Atatürk Cultural Center12
Point
Find a guide to explore this place.
Antalya Atatürk Cultural Center is located in the center of Antalya, the famous Mediterranean city of Antalya, which is famous for its historical and natural beauties. Antalya Atatürk Cultural Center is located in the historical center of the city. The center, which is a historical place, is home to various historical, cultural, artistic and sports activities. The center is among the most popular elections of tourists because it is full of historical and natural beauties of the world -famous Eastern Mediterranean coasts and exhibitions related to local culture. > Atatürk Cultural Center is among the most interesting and rich places of the region. The center consists of the most popular places in the Mediterranean city. The closest places to the center are the places that are worth seeing: The beach attracts its visitors with its magnificent natural beauties, shallow beaches with blue flags, many facilities with clean sea and fun water sports. Tünektepe is an important cultural place that reflects the cultural past of the people of the region. The historical place was founded especially by the Roman Emperor Hadrian in the 5th century. Kale is the ideal place to enjoy the most beautiful sunset views. The bridge is considered one of the famous symbols of the city. The historical and natural beauties of the region encourage visitors to go on a great trip. Therefore, it is a place that needs to be seen and discovered in Antalya Atatürk Cultural Center.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@gezeyaka
Daha önce farkli etkinlikler için ugradigim AKM de ilk defa büyük salalonda Anadolu Ateşi izleme fırsatı buldum. Mekan genel olarak güzel yönlendirmeler yeterli personel oldukça ilgili lavobolar temiz . Gelelim Anadolu Ateşine Yıllardır hayalini kurduğum Youtube da izlemedigim video birakmadigim birkaç kere biket alıp izleme fırsatı bulamadığım muhsem ekip . Akmde 24. Yıl gosterisini izledim. Sahne 20.00 de başlasa da girişler 20.15 e kadar devam ediyor . 40 dk gösteri 20 dk ara 40 dk gösteri şeklinde devam ediyor ve 20.00 de giriş yaptığınız gösteriden 22.00 de çıkıyorsunuz . Anadolu Ateşi kostüm kareografi olarak zaten tartışılmaz. Gurur duyduk Ancak ışık sistemi yetersizdi ve dansçılara yetişemedi . Dans esnasında arkada dönen görüntüler dansçılar üzerine projeksiyonla yansıması biraz göz yordu. Üzülerek söylüyorum özellikle ilk yarıda danscilar çok ruhsuzdu (gerçi bu duruma salonun ruhu eşlik etmiş olabilir. Sonuçta sahne adamının ekmeği alkıştır.). Cok fazla senkron kayması ve bireysel coskular göze çarptı . Bu yönüyle izlediğim videolar gibi değildi . İkinci yarıda Karadeniz yöresi ve ritm şov en çok mod yükselten bölümlerdi. Seyircilerin coşkusu oyunculara da yansıdı. Genel olarak -ben fazla beklentiye girdigimden olabilir - ilk yarı beklentileri karislamasa da ikinci yarı oldukça güzeldi . Türk kültürünu yansıtan harika bir potpori olmuş Kareogrefiler zaten muntazam . Ancak arkada dönen görüntüler anlamlı ancak daha kaliteli görüntüler ya da sistemler tercih edilebilir . Şu haliyle bile bizi uluslararası areneda temsil etmesi Dunyanin en ünlü sahnelerinde yer almaları oldukça gurur verici . Her şey için teşekkürler
@nisailegez
(eng. below) Butun kultur merkezi ve kutuphanesi cok guzel olmus. gercekten her detay cok iyi dusunulmus. kutuphanesi de cok guzel ve kapsamli. tasarim, mimari ve sanat icin cok iyi bir kutuphane olmus. Engelliler icin erişilebilir, kutuphaneye inen asansor var. Ama kutuphanenin ikinci ve ucuncu katina cikis yok. Wc ler de uygun. The library of this culture centre is so good. not many spaces to work inside of the library. For architecture, industrial design and fashion design students this library is a great source.
