Çanakkale Saat Kulesi
Puan
Burayı keşfetmek için rehber bulun.
Saat Kulesi Çanakkale bulunan Popüler Yerler 'den biridir. Bu sayfa Saat Kulesi hakkında bilgi vermek amacıyla YerelBot tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. En kısa sürede Yerel Rehber ekibimiz tarafında güncellenecek ve daha detaylı bilgi paylaşılacaktır. Saat Kulesi hakkında daha fazla bilgi almak için bu sayfayı yakında tekrar ziyaret edin. Yerel Rehberlerin Saat Kulesi düşüncelerini okumak için yorumlar bölümüne bakabilirsiniz. Çanakkale Bölgesinden daha fazla gezilecek yer keşfetmek için Çanakkale sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu sayfadaki bilgileri güncellemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsin.
Yerel Rehber olmak için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.
Özellikler
Sunulan Hizmetler
Rehberler
Rehber ile Keşfet
Tüm Yorumlar
Misafir Yorumları
@aliihsanaytan
Şu anda tadilatta. Daha güzel olacak inşallah. Caddenin üzerinde avcı esnaflar var. Ancak cadde üzerinde av malzemeleri satan esnaflar var. Tarihin kokusu büyük saatin güneyinde ki sokaklarda. Tarihî Kazancılar çarşısı. Helvacilar vs. Kuzeyinde hemen yanı başında önemli kişilerin kabirleri ve ulu camii külliyesi var. Güvercinler ve çay bahçesi gorülmeğe değer. Bir sokak yukarı da Adana'nın en eski camii Ağca mescit var. Vakıflar müdürü tarafından hak ettiği değeri verilmiyor. Çok acil tadilata ihtiyacı var. Batı tarafta aşağı caddede Tarihi Yağ cami var. Kılıç hakkı kiliseden çevrilme bir cami hemen dikkatinizi çekecektir. Doğusunda Bizanslılar'dan kalma Tarihi taş köprü üzerinde Adana merkez camiiye doğru resim çekilebilir siniz. Adana Sabancı merkez camii imam hatibi kurra hafız Ömer Hocam İstanbul kültüründe yetişmiş kıymetli bir hocamızdir. Seyhan nehri, Kız lisesi ve önündeki Park dinlenmek için aranan yerlerdendir.
@senaokay
Kesme taşlardan yapılan Saat Kulesi, 32 metre uzunluğunda olup 1881 senesinde Ziya Paşa’nın valilik görevine olduğu dönemlerde başlanmış ve bir sonraki yıl Abidin Paşa’nın görev aldığı dönemde tamamlanmıştır. İlk yapıldığı dönemde her saat başında her yerden duyulacak şekilde ses çıkartarak, halkı saat konusunda bilgilendirmek amacını taşımaktaymış. Oldukça sağlam temelleri üzerine inşa edilen kule, 1998 yılında yaşanan Adana depreminde onca yıkıma rağmen sapasağlam kalmayı başarabilmiş
@gokhantas6673
1882 yılında hizmete açılan tarihi Büyük Saat, kentin en önemli simgeleri arasında yer alıyor. Osmanlı Dönemi’nde yaptırılan en yüksek saat kulesi olma özelliğini de taşıyan Büyük Saat, Adana’nın en önemli tarihi mekânları arasında yer alıyor. Büyük Saat, Türkiye’deki en uzun saat kulesidir ve uzunluğu 32 metredir. Tarihi Büyük Saat inşasına, 1879’da Vali Ziya Paşa ile başlanmış ve 1882’de Vali Abidin Paşa zamanında başarıyla tamamlanmıştır. Büyük Saat tarihte modernleşmenin simgesi olarak görülmüştür. Büyük Saat şehir merkezinde, Ali Münif Caddesi üzerinde, Adana’nın Taş Köprü ve Ulu Camii’nden sonra ilk akla gelen simgesi olarak dimdik ayakta durmaktadır. Büyük Saat’in mimari tarzı, kare prizma şeklindedir ve kulenin duvarları tuğla ile inşa edilmiştir. Temel derinliği 35 metre olduğu söylenir. Kulenin inşası sırasında Osmanlı’da saat kuleleri bulunmaktaymış ve kuleler arasında en uzunu Büyük Saat, ikincisi ise Dolmabahçe Saat Kulesi olarak belirlenmiş. Uzun yılların etkisi ve bakımındaki aksaklıklar sonucu çalışmayı bırakan saat, 2014’te restore ile tamir edilmiş. Saat kulesi her saat başı, vakit belirleyen güçlü sesi ile Adana’nın birçok yerinden duyuluyor. Adana’da inşa edildiği ilk dönemde resmi dairelerdeki görevlilerle vatandaşların mesailerini bu saate göre ayarladıkları biliniyor. Büyük Saat Kulesi, Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen mekânların başında yer alıyor.
