri Ankara ve Ayvalık’ta da bulunmakta, aklınızda olsun
Keşfetmeniz dileğiyle…
Özellikler
Sunulan Hizmetler
Rehberler
Rehber ile Keşfet
Tüm Yorumlar
Misafir Yorumları
@Rehber
İstanbul'da yaşayanların mutlaka görmesi gereken bir müze. Hasköy tersanesi müzeye dönüştürülmüş ve geçmişten geleceğe dair unuttuğumuz eşyalar, oyuncaklar, endüstriyel ekipmanlar, teknolojinin eskisi yenisi, uçak , gemi , tren, klasik otomobiller , tekneler , kayıklar , laboratuvar ürünleri , Atatürk köşesi , Rahmi Koç eşyaları , tablolar ,matbaa makinaları , sinema alanında kullanılan cihazlar, fotoğraf makinaları, piyano , daktilo , computurler , aklınıza ne gelirse herşey mevcut. Yerli , yabancı bir sürü objeler var. Müzede Atatürk e geniş yer verilmiş olup, Rahmi Koç'a ile aynı alan içinde olmasını yadırgadım . Atatürk köşesi tamamen ayrı olmalıydı.? Öğrenci 60 TL, yetişkin 120 TL olup, Engelli kişiler ücretsiz .♿ Otopark 4 saati 40 TL dir. İçeride restoran mevcut olup, Fiyat aralığı kişiye göre değişir. Deniz kenarında klasik vapuru kesinlikle görmelisiniz , içindeki cafeden çay , kahve alarak Haliç manzarası eşliğinde keyif yapabilirsiniz . Müzeyi öyle 1-2 saatte gezemezsiniz. Saat 13.00 de gidip . 17.00 da çıkmamiza rağmen zaman yetmedi. Çocuklar ile giderseniz yorulmayi göze alın. Her yaş gurubuna hitap eden müze İki bölümden oluşmaktadır. Açık ve kapalı olarak gezilmesi gereken Müzenin yolun karşı tarafında bulunan Mustafa KOÇ 'un ismi verilen lengerhane binasını da (bina eski bir yapı) gezmeden geziyi tamamlamayın. ♈
@ozlemb5950
Müzenin ücretli otoparkı mevcut. Giriş ücreti 40₺,öğretmen ve öğrenci 20₺. Çok eğlenceli bir müze. Çocuklarla gidilebilir. Üst katta çocukların eğlenerek vakit geçirecekleri deney yapacakları renkli matematik dünyası var. Tek sıkıntı oradan ayrılmak istemiyorlar. Atlı karınca var ücretsiz. Ulaşımla ilgi tüm araçlar var. Zeytin sıkma fabrikası, oyuncak müzesi, Koç ailesinin kişisel eşyaları var. Nostaljik eczane, ayakkabıcı, deniz malzemeleri dükkanı, demirci, radyocu, oyuncakçı, nalbur dükkanı var. Lazımlık kolleksiyonundan (bayanlar tuvaletinde) gramofon iğnesine kadar tersaneden, denizaltına kadar herşey var. Gezmek için 5-6 saat ayırmanız gerekiyor. Arçelik telve cafe, müze mağazası, fenerbahçe vapur cafe, nostaljik coco cola kamyonu cafe var. Adım başı wc var. Beğenmemek imkansız. 27.000 metrekare alana kurulduğu için biraz yoruluyorsunuz. Ama mutlaka görülmeli.
@omerdeniz2950
Kendi yorumum: Ben pazar günün gittim bir arkadaşımla. Fazla yoğunluk yoktu pazar olmasına rağmen. Giriş ücreti yetişkin 50 TL , öğrenci 25 TL çocuk için para almıyorlar. Fazla çocuk yok ama bana sorarsanız çocuklu aile için gidilecek biryer değil. Birşeylerin çocuğunuzun elinde kalma ihtimali yüksek. Dikkat ettiğiniz takdirde bir sorun yaşanmaz. Çocuklar için bölümler mevcut. Güzel bir yer tavsiye ederim. Müze saatleri: Salı cuma 10.00-17.30 saatleri arası Cumartesi pazar ve bayram günleri 10.00-18.00 arası açık. Yeme içme: İçeride birşeyler iceceginiz cafe var. Gezilecek birçok yer var en az 2-3 saatinizi ayırmanız gerekir. Yani başında yemek için cafe var ama çok pahalı. Müze deki arabalar gemiler trenler uçaklar çok özel parçalar. Gerçekten giden pişman oldum diyemez. Ulaşım: Halıcıoğlu durağında inip 5-10 dk yürüme mesafesinde. Giriş ücreti : Yetişkin 50 TL öğrenci 25 TL çocuklardan para almıyorlar.