@carmen
(eng. below) Butun kultur merkezi ve kutuphanesi cok guzel olmus. gercekten her detay cok iyi dusunulmus. kutuphanesi de cok guzel ve kapsamli. tasarim, mimari ve sanat icin cok iyi bir kutuphane olmus. Engelliler icin erişilebilir, kutuphaneye inen asansor var. Ama kutuphanenin ikinci ve ucuncu katina cikis yok. Wc ler de uygun. The library of this culture centre is so good. not many spaces to work inside of the library. For architecture, industrial design and fashion design students this library is a great source.
@gezgin1cift
Öğrencilik dönemlerimizdeki hali geldi bugün aklıma. İçinde duramazdınız, sonrasında da üstüne bir pankart geçirilip kapatılıp uzun yıllar izbe olarak kalmıştı. Fakat bugün girdiğimde içeri Avrupa’da gibi hissettim. Ortam harikulade olmuş, dizayn tasarım muhteşem. Yapanın ellerine sağlık
@kubrayeni
Öğrencilik dönemlerimizdeki hali geldi bugün aklıma. İçinde duramazdınız, sonrasında da üstüne bir pankart geçirilip kapatılıp uzun yıllar izbe olarak kalmıştı. Fakat bugün girdiğimde içeri Avrupa’da gibi hissettim. Ortam harikulade olmuş, dizayn tasarım muhteşem. Yapanın ellerine sağlık
@ibrahimayhan1909
Harika bir kültür merkezi olmuş içerisi tam hazır değil ama şimdilik çok şık ve temiz düzenli görünüyor İçeride ünlü markaların pahalı cafeleri mevcut zaten operaya maalesef halkımız ve biz fakirler gidemediğimiz için zenginlere hitap etmesi normal görünüyor Güzel mağazalar , D&R , harika bir kütüphane mevcut . 4-6 yaş arası çocuklar İçin ücretli güzel bir etkinlik alanı mevcut detaylı bilgi akm internet sitesinde mevcut
@ilyasdemir2436
Atatürk Kültür Merkezi (AKM), İstanbul'da Taksim Meydanı'nda bulunan opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amacı ile kullanılan içinde bir sergi salonu ve sinema da bulunan yapıdır.İlk defa 1969 yılında dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olarak hizmete giren bina, Türkiye’de Cumhuriyet döneminin simge yapılarından biridir. Kültür merkezi, 2008’den 2018'e kadar kapalı kaldı ve Şubat 2018'de yenisinin yapımı için yıkıldı. Yeni yapılan bina ise 29 Ekim 2021 tarihinde Mimar Feridun Kip ile mimar Rüknettin Güney tarafından projesi çizilen, 29 Mayıs 1946’da temeli atılan bina, ödenek yokluğu nedeniyle tamamlanamayınca 1953 yılında Bayındırlık Bakanlığına devredildi ve 1956’da mimar Hayati Tabanlıoğlu projesi ile inşaata devam edildi. Bina, 12 Nisan 1969’da İstanbul Kültür Sarayı adıyla hizmete girdi. Açılışta Ferit Tüzün’ün Çeşmebaşı Balesi ile Verdi’nin Aida Operası sahnelendi. 23 yılda tamamlanabilmiş olan İstanbul Kültür Sarayı binası, kısa bir süre sonra 27 Kasım 1970'te Arthur Miller’in Cadı Kazanı adlı oyun oynanırken çıkan yangında harap oldu. Yangında can kaybı olmadı ancak bina ile beraber IV. Murad adlı oyunun galası için Topkapı Sarayı'ndan getirtilmiş eşyaların bir kısmı da yandı (IV. Murad'a ait bir kaftan, değerli bir Kur’an, IV. Murat’ı gösteren bir tablo). Yangının kaynağı tespit edilemedi. Yangından sonra Hayati Tabanlıoğlu tarafından onarılan bina 8 yıl sonra 6 Ekim 1978 tarihinde ikinci kez açıldı. 2000'li yıllara kadar o haliyle hizmete devam etti. 2005 yılında, binanın ekonomik ömrünü tamamlamış olduğu gerekçesiyle dönemin Kültür Bakanı Atilla Koç tarafından binanın yıkılması önerilmiştir. Ancak sanat ve mimarlık platformlarının, sivil inisiyatiflerin yoğun tepkisi, ısrarlı gösteriler ve basının desteğiyle yeniden yapılan değerlendirmeler sonucunda Kasım 2007’de İstanbul 2 No'lu Koruma Kurulu, Atatürk Kültür Merkezi'ni 1. grup kültür varlığı olarak tescil etti ve böylece yıkım gerçekleşmedi.