@mustafayildiz8518
Hem gecesi hem gündüzü Adana için en güzel fotoğraflarınızın olacağı bir yer. Mutlaka ziyaret edilmeli. Her açıdan fotoğraf çekin özellikle çarşı tarafından çekilen açılar daha iyi. Ayrıca hemen yanında yer alan tarihi ulu camii de ziyaret edebilirsiniz.
@kardelenoglakcioglu95
Sehrin sembolu. Cevresi tam bir meydan degil, yeme icme yerleri mevcut.
@omerakincideuin
Adana Büyük Saat Kulesi Seyhan ilçesi Ali Münif Caddesi üzerinde bulunmaktadır. 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından yapımına başlanmıştır. 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlattırılmıştır. Kule kesme taştan yapılmıştır. Uzunluğu 32 metre olan kule kare prizma şeklindedir ve kulenin duvarları tuğla ile inşa edilmiştir. Temel derinliğinin 35 metre olduğu söylenir. Saat kulesi dikdörtgen şeklinde taş tuğlalardan yapılmıştır. Kulenin inşası sırasında Osmanlı'da değişik illerde saat kuleleri vardı. Bu saat kuleleri arasında en uzunu Büyük Saat'tir. İkincisi ise Dolmabahçe Saat Kulesi’dir. Örme işlemi oldukça zor olan küçük taş tuğlalardan imal edilmiş ve yapımından uzun bir süre sonra Almanya’dan özel olarak saat makinesi getirilmiştir. O kadar sağlam yapılmıştır ki 1998’deki Adana depreminden sonra bile ayakta kalmayı başarabilmiştir.
@hasankaradag1802
Ben Büyük Saat'e bisikletle gittim.O yüzden yolda pek bir kalabalık yaşamadım ama araba ya da motorla gidecekseniz kalabalık ona göre tedbirinizi alın orada bir de Tarihi Kazancılar Çarşısı da var orasıda güzel bir yer ben eğlendim umarım gidenlerde eğlenir ve mutlu olurlar
@hasangoren5851
Kulenin kitabesinde şu gazel yer alır: Bir şehinşâhın zülâl-i himmeti Eyledi reyyân mülk ü milleti Bâreka'llâh hazret-i Abdülhamid Oldu her ferdin medar-ı râhatı Yâ İlahi sen bağışla millete İştimâl etti cihâna ni'meti Munteşir envar-ı şâdî ser-te-ser Herkesin artmakta mes'ûdiyeti O mâkarim-pîşe hayr-endişenin Ola bir yıl ömrünün her saati Bunda saat var rasad var nâzırâ Çeşme var âyine var kıl dikkati Bir de âfât-ı savâ'ikden masûn Eylemek üzre konuldu âleti Bâ-husûs itdi Cemil Paşa gibi Bende-i gayret-veri çok hizmeti Hazreti Mevla müyesser eylesin Nice ömr âna o âlî hasleti Hâme-rân ol Zevkiyâ şükran ile Asdikânın işte budur zimmeti Altı tezyîl eyleyip tarihini Söyle yahu geldi eşref saati.
