Bursa Teleferik
Puan
Burayı keşfetmek için rehber bulun.
Bursa Teleferik, Uludağ’ın eşsiz manzarasını gökyüzünde süzülürken izleme imkânı tanıyor. Şehrin doğasını, tarihini ve kültürünü keşfetme olanağı sunan Bursa Teleferik, sizin için unutulmaz bir deneyim olmaya aday!
Bursa Teleferik Hakkında Bilgi
İlk defa 1963 yılının 29 Ekim tarihinde yola çıkmış olan Bursa Teleferik, o günden beri varlığını sürdürmeye devam ediyor. Uludağ’a çıkmanın en keyifli yollarından biri olan Bursa Teleferik 2014 itibariyle yenilendi. Teleferiğe, 19 saniye arayla yenilenen konforlu ve özel güvenlikli kabinler eklendi.
360 derece kesintisiz seyir keyfiyle Bursa’nın binbir tonuna şahitlik etmeyi mümkün kılan Teleferik, herkese tüm gezi alışkanlıklarını unutturuyor. Çok özel bir yolculuk ile Bursa’nın gizli güzelliklerini keşfetme imkânına kavuşturan Teleferik, en tatlı hatıralarınız arasında yerini almaya hazır!
Bursa Teleferik Özellikleri
Modern teknolojisi ve barındırdığı olanaklarla ön plana çıkan Bursa Teleferik, şu özelliklere sahip:
- Türkiye’nin ilk teleferiğidir.
- Hem ülkemizdeki, hem dünyadaki en uzun teleferik hattıdır. (Hat uzunluğu 9 kilometredir.)
- Detachable Gondola sisteminde aralıksız çalışır.
- Saydam kabinleri bulunur.
- Ortalama yarım saat içinde Uludağ’a ulaştırır.
- 140 adet kabin mevcuttur ve bunlar 8 kişi kapasitelidir. Her 20 saniyede bir yeni kabin gelir. İstasyon içerisine giren kabinlerin her biri tahliye alanına gelirken yavaşlatılır. Böylelikle yolcular inip-binerken hiç zorlanmaz.
- Tüm bunlara ilâveten Bursa Teleferik ileri teknolojilerle donatılmıştır. Tipi, kar, yağmur ve benzeri her türlü kötü hava şartlarında rahatlıkla çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Yalnız, bazen rüzgarlı havalarda hizmet kesintiye uğrayabilir. Ancak teleferik sistemi 70 km/s rüzgâra dayanıklıdır. Otomatik izleme özelliği vardır ve bu özellik, çeşitli durumlarda uyarılar gönderilmesini sağlar.
- Tüm güvenlik önlemlerinin alındığı Bursa Teleferik hattı, kritik noktalarda en az iki teknik personel barındırır. Bir sorun olması hâlinde acil uyarı sistemi devreye girer. Bu sistemin sinyallerine göre tahliye prosedürü devreye alınır. Elektrik motorları ise görevini hemen dizel motorlara devreder. Böylece hattın ilerleyişi sekteye uğramadan devam eder ve yolcuların tahliyesi hızlıca gerçekleştirilmiştir.
- Öte yandan Bursa Teleferik ulaşım seçenekleri içerisinde, ekolojiye duyarlı olmasıyla öne çıkar. Yapımının ve işletiminin tüm aşamalarında doğal kaynakları hesaplı tüketme, çevreyi koruma ilkelerine göre hareket edilmiştir. Doğanın içine özenle ve zarafetle yerleştirilen Bursa Teleferik hattı, atık ve emisyon yönetimine katkıda bulunur. Doğal kaynakların dengeli kullanımına yardım eder, ölçüsüzce tüketilmesinin engellenmesinde pay sahibidir.
- Saatlik yolcu kapasitesi ise 1500 kişiyle oldukça geniş tutulmuştur. Bütün misafirler hiç beklemek zorunda kalmadan sonraki istasyona ulaşma imkânı bulur. Duraklara yaklaşıldığı zaman ya kabinlerin hızı azalır veya tamamen durur. Bu, tekerlekli sandalye kullanan veya hareket kısıtlılığı bulunan yolcular için büyük bir kolaylık anlamına gelir.
Bursa Teleferik’te Neler Var?
Teleferik Hattı bünyesinde bulunan istasyonlar şunlar:
- Sarıalan İstasyonu,
- Teferrüç İstasyonu,
- Kurbağa Kaya İstasyonu.
Bunlar da VIP odalar listesi:
- Apollo Kelebeği,
- Bozayı,
- Dağ Gelinciği,
- Dağ Bülbülü,
- Gökdoğan,
- Kaya Kartalı.
Bursa Teleferik İçerisinde Neler Var Başka?
