Apollo temple
4.4
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
Apollo Temple is one of the popular places with Manavgat. This page was created automatically by localbot to provide information about the Temple of Apollo. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. Visit this page again soon to get more information about the Temple of Apollo. You can look at the comments section to read the thoughts of the Apollo Temple of local guides. You can visit our Manavgat page to explore more places from Manavgat region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.4
Scoring :
@burakanar7042
Daha önce satın aldığınız müze kartı ile ücret ödemeden girebilirsiniz. Çok eski tarihi bi yapısı olduğu için içerde o ambiansı alıyorsunuz. Dikkatli baktığınızda taşların üzerlerinde yapıldığı döneme ait şekiller ve yazılar var. Tapınak çok eski olduğu için taşları kırılmış ve yağmur su derken bazı yerlerini ayakta tutmak ve tehlike yaratmaması adına güçlendirmişler .
@ahmetkarayilmaz
TARİHİ GEÇMIŞİ OLAN DEĞERLERDEN GEZDIKLERIM İCERISINDE GIRIŞTE GÖREVLI GİŞE PERSONELİ DE DAHIL GÜVENLIK PERSONELI YETERLI BILGI VE TECRÜBE İLE ZIYARETCI PERSONELE ALAKALI OLMA YETİSİNE SAHİP OLMADIKLARI AYRICA APOLLON TAPINAĞİ ADI ALTINDA KI TARİHİ AÇIK HAVA DA GEZI YAPILAN ALAN ICERISINDE TEMIZLIK YOK DENILECEK NOKTADA IDI..YIYIİP IÇENLER ATILARINI ATMIŞ, SIGARA IZMARITLERI ILE KİRLENMIŞ VE IDRAR YAPANLARIN OLDUĞU TARİHİ ORTAMDA KENDI AILEM DAHIL BASKA ZIYARETCILERINDE BIZIMLE BIRLIKTE TAKRIBİ EN FAZLA 30 DAKİKA GEZINMEDEN RAHATSIZ EDICI ORTAMDAN DOLAYI TARIHI KEYFIMIZI YAŞAMADAN APOLLON TAPINAGİNIN TERK EDILDIĞI GERCEGINI IFADE ETMEK DURUMUNDAYIZ ..BILHASSA TAKİP EDILEREK DAHA OLYMLU SONUCLARI N SAGLANMASI ÖNEM ARZETMEKTEDIR.
@halilbozca6047
4 yıldız verdim çünkü bilgilendirici tabela FAZLA yok.Mesela efeste,ayasuluk kalesinde sık sık bilgilendirici kısımlara rastlayabilirsiniz.Tapinagin sütunlari çok görkemli,Tapinakla ilgili bilgiyi edinirseniz gezmesi daha keyifli olabilir.Onun dışında küçük biryer ama yinede görülmesi gereken bir yer.TARİHÇE:Burada antik cağda insanlar dilek dilerlermiş diledikleri dilekleri rahibeler alıp rahiplere söylermiş pagan inancında.Oda tanrının kuyudan onlara sesler çıkardığını dileklerine sorularına cevap verdiklerini gider rahiplerden alıp rahibeler insanlara yanıtlarmış.Tabi bazen yalanlarda ortaya cikmis.Olay böyle devamını araştırın öyle gidin didimin merkezinde dolmuş bile var:)
@tugayerturk
Gezilip görülmesi gereken bir tarihi eser o dönemde o kadar büyük yapıtı nasıl yapıldı insanı büyülüyor ancak bu büyüyü Didim belediyesi bozuyor kişi başı girişe 50 lira istiyor 4 kişilik bir aile 200 liraya gezmek biraz pahalıya geliyor ki yarım saat kadar sürede 5 10 fotodan sonra biticek bir yapı yinede muze kartınız burda geçerli emekli öğretmen ler ücretsiz gire biliyor bence işçi insanimizda düşünülüp en fazla kişi başı 10 lira yapılsa makul hiçbir gideri olmayan yapıya kişi başı 50 lira demek tarihi hissetmek parası olana mubah demektir o yüzden 3 yıldız veriyorum ayrıca tapınağın yanında sergi ve cafeler mevcut bilginiz olsun
@ecemkosgeroglu683
Didim merkezinde yerleşim içinde kalmış küçük bir antik kent . girişte için müze kart ile girebilirsiniz ya da direk kimliğiniz ile 50 tl giriş ücreti ile girebilirsiniz. Hiç müze kartınız yok ise 60 tl verip 1 yıl geçerli müze kartına sahip olabilirsiniz. Yanınızda su getirmeniz mantıklı . İçerisi küçük devasa taş yıkıntıları mevcut . Sıcağında etkisi ile taşlardan yansıyan güneş bunaltıcı oluyor. Spor ayakkabı ya da spor sandalet ile gidilmesi daha uygun . Taş zemin engebeli , parmak arası ile yürümek zor olabilir. İçeride çok bilgilendirme tabelası yok o yüzden gölge Bi yere geçip kendiniz internetten okuyorsunuz ya da önceden okuyup gitmekte Bi seçenek. Küçük Bi alan ,1 saat max sürer hem merkezi hem de tarihi önemi açısından tatil rotasina eklenmeli.
