Tahi̇r Paşa Konağı
4.8
Puan
Rehber Bul
Burayı keşfetmek için rehber bulun.
Tahi̇R Paşa Konağı Mudanya bulunan Popüler Yerler 'den biridir. Bu sayfa Tahi̇R Paşa Konağı hakkında bilgi vermek amacıyla YerelBot tarafından otomatik olarak oluşturulmuştur. En kısa sürede Yerel Rehber ekibimiz tarafında güncellenecek ve daha detaylı bilgi paylaşılacaktır. Tahi̇R Paşa Konağı hakkında daha fazla bilgi almak için bu sayfayı yakında tekrar ziyaret edin. Yerel Rehberlerin Tahi̇R Paşa Konağı düşüncelerini okumak için yorumlar bölümüne bakabilirsiniz. Mudanya Bölgesinden daha fazla gezilecek yer keşfetmek için Mudanya sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bu sayfadaki bilgileri güncellemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsin.
Yerel Rehber olmak için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.
Bu sayfadaki bilgileri güncellemek için Yerel Rehber başvurusu yapabilirsin.
Yerel Rehber olmak için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.
Özellikler
Sunulan Hizmetler
Sigara İçilmez
Park Yeri
Ücretsiz
Açık Hava
Gezilecek Yer
Rehberler
Rehber ile Keşfet
Tüm Yorumlar
Misafir Yorumları
4.8
Puanlama :
@ayberkboluk
Yaklaşık 250 yıl önce yapılmış tarihi bir konak. İçinde gezerken sizi alıp o yıllara götürüyor.
@goknuryazici311
İçeride tabi ki Tahir Paşa'ya ait eşyalar bulunuyor. duvarlarda onun bulunduğu tablolar.. konağın içi eski tarzda çok hoş dizayn edilmiş, fotoğraflardan da görebilirsiniz. Torunu Agah Bursalı tarafından inşa edilmiş burası. haremlik-seramlık olduğu için girişte bir dönmedolap var.
@burakyildiz6725
Görevli arkadaşlara teşekkür ediyoruz detaylı anlatım için ayrıca tam bir filmlere konu olacak bir hikayeye sahip yer...
@cc8628
Mudanya için tarihi eski dokusunu özellikle Giritli Mahallesi denilen bölgede koruduğunu, buradaki envanterini kaybetmediğini söylemek mümkün. Kendine has kargir yapı geleneği, ahşap ustalığı bazı örneklerde sivil mimarlık örneklerinin günümüze taşınabilmiş olması yönünden sevindirici. Tahir Paşa Konağı bunlardan biri aslında ama en az onun kadar önemli başka yapıların da bulunduğunu burada başta söylememiz gerekir. Mudanya’da Osmanlı döneminden kalan pek çok cami ve sivil mimarlık örneği bulunuyor. Tahir Paşa Konağı , burada bulunan 196 tarihi yapıdan biri. 18. yy konaklarının en güzel örneği olan iki katlı konak, planı çok değişiklik geçirdiği için orjinal halini kaybetmiş. 1985 yılında restore edilmiş; vitrayları, bitki ve geometrik tavan süslemeleri, kalem işleri ender örnekler arasındadır. 19.yüzyıl sonlarında sadrazamları ve paşaları ağırlamak üzere inşa edilen Tahir Paşa Konağı’nı kent müzesine dönüştürmek için girişimlere başladı. Mudanya Merkez'de Şükrü Çavuş Mahallesi’nde yer alan Tahir Paşa Konağı, 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin en seçkin örneklerinden biri… 1724 yılında inşa edilen konak, Kültür Bakanlığı’nca 1985 yılında kamulaştırılarak, onarımı Agâh Bursalı desteğiyle yapıldıktan sonra alt katı uzun süre ilçe halk kütüphanesi olarak kullanılıp 2012’de Mudanya Belediyesi’ne devredildi. Mudanya Belediyesi himayesinde müze ev olarak hizmet veren konak, Lâle Devri’nin izlerini taşıyan nadir eserlerden… İç duvar ve tavanlarındaki çiçek kabartmalı gravürleri günümüze kadar gelmeyi başaran 18 odalı konağın bir bölümünde Fransa’dan getirtilip bugüne kadar Bursa’da himaye edilmiş eşyaları Tahir Paşa’nın torunu Agâh Bursalı onayıyla izlenime sunuldu. Tahir Paşa’nın bir diğer torunu Memduh Gökçen’in de desteğiyle yapının müze ve sosyal/ kültürel merkez amaçlı değerlendirilmesi olanaklı kılındı ve 5 Temmuz 2013’te Mudanyalıların hizmetine açıldı. 18. yy Fransız ürünü ördekli avize, el yapımı dövme gümüş mineli saat, dört koltuk ve güllü abanoz ağacından sandalyeler, Tahir Paşa’nın gündelik giysileri, tören kostümü, kılıcı ve kendisine hediye edilen Şeyh Şamil’in Çerkez yamçısı, ailenin yakın geçmişte kullandığı objeler, konağın 20. yüzyıldaki sahibi Emin Bey’in Rus usta Monol tarafından yapılmış udu, Cüneyt Pekman arşivinden alınan Mudanya fotoğrafları, Girit odaları, Mudanya Bandosu köşesi de seyirliklerini meraklısına sunuyor.