@cemkahraman7034
Güzel bir hafta sonu için tercih edebilirsiniz. Yetişkin 40₺, öğrenci 20₺. Salı-Cuma 10.00-17.30, Cumartesi-Pazar 10.00-19.00 çalışıyor. Pazartesi kapalı. Çocuğunuz ile gelip bütün gün gezebilirsiniz. Çok büyük, bütün gününüzü geçirebilirsiniz. Lavaboları tertemiz, içerisi pırıl pırıl. Koçailem üyelerine ve yanında gelecek 1 misafirine giriş ücretsiz. Ulaşım Eminönünden 47E otobüsüyle 20 dakika falan sürüyor, inince 1 dakika yürüyüp ulaşabilirsiniz. Yanında Hasköy iskelesi var, Balat-Fener-Kasımpaşa-Üsküdar'a kolayca gidebilirsiniz. İskele 4-5 dakikalık mesafede. Şiddetle tavsiye ediyorum. Gez gez bitmiyor, doyamazsınız. Ben hızlı gezmeme rağmen 3-4 saatimi aldı. İçerisinde kafe ve restoranda mevcut. İyi gezmeler, afiyet olsun.
@dilekturan2632
Müze Haliç kıyısında, otoparkı var. Oldukça büyük bir alana sahip. Giriş ücretli, öğretmen- öğrenci indirimi mevcut (20TL). Toplu taşıma ile de gidilebilir, yakınında otobüs durağı var. Dinlenerek gezmek gerekiyor çünkü müze alanı çok geniş. Sergilenen parçalar öyle güzel ki özellikle arabaların olduğu yerde oldukça vakit geçiriliyor. Gişede denizde tekne turu istediğinizi belirtmek gerekiyormuş. Ayrıca bilet almak gerekiyor. Tur her saat başında yapılıyor. İçinde ve dışında cafeler var. İç kısmı bitirince dışarıda da görülmesi gereken yerler var. Keyifli bir müze gezisi sizi bekliyor...
@Gezgin35
Müze tek kelime ile harika. İnsan geçmişe gidiyor ve eskiden daha mutlu olduğunu anlıyor. Eskiden sahip olduğum oyuncakları orada görmek çok mutluluk verici. Çocuklar çok sevdi ve bir daha gitmek istedi. Uçak ve Denizaltı gezisi kapalı bence açabilirler. Pandemi den dolayı kapalı diyorlar ama müze içinde zaten herkes iç içe ne gerek var açmamaya. Kızım dedesinin görev yaptığı Denizaltı gemisini görmek için 1 senedir yalvardı biz götürdük ama sadece dışarıdan görebildik. Müze tek kelime ile harika. Bu imkanı bizlere sağladığı için Koç Ailesine teşekkür ederiz.
@arzutasci
Müze tek kelime ile harika. İnsan geçmişe gidiyor ve eskiden daha mutlu olduğunu anlıyor. Eskiden sahip olduğum oyuncakları orada görmek çok mutluluk verici. Çocuklar çok sevdi ve bir daha gitmek istedi. Uçak ve Denizaltı gezisi kapalı bence açabilirler. Pandemi den dolayı kapalı diyorlar ama müze içinde zaten herkes iç içe ne gerek var açmamaya. Kızım dedesinin görev yaptığı Denizaltı gemisini görmek için 1 senedir yalvardı biz götürdük ama sadece dışarıdan görebildik. Müze tek kelime ile harika. Bu imkanı bizlere sağladığı için Koç Ailesine teşekkür ederiz.
@elif8395
Mutlaka gidip görülmesi gereken bir müze olduğunu düşünüyorum giriş ücretli, müzekart vs. gibi kartlar burada kullanılmıyor maalesef ki. İçinde bir çok güzel ve özel tarihi eser barındırıyor. Girip oldu bittiye getirmeyin saatlerce gezebilirsiniz bence 1 saat asla yetmez her bölüm tek tek incelemelisiniz. Hemen hemen bir çok eserin önünde veya yanında bilgilendirme ve Tarihi notlar bulunuyor. Müzenin açık ve kapalı alanları ayrı ayrı. Açık alandaki eski model araçlarda oldukça ilgi çekici. Bu kadar bir alana binlerce eser nasıl sığdırılmış şaşırıyor insan :) Müzede su altı bölümü var idi kesinlik ile oraya da bakın müthiş diyebilirim. Şimdiden herkese iyi gezmeler vakit geçirmeler.