@enesozturk3961
Adana Büyük Saat Kulesi Seyhan ilçesi Ali Münif Caddesi üzerinde bulunmaktadır. 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından yapımına başlanmıştır. 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlattırılmıştır. Kule kesme taştan yapılmıştır. Uzunluğu 32 metre olan kule kare prizma şeklindedir ve kulenin duvarları tuğla ile inşa edilmiştir. Temel derinliğinin 35 metre olduğu söylenir. Saat kulesi dikdörtgen şeklinde taş tuğlalardan yapılmıştır. Kulenin inşası sırasında Osmanlı'da değişik illerde saat kuleleri vardı. Bu saat kuleleri arasında en uzunu Büyük Saat'tir. İkincisi ise Dolmabahçe Saat Kulesi’dir. Örme işlemi oldukça zor olan küçük taş tuğlalardan imal edilmiş ve yapımından uzun bir süre sonra Almanya’dan özel olarak saat makinesi getirilmiştir. O kadar sağlam yapılmıştır ki 1998’deki Adana depreminden sonra bile ayakta kalmayı başarabilmiştir. Kaynak kültürportalı gov. Tr
@cemalkayar8334
Çanakkale merkezde tarihi saat kulesi, çevresinin daha güzel olmasını beklerdim en azından mekana uygun kahve çay içebileceğiniz yerler olabilirdi onun yerine kötü görünen büfeler ve servis motorları ile dolu
@teslimeumeyrayi
Osmanlı Dönemi’nde yaptırılan en yüksek saat kulesi olma özelliğini de taşıyan Büyük Saat, Adana’nın en önemli tarihi mekânları arasında yer alıyor. Büyük Saat, Türkiye’deki en uzun saat kulesidir ve uzunluğu 32 metredir. Tarihi Büyük Saat inşasına, 1879’da Vali Ziya Paşa ile başlanmış ve 1882’de Vali Abidin Paşa zamanında başarıyla tamamlanmıştır. Büyük Saat tarihte modernleşmenin simgesi olarak görülmüştür. Büyük Saat şehir merkezinde, Ali Münif Caddesi üzerinde, Adana’nın Taş Köprü ve Ulu Camii’nden sonra ilk akla gelen simgesi olarak dimdik ayakta durmaktadır. Büyük Saat’in mimari tarzı, kare prizma şeklindedir ve kulenin duvarları tuğla ile inşa edilmiştir. Temel derinliği 35 metre olduğu söylenir. Kulenin inşası sırasında Osmanlı’da saat kuleleri bulunmaktaymış ve kuleler arasında en uzunu Büyük Saat, ikincisi ise Dolmabahçe Saat Kulesi olarak belirlenmiş. Uzun yılların etkisi ve bakımındaki aksaklıklar sonucu çalışmayı bırakan saat, 2014’te restore ile tamir edilmiş. Saat kulesi her saat başı, vakit belirleyen güçlü sesi ile Adana’nın birçok yerinden duyuluyor. Adana’da inşa edildiği ilk dönemde resmi dairelerdeki görevlilerle vatandaşların mesailerini bu saate göre ayarladıkları biliniyor.
@yunuskarsli1342
Çanakkale Saat Kulesi Sultan II.Abdülhamid döneminde 1897-1898 yılında Cemil Paşa tarafından yaptırılmıştır. Bazı kaynaklarda da Çanakkale Konsolosu veya tüccarı İtalyan Vitalis Gaptirole’nin saat kulesinin yapımı için on bin altın gönderdiği yazılıdır. Saat Kulesi kare planlı, aşağıdan yukarıya doğru incelen prizma planlıdır. Kesme taştan yapılmış olan kule bir balkon, üç silme ile dört bölüme ayrılmıştır. Bunun üzerine de çanın asıldığı çokgen gövdeli bir köşk yerleştirilmiştir. Bu köşkün altında dört yöne doğru yuvarlak kadranlı birer saat bulunmaktadır. Kulenin iki ve üçüncü katlarında hafif sivri kemerli aydınlık pencereleri bulunmaktadır. Kuleye güney cephesindeki bir kapıdan girilmektedir. Ayrıca kuzey yönüne de yuvarlak kemerli bir çeşme yerleştirilmiştir. Çeşmenin mermerden yalak ve ayna taşı bulunmaktadır.
@tahayasinalic
Adana Büyük Saat Kulesi Seyhan ilçesi Ali Münif Caddesi üzerinde bulunmaktadır. 1881 yılında Vali Ziya Paşa tarafından yapımına başlanmıştır. 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından tamamlattırılmıştır. Kule kesme taştan yapılmıştır. Uzunluğu 32 metre olan kule kare prizma şeklindedir ve kulenin duvarları tuğla ile inşa edilmiştir. Temel derinliğinin 35 metre olduğu söylenir. Saat kulesi dikdörtgen şeklinde taş tuğlalardan yapılmıştır. Kulenin inşası sırasında Osmanlı'da değişik illerde saat kuleleri vardı. Bu saat kuleleri arasında en uzunu Büyük Saat'tir. İkincisi ise Dolmabahçe Saat Kulesi’dir. Örme işlemi oldukça zor olan küçük taş tuğlalardan imal edilmiş ve yapımından uzun bir süre sonra Almanya’dan özel olarak saat makinesi getirilmiştir. O kadar sağlam yapılmıştır ki 1998’deki Adana depreminden sonra bile ayakta kalmayı başarabilmiştir.
@leylademir9455
Cadde üzerinde bulunan bir eser. Etrafında oturabilmeniz için banklar var. İki taraftan yol akıyor ve yol kenarında da alışveriş mağazaları ve lokantalar var. Anlayacağınız çarşı ortasında.