Burada sunulan olanaklar daha bitmedi! İşte, bazı Bursa Teleferik imkânları:
- Elektrikli araçların kullanımına yönelik şarj istasyonları,
- Otopark,
- Lokal lezzetlerden tekstile, oyuncaklardan hediyelik eşyalara kadar geniş seçeneklere sahip alışveriş dükkanları,
- Lounge’lar,
- Sağlık merkezi,
- Yürüyen merdivenler,
- Eğlence dükkanları,
- Geniş yolcu kabul salonları,
- Restoranlar ve kafeteryalar,
- Hatıra fotoğrafçısı.
Bursa Teleferik’te Neler Yapılır?
Saydığımız tüm bu sosyal donatılardan yararlanabilir, sevdiklerinizle konforlu ve keyif dolu bir gün geçirebilirsiniz.
Birkaç tavsiyede bulunacak olursak, işte Bursa Teleferik aktivite önerileri:
- Teferrüç İstasyonu’nun yerden tavana dek uzanan dev camlarından manzarayı seyredebilirsiniz.
- Sarıalan İstasyonu’nun muhteşem panoramik manzaraları sayesinde birbirinden özel fotoğraf karelerine imza atabilirsiniz.
- Yine burada tertemiz orman havasını içinize çekerek özel alanlarda kamp ve piknik yapmanız mümkün.
- VIP odaları tercih ederek Bursa Teleferik deneyiminizi başka bir boyuta taşıyabilir ve sunulan hizmetlerle keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.
- Alışveriş yerlerinden kendiniz ve sevdikleriniz için bir şeyler almayı da unutmayın!
Hazır Gelmişken
Bursa Teleferik deneyiminizin son adımı olan Kurbağa Kaya İstasyonu, sizi Uludağ Oteller Bölgesi’ne ulaştıracak. Buraya ilkbaharda veya yazın gelirseniz bol oksijenli dağ havasının tadını çıkarabilirsiniz.
Kış mevsimindeyse adrenalin seviyenizi zirveye taşıyacak kış sporları sizi bekliyor.
Uludağ, Bursa gezilecek yerler açısından hayli zengin.
Meşhur kayak merkezi, Softaboğan Şelalesi, Çobankaya Yaylası, Buzlu Göl ve Uludağ Milli Parkı onlardan bazıları.
Sonuç olarak Bursa Teleferik, Bursa’nın kalbinden Uludağ’a doğru açan bir çiçek… Şehrin en önemli sembollerinden biri olan Teleferik Bursa manzarasını farklı bir perspektiften seyretme fırsatı veriyor. Öyleyse yolunuz buralara düştüğünde bu ayrıcalığı mutlaka siz de yaşayın!
Özellikler
Sunulan Hizmetler
Rehberler
Rehber ile Keşfet
Tüm Yorumlar
Misafir Yorumları
@gnristan
Kabinlere Normalde 8 kişi binmek gerekiyor.Eğer ailenizden başkasının binmesini istemiyorsanız 150 tl fark vererek sadece ailenizle binebilirsiniz.İlk binilen durağın adı Teferrüç.İkinci durakta yolcu indirme-bindirme yapılmıyor.Üçüncü durak:Sarıyayla.Burada inip doğa yürüyüşü yapıp Uludağ Orman Köşklerini gezebilirsiniz.Kasım ayında en üst noktaya çıkılmıyordu(kayak yapılan oteller bölgesi)
@huseyincolak
Manzaraya lafım yok çok güzel. Ama olumlu yandan çok olumsuz yanları daha çok sırasıyla söyleyeyim. Girişteki araç otopark yukarı çıktık indik 45tl sonrasında yukarı çıkarken marketler kafeler tezgahlardaki patatessatan cipsciler kakolu çilek falan satanların ucuz şeyler 50 TL son olarak gelirkende giderkende mola yerlerinde inmeyi mecbur bırakılmış esnaftan bişeler alalım diye ha almam diyorsan buseferde sıraya giriyorsun teleferikle yukarı yada asağı inerken son bomba ise sıraya giriyon yan taraftada hızlı geçiş orası ayrı bir ücret ve normal sırada bekleyenlein önüne geçiliyor heryerde para harcamaya mecbur bırakılmaya dönük bir tesis atv binmek 500 birde gideceğin yerler seyrek güzel değil öyle orman içi falan yok dostlar bilginize zaten yerli turist yok Arap yada başka turistlere göre ayarlanmış çünkü fiyatlar çok fayiş teleferik fiyat kişi başı 90 7 yaş altı 50
@selmayilmazsert
Teleferiğe binmek, uçmak gerçekten çok keyifli. Ama can sıkan o kadar şey var ki. Sarıalan da ve oteller bölgesinde hep arap müzikleri çalıyor. Onlara yalakalık yapmak için özel ilgi gösteriliyor. Bende bebek arabasi olmasına rağmen çıkışta asansöre binemedim. Arap turistler biniyor, inerken yalaka çalışan gelip bana araplar rahat geçsin diye kenara çekilir misiniz dedi. Böyle bi terbiyesizlik görmeden. 2 çocuklu kadına yardımcı olacağı yerde mağdur edildim. Çalışanlar Araplara yalakalık yapacak diye Kendi ülkemizde 2. Sınıf muamele görüyoruz. Çok yazık. Onlardan daha çok para alınıyor çünkü Türklere ne gerek var değil mi binmesinler. ..