@kenanlatifoglu4663
300 yıllık tarihi Konak zamanında sultan abdülazizin ziyaret ettiği rehber tarafından aktarıldı Topkapı sarayındaki haremle birbir aynı olduğunuda aktardı müze içinde fotoğraf video çekimi yasak Fransız yapımı ördek başlı avize Konak içindeki en nadide parçalardan biriydi paşaya ait kıyafet kılınç madalya ve bir takım eşyalar gümüşler mevcut konakta bahçeye açılan bir çok kapı var mutfak diye adlandırılan bölümden eve giriş yapılıyor ama mutfak olduğunu belli eden bir görüntü yok haremlik ve selamlık İçin kullanılan yemek servisi içi kullanılan dönme dolap mevcut o döneme ait tuvalet taşı var gömme dolaplar var iki gömme dolabın içinin banyo olduğu söylendi fakat restorasyon yapılmadığı İçin görme şansımız olmadı
@onurciftci8
İçeride çok iyi korunmuş eşyalar var ve rehberle birlikte gezebiliyosunuz çok beklenmedik bi ara sokaktaydı sanıyorum çevresine gecekondular yapılmış çok fazla yine de gitmenizi tavsiye ederim rehber için teşekkürler
@aysegulkaya7238
Güzel bir konaktı gezilmesi gereken bir yerdi Mudanya ' da . Özellikle anlatımı yapan Zehra hanım müthişti . Ağzınıza sağlık tekrardan . Zaten güzel bir mekan olan konağı daha da müthiş yaptı ilgisi ve anlatımı ile . Çok önemli bir davranış bu bence . Güler yüz ve davranış çalıştığınız yer neresi olursa olsun olması gereken kriterler .
@pinayaydin
Bu gün de kısmetimizde Mudanya Tahir Paşa Konağı' nı görmek varmış. Atalarımız gerçekten zevk ve kültür sahibi imiş. Bizzat sahit oluyorsunuz bir tarihe, bir kültüre .. Herkesin görmesi gereken nadide yerlerden birisi . Mudanya Belediyesine bu kültür hizmeti için ve gelen ziyaretçilere gerekli ilgi ve alaka göstererek çok değerli bilgiler paylaşan Değerli Zehra Hanım ve diğer personele de şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum . Acizane tavsiyem Bu Konağın içinde, Bodrum Zeki Müren Müzesi ve Moda Barış Manço Evi' nde olduğu gibi hafiften bir fon müziği verilebilir Mesela Tahir Paşaya , Paşalık ünvanını veren Sultan Abdulaziz'in (Kendisinin Çağdaş tarzda Çok Değerli Besteleri bulunmaktadır) değerli çağdaş besteleri ve değişik klasik müzik örnekleri gibi ... Saygılarımla Kemal Kartal Emekli Edb. Dersi Öğretmeni
@turist
Mudanya belediye binasının iki üst caddesindeki tarihi yapı. 1987 yılında Aydan Şener ' in de rol aldığı yeniden doğmak dizisine ev sahipliği yapmıştı. Uzun zaman Mudanya halk kütüphanesi olarak hizmet verdi. Şimdilerde tarih ve kültür yolculuğu için ziyarete açılmış bir konak. Bugün önünden geçerken girip gezeyim dedim. Çocukluğum, gençliğim çok fazla hatırası olan bu binayı iyi gördüm. Yetkililer çok iyi ilgilenmiş. Tarihi eserler, görseller ve rehber eşliğinde tarihe yolculuk yaptım. Rehber eşliğinde ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Mudanya ya yolunuz düşerse muhakkak gezin derim. Giderken yanınızda bir paket yaş mama olursa konağın sevimli kedisi minnoş ellerinizden öper.
@cansudlk
Yolunuz düşerse görmeden gelmeyin derim. Tahir Paşa'nın, Agah Bursalı ve eşinin hikayesini mutlaka içerideki rehber hanımefendiden dinleyin. Kendisi sevecen, güleryüzlü birisi ve detaylı bilgi veriyor. Eski eşyalar insana hüzün veriyor, ne insanlar gelip geçmiş diyorsunuz. Beni en çok etkileyen eşya ise Şah hediyesi olan altın kaplama şamdandı. Çok güzel bir mimari ve dekorasyon görmek, tarihin sayfalarına tanıklık etmek için mutlaka ziyaret edilmesini tavsiye ederim. İçeride fotoğraf ve video çekilememesine üzüldüm yalnız.