@hasanyamanyalcin1535
Kendinizi çok başka bir ortamda bulmaya hazırlanın. Nadiren de olsa duyduğunuz olumsuz yorumları unutun. Tam anlamıyla modern bir başyapıt burası. Gerek sahneleri, gerek içinde bulunan cafe ve restoranlar, dükkanlar gerekse yönetim profesyonelliği açısından üst düzey bir kültür merkezi. Böyle bir yerin ülkemizde ve de halkımıza ait olması bambaşka bir anlam katıyor. Mutlaka ve mutlaka gidip görülmesi, atmosferinin solunulması gereken bir yer. İlla etkinlik için değil, kütüphane ve cafelerinden faydalanabilirsiniz. Altında büyük bir otopark var, Taksim ilkyardım hastanesinin oradan ulaşabilirsiniz. İçinde ki cafeler ve restoranlardan etkinlik öncesi atıştırmalık ve kahve alabilirsiniz. Toplu taşıma ile gelecekseniz tabii ki Taksim metrosunu kullanmalısınız.
@efeefeoglu7167
Sergi salonları, kütüphanesi, etkinlik salonları, konser salonları, cafeleri ve harika kütüphanesi ile muhteşem bir kompleks. Bulunduğu her dakikadan büyük bir keyif alıyor insan. Hiç bir şey yapmadan ortamda vakit geçirmek bile büyük keyif. Mutlaka gezilmeli.
@cuneytcivili2707
Yeniden kazandırılması güzel ama kullanım zorlukları had safhada.Sinema salonuna gideceksiniz tabelalar yetersiz,asansör her kata inmiyor, TİYATRO salonunda sağda ve solda erkek ve kadın WC leri var ama 850 kişilik salona toplam 4 Kadın 4 erkek tuvaleti(pisuvar lar hariç)nasıl bir planlamadır bu.10 dakikalık arada hatta oyun başlamasına kısa süre kala özellikle KADIN kısmında uzunca bir kuyruk,erkek tarafında da oluşuyor.Genel olarak kullanım alanları tatmin etse de ayrıntılar SIFIR yazık olmuş,aceleye gelmiş. Herşeye rağmen kapalı kalmasından iyidir.5 yıldızım ondan.
@ahmet530
5 yıldız verdim ama yorumum üstte görünsün diye verdim.ilk kez görmek için AKM ye gittim.Zaten birçok yeri daha açılmamış ama açılan yerlerde ya tadilatta ya da çok erken kapanıyor.Örneğin;kütüphaneyi görmeyi çok istedim.17.00 da kapanıyormuş.Sokak kütüphaneleri bile akşam 22.00-24.00 gibi kapanırken Taksim’in göbeğindeki Akm kütüphanesi nasıl 5 te kapanıyor.Çalışan bir insan ne ara gelip görecek.Akşam 5 ‘te kapanan bir kütüphane hiç açılmasın daha iyi en azından yok deriz.AKM’ye hiç yakıştıramadım.
@tahsinbirgen
Binaya merdivenle inmek iyi bir algı değik, girişte binanın çevresinekii havuz su birikintisi havasında, ana fuayedeki Osmanlı hanedan tuğrası ne simgeliyor bilemedim, küre salon sahne ve orkestra çukuru açısından küçük, Aida gibi bir opera sıkışmadan nasıl oynanır, zor herhalde, üst katlar hazırlık nedeniyle kapalı, segi salonları, Vitali Hakko Kütüphanesi, hediyelik eşya satışı, kafeler gayet hoş, seyirlik olmuş, hâlâ adam gibi bir konser salonumuz yok sonuçta İstanbul'da, kültür başkenti tanımı havada kaldı.
@mozkoca
Eski AKM anıt eserdi. Cumhuriyetin simgelerinden biriydi. Topçu kışlası severlerce kazmayla, balyozla yıllarca adeta intikam alırcasına yıkıldı. Yerine düşünülen proje / projeler ne ise; risk alamadılar yeniden yapmak zorunda kaldılar. Yeni AKM’mi benim için sadece bina. Binaların değerlendirmesini de Belediye İmar Müdürlüğü yapsın.