Edirne Museum
Point
Find a guide to explore this place.
Edirne Archeology and Ethnography Museum has an additional section consisting of two sections and garden exhibits. The museum, whose construction started in 1969, was opened to visitors on June 13, 1971.
The museum is located 50 meters from the eastern gate of the Selimiye Mosque and is adjacent to the area where Ottoman period tombstones are exhibited.
At the entrance of the garden, there is an arrangement decorated with Aeolian column capitals belonging to the temple from Enez. The southern part of the garden is dedicated to water culture and is equipped with works reflecting the water culture of the Ottoman Period. Elements of aquatic culture such as Edirne's fish ponds and aviaries are also exhibited in this area.
There are two main departments in the museum building: Archeology and Ethnography. In the ethnography hall, traditional clothes specific to the Balkans, various examples of calligraphy, carpets and rugs, and spaces such as the Edirne Bridal Room and Living Room, as well as some special items used by Mustafa Kemal Atatürk during his visit to Edirne are exhibited.
Edirne Archeology and Ethnography Museum
The exhibits in the archeology department start with fossils obtained from excavations in Edirne and its immediate surroundings. These fossils include defenses, jawbones, teeth and vertebrae belonging to rhinoceros and horse species.
The funerary stelae depicting the Thracian Horseman, located among the museum's marble statues and stelae, are among the regional artifacts and are exhibited together with other finds from the excavations in Edirne.
Enez was an important port city connecting the Balkans, Anatolia and the Aegean in ancient times. Excavations and research that have been ongoing since 1971-72 show the development of the region from prehistoric times to the present day. Among the finds from the Enez excavation, which constitute an important part of the museum, there are figured amphorae, terracotta figurines, ceramic works, marble statue pieces, stelae and various jewelry.
In addition to the regional artifacts seized from Kapıkule, İpsala and other border gates, various artifacts belonging to Anatolian civilizations are also exhibited in the museum. These works include jewelry, terracotta and glass works, as well as sculptures, stelae and coins.
Where is Edirne Museum, Entrance Fee?
Edirne Museum, also known as Edirne Archeology and Ethnography Museum, is located in the city center. You can visit every day of the week between 08:30 and 18:30. The fee you need to pay to enter the museum is 20 TL. Additionally, Museum Card holders can visit for free.
While You're At It
There are many historical sites and museums to explore in and around Edirne when you visit the Edirne Museum. By visiting our Edirne Museums page, you can discover more historical places and museums that you can add to your route. In this way, you can have the opportunity to experience Edirne's rich history and cultural heritage more comprehensively.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@merveozdere
Eskişehir'den geldik çok güzel bir müze, beğendik ailecek
@ersinkiymaz4329
Edirne merkezde Selimiye camii karşısında yer alıyor. Otopark sorunu yok. Giriş 2021 itibariyle 15 tl. Müze kart geçerli. 65 yaş üstü ve öğrenci girişi ücretsiz. Açık alanda ve kapalı alanda tarihi eserler mevcut. Kapalı alanda iki hol ve bir geniş alanda Roma, Osmanlı dönemine ait eserler mevcut. Covid önlemleri başarılı, çalışan personel kibar, eğitimli ve sorulan sorulara net cevaplar verebilecek kapasitede. Müzeyi öne çıkaran en önemli detay; Selimiye camii gezisi sonrası çok yakın mesafede, ruhunuza tarihsel bir dokunuş yapabilmeniz. Selamlar/Selametler ?
@emrekorkmaz3013
Edirne gibi bir şehir için bence yeterli seviyede değildi bu müze. Daha görselliği ön plana çıkartan ve bilgilendirici bir tasarım yapılabilirdi. Yine de görülmeye değer tabi.
@tulayozkanseyha2521
Ozellikle etnografya bolumu cok ozel parcalar iceriyor. Kucuk ancak gezilmeye deger bir muze. Cocuklar icin de cesitli etkinlikler duzenleyen bir atolyeye sahip
@ali6931
Edirne kültürüne yakından bakmak isteyenler için uğrak noktası olması gereken bir müze Helenistik ve daha yakın dönemlere ev sahipliği yapan yüzlerce eser var
@ozgur7526
'Fotoğraf çekmek tamamen yasak' denilen ilk müze, kendimi bile tanıtmadım bu negatif yaklaşım üzerine, her türlü fotoğraf video da yayında bu arada.
@serkanguner1018
Açıkçası Edirne gibi Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehrin müzesinin daha büyük olacağını düşünmüştüm . Ama müze gezmek isteyen kişiler için tavsiye ederim .
@yunuskarsli9156
Giriş ücreti yüksek. Tarihi çok eskilere dayanan bir yerde sergilenen objelerin sayısının ve çeşitliliği nin çok daha fazla olmasını beklerdim. Ayrıca sergilenen eserler hakkında sesli bilgilendirme yapılması bu teknolojiyi çağında zor olmasa gerek. Çalışanlar güler yüzlü.
@seldacan6279
Selimiye camiyi gezip, kısa bir yürüyüşten sonra ulaşabileceğiniz bir Müze. Müzeye girişte yakın geçmiş ile hazırlanmış sunum odaları var. Yöresel kıyafetler ve nakış teknikleri ile yapılmış el işi birçok ürün ile başlıyorsunuz gezinize. Sonrasında daha da geçmişe gidip Trakyalı'ların aslında Trak' lar olduklarını ve kimler olduklarını öğreniyorsunuz. Osmanlı dönemi sikkeleri ve Bizans dönemi sikkeleri var. Çok güzel bir müzeydi. Her tarihi eser ayrı bir zamana götürüyor insanı. Üzerinde resim olan vazoları iyi inceleyin. Geçmişte neler yaptıklarını yazısız olarak anlatıyorlar size. :)
@kemalacikel7437
Çok güzel bir yer tarihi dokusu itibariyle insanı mest ediyor. Eğer bu müziği ile alakalı daha çok bilgiyi takip etmek istiyorsanız lütfen Instagram profilimi inceleyiniz. #a.kemalacikel
@Gezen Kadın
selimiye camii ziyaretinizi bitirdikten sonra mutlaka uğramanızı tavsiye ederim…camiinin arkasına yürürseniz ikinci sokak…müze kart geçiyor…18 yaş altı - 65 yaş üstü ücretsiz,giriş 20 tl…ufak ama gezdiğim bir çok müzeye göre düzenli ve her parça için sıra numaralı açıklama mevcut…yakın tarihin günlük yaşamına ait canlandırmalar var…eski uygarlıklara ait eserlerde mevcut…müze bahçesindede bayağı bir eser var…girişte bilet kontrolu yapan arkadaş çok nazik kendisine tşk ediyorum…16.11.2022
@sedatduman1367
selimiye camii ziyaretinizi bitirdikten sonra mutlaka uğramanızı tavsiye ederim…camiinin arkasına yürürseniz ikinci sokak…müze kart geçiyor…18 yaş altı - 65 yaş üstü ücretsiz,giriş 20 tl…ufak ama gezdiğim bir çok müzeye göre düzenli ve her parça için sıra numaralı açıklama mevcut…yakın tarihin günlük yaşamına ait canlandırmalar var…eski uygarlıklara ait eserlerde mevcut…müze bahçesindede bayağı bir eser var…girişte bilet kontrolu yapan arkadaş çok nazik kendisine tşk ediyorum…16.11.2022