Ermenek Ulu Mosque
4.9
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
Ulu Mosque is one of the religious places with Ermenek. This page was created automatically by localbot to provide information about the Ulu Mosque. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. For more information about the Grand Mosque, visit this page again soon. You can look at the comments section to read the thoughts of the Great Mosque of local guides. You can visit our Ermenek page to explore more places from Ermenek region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.9
Scoring :
@nurozturk
Muhteşem bi eser. banilerinden Allah razı olsun
@mustafatarim
Ermenek teki en eski Türk Islâm eseri.
@ademaydin9156
Karamanoğulları Dönemi Kale Altı Yolunda Tarihi Ermenek Evleri Yolunda Bulunan Taş muhteşem Ermenek Manzaralı Tarihi Camimizdir.
@omernasuhagir
Aksaray Ulu Cami, Karamanoğlu Camii adıyla da bilinen Aksaray merkezinde yer alan cami. Yığma bir tepe üzerinde bulunan caminin kitabesinde, 1408-1409 yıllarında Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından Mimar Mehmet Firuz Bey'e yaptırıldığı yazılıdır. Anadolu Selçuklu Beyliklerinin tipik süslemeleri ile bezenmiş batı portali ile iç mekana ve doğu kale duvarlarına girilen, diğer yanda sağlam payandalarla desteklenen cami, yatık dikdörtgen bir plana sahiptir. Mehmet Bey'in oğlu İbrahim Bey zamanında 1482-1483'de büyük tamiratlar görmüştür. Bugünkü minaresi 1925'te yapılmıştır.
@lueglueg68
Tarihi bir cami ziyâret edilir.
@halilibrahimkar5730
Buram buram tarih kokuyor. Her bir köşesinde ecdadın izi var. Mükemmel bir işçilik hakim... Gelin ulu camiinin tarihçesini birlikte bakalım.. Yığma bir tepe üzerinde bulunan caminin kitabesinde, 1408-1409 yıllarında Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından Mimar Mehmet Firuz Bey'e yaptırıldığı yazılıdır. Anadolu Selçuklu Beyliklerinin tipik süslemeleri ile bezenmiş batı portali ile iç mekana ve doğu kale duvarlarına girilen, diğer yanda sağlam payandalarla desteklenen cami, yatık dikdörtgen bir plana sahiptir. Mehmet Bey'in oğlu İbrahim Bey zamanında 1482-1483'de büyük tamiratlar görmüştür. Bugünkü minaresi 1925'te yapılmıştır. Kareye yakın dikdörtgen planlı bir yapıdır. Giriş batıya kaydırılmış, girişi eyvan şeklinde düzenlenmiş, harim kısmı kuzey-güney doğrultusunda olup mihrap ön kubbesine Türk üçgeni ile geçiş sağlanmıştır. Yapının kuzey tarafı 2 katlı düzenleme gösterir. İç mekan orijinalliğini korumuştur. İç mekanda kemerlerin sivrilmesi gotik etkilidir. Mihrabı alçı malzemesidir. Yapıda hakim malzeme kesme taştır.
@mehmeteminarsla9094
Süsleme sanatından uzak çok sade ve bir o kadar huzur verici bir cami. İçerisi sizi süslemelerle dikkat çekerek uhreviyetten uzaklastirmadiğı gibi sizi maneviyata çekiyor. Bir çok cami de görmediğim farklı bir bölümleri ve kemer yapıları var. Tek problemi park sorunu. Belediyenin buna muhakkak çare bulması gerekiyor. Aksarayin zaten dar ve park problemi olan yolları var bunun üzerine durup ziyaret etmek zor oluyor. Buna rağmen ecdadın bu tarihi eserini mutlaka ziyaret edin.
@asheca
Karamanoğlu Camii adıyla da biliniyor. Çarşıya yakın bir konumda bulunuyor. 1409 yılında tamamlanan bu caminin dış tasarımı, işlemleri, ahşap minberi hepsi ayrı birer harika. İçerisi huzur dolu, temiz ve namaz kılıp ibadet ederken bir yandan kuş sesleri duyuyorsunuz. Son olarak bu sıcak yaz gününde bile içerisi ferahlatıcı bir serinlikte.
@ismailtoprak
Sade fakat ihtişamlı, çok güzel taş ve ahşap işçiliği bulunmakta. Geniş ferah bir meydan ve bahçe içerisinde. Ancak fotoğraflarını koyduğum kapı işlemesi ve girişteki Taşpınar halısı ne kadar güzel ise, sonradan konulan kalitesiz ve zevksiz kapı örtüsü ile girişteki kalitesiz ve kerih halıflex de o kadar çirkin. Aksarayın simgesi olan bu yapıya bu çirkinliği kim yakıştırmış da koymuş oraya, bu zevksizliğe nasıl müsaade edilmiş aklım almadı. Ayrıca ayakkabı dolaplarının kapaklarını bari kahverengi yapsalardı. Böyle şahane bir yapıya böyle uydurma işler hiç yakışmıyor.
@suleymanmemis3764
Tarihten günümüze bir köprü. Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan Ulu Camii, Kılıçarslan'ın oğlu Rükneddin Mesud tarafından yaptırılmıştır. Karamanoğulları Dönemi'nde genişletme ve onarım çalışmaları yapılan caminin kitabesinde ''Bunun yapılmasını ve yenilenmesini merhum ve mağfur Ala-ed-din Bey'in oğlu yüce Sultan Mehmed, 811 yılında emretti'' yazar ve yine aynı kitabede caminin mimarı olan Mimar Firuz'un adı yazılmıştır. Osmanlı kayıtlarında ise caminin ismi ''Karamanoğlu Mehmed Bey Camii'' olarak geçmektedir.
@sumeyyea284
Miladi 1302 tarihiyle Anadolu da bulunan en eski Türk islam eserlerinden biridir. Cami klasik Selçuklu camileri gibi enine uzun tepenin yamacında çift girişlidir. Cami birkaç yıl önce restorasyondan geçmiş. Mihrap kısmında bulunan 3 pencere ile belki de tek eserdir. Pencerelerin varlığı ile ilgili çok farklı rivayetler olsa da eserin eski resimlerinde pencerelerin bulunmayışı sonradan açıldığı anlamına gelmektedir. Taş ve ahşabın muhteşem uyumuyla huzur dolu bir mekan. Ermenekte gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.