@teomanteoman1653
APOLLON TAPINAĞI. Apollon bir Yunan tanrısı olmasına rağmen, bazı dil bilimciler isminin Yunanca olmadığını ve asıl isminin Apello olduğunu söylemektedir. Apello kelime anlamına göre “kötülüğü def etmek” fiilinden gelir. Apollon’un doğumu, Homeros’un ilyadasının ilk dizelerinde “Leto ile Zeus’un oğlu.”, “Güzel saçlı Leto’nun saçlı Leto’nun doğurduğu.” Olarak geçmektedir. Apollon, Zeus ve Leto’nun birleşmesiyle doğmuştur. Aynı zamanda ikiz kardeşi de vardır, doğum tanrıçası Artemis. Mitolojiye göre Leto, önce Artemis’i doğurur fakat Apollon’u doğuracak gücü kalmamıştır. Artemis doğduğu gibi annesine ebelik yapar ve kardeşi Apollon’un doğumuna yardım eder. Apollon’u kafasında defne yaprağıyla betimlenmiş bir şekilde görürüz. Bunun sebebi ise çok romantiktir. Apollon, kardeşi Artemis’ın rahibelerinden Leto isimli bir kıza aşık olur ve onunla evlenmek ister. Ama Leto bunu kabul etmez ve Artemis’e onu koruması için yalvarır. Artemis ise onu defne yaprağına çevirir. Apollon böylesine güzel bir kızın kaderinin böyle olmasına çok üzülür ve defne yaprağını alıp başına koyar, başının tacı eder. Apollon’a adanan kutsal günlerde genç kız ve erkekler ellerinde defne yaprağı sallar ve dafneyi çağrıştırır. Apollon’un tam anlamıyla anlamak için sıfatlarından bir kaçına değinmemiz gerekiyor. Sanat ve müzik yeteneğine sahiptir ve bir çok efsanesi vardır. Yetenek perileri olarak nitelendirebileceğimiz Musaların da yöneticisidir aynı zamanda.
@oguzhansahin1968
M.Ö. 6 yüzyılda kutsal kaynak etrafında kahinler tarafından kehanette bulunmak için yerleşilmiştir. Zamanla Karyalılar tarafından geliştirilmiş ve tapınak halini almıştır. Dünya'nın en büyük tapınakları arasında bulunmaktadır. 122 kolon olarak etrafına sütun inşa edilemeye başlamış ama 72 tanesi tamamlanabilmiştir. Persler tarafından işgal zamanında büyük zarar görmüş ve çoğu sütun yıkılmıştır. Günümüzde bütün ihtişamı ile ayakta kalan bir kaç sütun bulunmaktadır. Herşeye rağmen tarihi dokuyu içinizde hissedebileğiniz, görülmesi gereken bir yer. Etrafında araç otoparkı, hediyelik eşya dükkanları, cafe, restaurant ve oteller var. Cafe ve restaurantlar dinlenmek için ideal. Giriş müzekart veya bilet ile yapılabiliyor.
@megapayiekipz
Yer görülmesi gereken bir tarihi alan hele taşlarda ki sanat çok güzel düşünüyorsa insan geçmişte günümüzden daha gelişmiş bir teknolojinin olduğuna inanıyor. Yani o koca koca taşları nasıl getirdiler. O yüksekliğe nasıl kaldırdılar. Gelelim çevre düzenlemesine orası hiç güzel değil giriş ücreti kişi başı 50 TL alınıyor. Karşılığında ne var hiçbir şey
@gezim
Didim merkeze çok yakın. Göbekteki atlı Atatürk heykeliden yukarı doğru çıktığınızda 2 km falan mesafede. Müzakart geçiyor. Müzakart yoksa giriş 50 tl. İçeride işletme falan yok. Yani su çay kahve vs. yok. Tuvalet de yok. Ama müzenin etrafında çokça özel işletme var. Oralardan ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. İlk kez canlı gördüm tapınağı. Sütunların bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Tv de ve fotoğraflardan belli olmuyor sütunlar devasa. En iyi korunmuş olan Medusa kabartmasi birazda aslan heykeli. Arkadaki kehanet sunaginda pek bisey kalmamış. Didime geldiğinizde mutlaka uğrayın demiyorum ama uğrayın. ?
@cokgezen
Herzaman tarihi yerleri sevmiş, gezmiş o atmosferde tarihi yapılar içinde nefes almaktan zevk alan biri olarak çok beğendiğimi söylemek isterim. Lakin etrafı çok bakımsız, duvarlar uçmuş, insanlar para vermemek için duvardan atlayarak giriyor. Bu da yapının günden güne deforme olmasını , ve yapının bozulmasına sebeb oluyor. Umarım kıymetimi bilir ve koruma statüsünde güvenlik ve cevre duvarları güçlendirilir. Herkesin gidip görmesini tavsiye ederim. Kesinlikle mükemmel bir atmosver ve muhteşem bir tarihî yapı .