Alanya Belediyesi Devlet Bahçeli Yaşam Alanı Parkı
4.9
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
bos
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Historical Place
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.9
Scoring :
@izmirli
Büyük bir avlunun içinde müzenin hemen yanında bulunuyor. Çok güzel kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Sahabe mezarları bulunmaktadır. Avluya ilk girişte, ilk görüşte hayran kalacaksınız...
@oyacelik
İslam Ordusu'nun Diyarbakır'ı fethi hatırasına yapılan ve içinde 27 sahabe türbesine ev sahipliği yapan manevi havası yoğun bir camidir. Hem ev sahipliği yaptığı misafirleri, hem mimarisi hem de Sur'un ucunda Dicle Nehri'ne nazır konumu nedeniyle Diyarbakır'ın en güzel camisidir. Abdest alma mahalinde güçlü şekilde akan güzel ve tatlı su gözeleri camiye ayrı bir güzellik katıyor. Her daim cemati ve ziyaretçisi olan mübarek bir mekandır. Özellikle perşembe günleri halk, yoğun şekilde camiyi ziyaret ediyor. Büyükşehir Kayyumu Cumali Atilla zamanında cami etrafında yapılan çevre düzenlemesi ve inşa edilen park, halkı bölgeye çekmektedir. Son dönemde Sur içindeki alanla birleşen bölge devasa bir görsel çekim ve ziyaret alanına dönmüştür. Diyarbakır'a gelip camiyi, çevresindeki Diyarbakır müzesi ve surları ziyaret etmeden dönerseniz çok şey kaybedersiniz.
@yeryuzu
Diyarbakıra geldiyseniz mutlaka kale içine ve içinde bulunan hz suleyman camii ,müze yi ziyaret edin. Eğer sabah saatleri ise kahvalti burda ki kafeteryada 75 tl.(serpme) Diyarbakirin içinde han da kahvalti 90 ila 120 arası değişiyor,manzara da yok . Kale içinde kafenin güzel bi manzarası var.muze kart geciyor girişlerde.
@rotabelli
Güzel bı ortam naçizane ve oturup zman geçirilecek uygun bir ortam var
@serdaralp
Oncelikle Medeniyetler sehri diyarbakira hos geldiniz. Şehrimiz terörle degil İslam'a yorulmuştur. Bu topraklar s.eyyubinin torunlarınindir. Keremke basgoz üstüne. Turkiyede 27 sahabe naaşının bir arada bulduğu tek şehir diyarbakirdir. Hz suleyman efsane islam komutanı Haliit bin velidin oğludur. Bu muazzam mekana gıpta bu camide namaz kılmak sevdiklerimiz için dua etmek bir Müslüman için bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Mesela istanbulda hZ Eyüp türbesi neyse diyarbakirda hz suleyman cami de bu degerdedir. Bu mekanı ziyaret edip hemen yanında bulunan iç kale ve arkeoloji muzesi ve tarihi kiliseyi de gezebilirsiniz .
@gezgin1cift
hazreti Süleyman türbesi ve caminin olduğu yerde 27 şahanede var söylenirse göre yerin 8 metre altında 40 basamak olduğu rivayet ediliyor hz suleymanin mezarı videoda gördüğünüz yeşil türbenin olduğu kısım yer üstündeki sendikalar görsel olarak duruyor kabri yerin altında bu tarafyasaniz muhakkak uğrayıp ziyaret edin
@Rehber
Maneviyatin Nirvana olduğu bir cami camideki akan suyun lezzeti bambaşka Zemzem gibi subhanallah
@Rota Bul
Hazreti Süleyman Camii, Nasiriyye Camii Meşhed Camii, Murtaza Paşa Camii ve Kale Camii olmak üzere birçok isimle anılmaktadır. Minaresindeki kitabelerden anlaşıldığı üzere Nisanoğlu Ebul Kasım tarafından 1155-1160 yılları arasında yaptırılmıştır. İç Kalede, Oğrun Kapı'nın güneyindeki burcun kenarında yer alan caminin en önemli özelliği Hz. Ömer döneminde Diyarbakır’ın fethinin buradan başlamasıdır. Caminin bitişiğinde Osmanlılar Dönemi'nde yapılan Halid Bin Velid’in oğlu Süleyman ile Diyarbakır’ın Araplar tarafından alınışı sırasında şehit düşen diğer sahabelerin burada yattığı Meşhed bulunmaktadır. Sahabelerin burada olması burayı bir ziyaretgâh haline getirmiştir. Yapı günümüzde de geçmişten gelen önemini korumakta ve hala ziyaret yeri olma özelliğini devam ettirmektedir.
@buralarigezdim
Tarihi cami herkesin görmesini tavsiye ederim
@oyacelik
Diyarbakır'ın sur içi denilen ve sur duvarlarına bitişik olarak inşa edilen camiye, halk Hz. Süleyman Camii ve Nasıriye Camii olarak adlandırmaktadır. Diyarbakır'ın alınması sırasında 27 sahabe de şehit olmuş ve bu caminin bahçesine defnedilmiştir. Caminin yapımı 12. Yüzyıla dayanmaktadır. Caminin Mervani hükümdarı tarafından yaptırıldığı rivayet edilmektedir. Bu nedenle de Nasiriye Camii olarak da adlandırılmış. Caminin bitişiğindeki türbede yatan sahabelerle ilgili pek çok efsaneler anlatılmaktadır. Bu efsanelerden dolayı da özellikle perşembe ve cuma günleri ziyaretçi sayısı artmaktadır. Caminin duvarındaki tabelada 27 sahabenin isimleri yazmaktadır. Bugünkü şeklini Osmanlı dönemindeki eklemelerle alan cami Kale Camii olarak da adlandırılmaktadır. Caminin içinde yapıldığı dönemden kalma bir de çeşme vardır. Günümüzde ibadet için kullanılmaya devam etmektedir.