@sue4771
Fena değildi. İki kademe çıkılıyor. Birincisi 20 dakika kadar sürüyor. Orada vakit geçirmeniz için yiyecek içecek gezilip vakit gecirecek yerler var. En yukarısına biz devam binmedik. 90 tl yetişkin için ödüyorsunuz, yabancılar 300tl ödüyormuş diye duydum. Yukarı biraz soğuk, yanınızda hırka/ ceket götürün. Denizli teleferik daha güzeldi.
@mustafatanas
Kesinlikle binmeyin... kurbağa kaya istasyonu kapalı 2 gün önce bakıma alınmış Sarı alan istasyonunda bırakıyorlar Hoteller bölgesi ve bursa bakacak manzarası bölgesi için otobüs de 2 saat bekledik lakin müşteri olmadığı için binip gidemedik Üstelik kişi başı Bursalı değilseniz 90 TL... Yani kısaca boşuna vakit kaybı Eğer aracınız varsa araçla çıkın daha avantajlı...
@ibrahimabali
Normalde çok güzel bir teleferik sistemi ancak sırf arap turistler para harcasın diye sarı alan orta istasyonda sitemi 2 ye bölmüşler. Yıllar önce gelmiştim alt istasyondan zirveye tek seferde çıkılıyordu. Ortada inmek isteyen iniyor devam edenler aynı kabinle devam ediyordu. Şimdi geldim ve şok oldum. Orta istasyona gelen kabinler dönüp aşağıya iniyor. Zirve çıkmak için ortada inip, araplar için özenle hazırlanan alışveriş yerlerinin tam ortasından, tezgahların içinden geçip, dışarıya çıkıp,dolanıp bir daha kabin bekliyorsunuz. Ben böyle saçma bişey görmedim. Yoruma başlarken 2 yıldız vermiştim, bonkör davrandığımı fark ettim 1 yıldıza çeviriyorum. Yöneticiler biraz kendi halkınız için çalışın ayıptır ayıp
@yaseminmr
El insaf Türk vatandaşıysan 75 lira yabancılara 250 lira bu nasıl bir rezalettir Yunanistan vatandaşı Türk kökenli arkadaşımdan 250 lira ücret alındı bir çok ülkeyi gezdim hiç bir ülkede o ülkeye gelen turistten bu denli yüksek farklı ücret talep edildiğini bilmiyorum hatta o ülke vatandaşı ne ödüyorsa gelen turistte aynı ücreti öder turistleri yolunacak kaz gibi gördüğünüz sürece gelen bir daha gelir mi varın orasını siz düşünün yazıklar olsun haram zıkkım olsun aldığınız haksız para
@berdensenlik
An itibariyle tam 70₺ öğrenci 45₺. Bolca Arap ve Arap turist var. Büfe işletenler de Arap, fotoğrafçılar da Arap. Ayrıca çok kalabalık. Ha görülür mü? Mutlaka görün, teleferikle zirveye bir çıkın geri gelin. Uludağ harika.
@yusufduran6296
Uçuyor gibi hissettiriyor , çok güzel ama kış aylarında buz gibi içi. Yaklaşık 45 dakika sürüyor zirve için. Kalın giyinin.
@omeraslan7291
Kişi başı 75 TL olmuş bence haddinden fazla pahalı,extra kışın binmek isteyenler için söylüyorum kabin icerisi dayanılmaz derecede soğuk oluyor ve bütün camlar buz tuttuğu için yolcugunun cogunda manzara namına bişey görmüyorsunuz.o kadar para alıyorsunuz da içerisine ufak bı ısıtıcı koysanız hem yolculukta eziyet cekmeyiz hemde camların buzu gider.hadi içerisinin sıcaklığını geçtim bari camlara buz engelleyici bişey sıkın da manzarayı görelim
@ugurcaglar75
Resmen kepazelik ve rezillik. Kişi başı 75 tl gidiş dönüş. Ama bir sıra var bir sıra var sanki mahşer yeri. Kabine 8 Kişi sokma çabası. Sürekli kabinleri 8 Kişi binin anonsu. Bursa teleferik kar etsin daha çok insan bisin diye 8 Kişi bir kabine sokmak nasıl bir dengesizliktir.