Hoşap Castle
Point
Find a guide to explore this place.
Van Hoşap Castle represents a continuous castle that extends from east to west, which is among the steep rocks surrounding Lake Van. Visiting this castle in the 16th century opens the doors of a real magical world to visitors. The castle is located in a small valley consisting of two hills on the shore of Lake Van. Today, this iconic heritage is seen as an integral part of the lake and is visited by thousands of history enthusiasts every year. It was built in the 16th century by Kizilbas Ismail Shah. The castle is located at a strategic point with the borders of the Ottoman Empire. When the soldiers coming from the east passing through the East passing through the lake, the Kale was used to control the plateaus when they wanted to reach the Armenian border. The castle was also able to protect various places on the southern coast of Lake Van.
The castle stands out with its thick walls and walls, restored towers and perfectly preserved historical infrastructure. The earth walls spread to the east and west of the castle. Built with coarse stones, 9 towers form several weapons towers surrounding the walls in the castle. There is a wild lion statue on both hills. Activities such as wandering are offered. The first visitors need to go exchanged to explore the forests surrounding one by one. This natural environment provides a pleasant experience. You can see grassland animals in the forest and actually enjoy the breathtaking landscapes. During the walk, you can explore other historical ruins in the forest and the preserved places of the Hoşap Castle of Hoşap Castle. It is one of the most important cultural heritage points in the region and is visited by history enthusiasts every year. The castle is located in Hoşap, close to the village of Sabitâbâd, approximately 14 km away from Van city. Visitors can come to the village via Zeytinliyan road. The village is connected to the Tatvan district in the eastern part of Turkey, on the banks of Lake Van. The natural beauties of the region, the castle and its historical infrastructure offer visitors a great adventure. Hoşap Castle, Einzigartige Historical Heritage and Cultural Values, Beautiful Landscapes by Lake Van and places to visit every year attracts thousands of history enthusiasts.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@seyyahciftci7333
Daha önce gittiğimde pandemiden dolayı kapalı olan Hoşap kalesinin sadece kapısına kadar gitmiştim o devasa kapı ve sur yine de güzeldi, sat gölleri kampı sonrasında dönüş yolunda uğrayalim diyerek gittiğimizde açıktı. Sadece kapısını gördüğüm kalenin bu kez kapısından içeri girme ve keşfetme şansını yakaladım. Kale girişte kapısı ve yekpare Kaya'nın oyularak yapılan merdivenleriyle zaten beni büyüledi. Yukarıda manzarayı ve kalenin bazı bolumlerini görebiliyorsunuz ancak kale hala restorasyon aşamasında ama şöyle bir sorun var mahkemelik olduğu için yıllardır çalışma yapılmıyor... Yukarıda bazı yerler ziyaretçiye kapalı bazı yerler tehlikeli çok fazla yanaşmayın surlara. Kapısı ve girişini görmeniz bile size yeter birde karşı tarafından bir ön cephe fotosunu alırsanız sizlere yeter. Kale hakkında bilgi notu düşmek istemiyorum siz araştırın :) ekledigim resimlere göz atabilirsiniz ayrıca YouTube kanalımda Hoşap kalesi turumuzun videosu da mevcut ?beni takip edebilirsiniz
@pusulasizyabanc
Hoşap kalesi,( yerli Alamut :) )Van'a yaklaşık 50–60 km arası uzaklıkta Van-Başkale yolu üzerinde, Güzelsu mevkiinde bulunan ve son halini Orta Çağ' da alan kale. Sarp bir yamaç üzerinde bulunmaktadır. Türkiye-İran arasındaki yol üzerinden bulunmasından dolayı eskiden stratejik açıdan önemi vardı. Kale aynı adı taşıyan Hoşap suyunun sarp kayalıkları üzerinde yükselmektedir. Anlam olarak iyi veya tatlı suya karşılık olur. Mahmudi beyi Sarı Süleyman bey tarafından 1643 yılında yeniden yaptırılmıştır[1]. "Mahmûdî Kalesi" ve "Narin Kale" adlarıyla da bilinmektedir. Kalenin batıya bakan girişi ve özgün kapısı bozulmadan günümüze ulaşabilmiştir. Kapının üzerinde yapımı ile ilgili Farsça kitabe ve aslan kabartmaları yer almaktadır. Kale içindeki eski hamam, cami, medrese, su sarnıcı, zindan ve odalarda geçmişin izlerini görmek mümkündür. Ulaşım kolay ama kapı kapalı giriş ancak özel izinlerle mümkün. Alabilirseniz tabi.
@yakupzoro4768
Görülmeye değer tüm heybetiyle ayakta duruyor ama restorasyon şart . Urartular tarafından yapılan ve günümüze son halini Osmanlı zamanında alan kale ayakta ama kaleyi çevreleyen surların büyük bölümü yıkılmış.Tek güvenlik var oda izinliymiş şansımıza aradık ricacı olduk yardımcı olmadı, benden başkasına size kapıyı acamaz dedi ve kapıyı ben açıp girdim burdan o bekciye selamlar ?
@ozmenaksoy8936
Hoşap Suyu’nun kuzeybatısında sarp ve dik bir kaya kütlesi üzerine kurulan kale, iç kale ile bunun kuzeyindeki dış kaleden oluşmaktadır. Geçmişi itibariyle Urartu Devletine kadar uzanan kale, Osmanlı Devleti'ne tabi Mahmudi Beyleri'nin yaptırdığı şekliyle günümüze ulaşmıştır. İç kale giriş kapısı üzerindeki kitabesine göre Mahmudi Süleyman Bey tarafından, H. 1052 (1643) tarihinde yaptırılmış.
@meltemyilmaz257
Hoşap Suyu’nun kuzeybatısında sarp ve dik bir kaya kütlesi üzerine kurulan kale, iç kale ile bunun kuzeyindeki dış kaleden oluşmaktadır. Geçmişi itibariyle Urartu Devleti'ne kadar uzanan kale, Osmanlı Devleti'ne tabi Mahmudi Beyleri'nin yaptırdığı şekliyle günümüze ulaşmıştır. İç kale giriş kapısı üzerindeki kitabesine göre Mahmudi Süleyman Bey tarafından, H. 1052 (1643) tarihinde yaptırılmıştır. İç Kale içerisinde Mahmudi Sarayı olarak nitelenen kompleks yapılar yer almaktadır. Bunlar kalenin güney tarafında sıralanmaktadır. En üst ve doğu kesimde seyir köşkü, bunun hemen batısında harem ve en batı uçta da selamlık yer almaktadır. Mescid, zindan, fırın ve sarnıç iç kalenin diğer yapılarıdır. XIX. yüzyıl ortalarında terkedilmiş olan kale, içerisindeki yapılarıyla günümüze büyük ölçüde sağlam olarak gelmiştir. Bu nedenle bölgenin dikkat çeken sembol yapılarından birisidir.
@kankilergeziyor
Müthiş etkileyici ve heybetli bir mimari yazık kaybolmaya yüz tutmuş gün geçtikçe çöküyor,acil tadilat yapılması gerekli