Izmir New Friday Mosque
4.8
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
New Friday Mosque is one of the religious places in Izmit. This page has been automatically created by localbot to provide information about the New Cuma Mosque. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. For more information about the new Friday mosque, visit this page again soon. You can look at the comments section to read the thoughts of the new Friday mosque of local guides. You can visit our Izmit page to explore more places to visit from Izmit region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.8
Scoring :
@mustafaturhan6852
Mimar Sinan tarafından yapılan, 1579 yılında ibadete açılmış, 500-550 kişilik kapasiteli, külliye tarzındaki mimarisi ve tarihi dokusuyla Fevziye Camisi ile birlikte şehrin sembolü durumundadır. Allah yaptıranlardan ve emeği geçenlerden razı olsun inşallah. Not : Mimarisinde Hiç çini kullanılmamıştır.
@busragazez1214
Yeni Cuma Camii olarak da bilinen Pertev Mehmet Paşa Camii, Türkiye'nin Kocaeli ilinin İzmit ilçesinde bulunan 16. yüzyıl Osmanlı camiidir. Mimarı Mimar Sinan'dır. Ben ana girişten girdim ve sol tarafta kadınlar bölümü vardı ama çok küçüktü. 20-25 kadın anca sığar yani ramazan ayında teravih namazı için. Çok şükürler olsun burada namaz kılabildim. Çok istiyordum ve ramazanın ilk iftarında ilk akşam namazında kıldım. 02.04.2022 cumartesi
@mustafakadioglu4885
Abdest alma yerleri daha da iyileştirilebilirse çok güzel restore edilmiş.Allah(cc) razı olsun.
@gezenti
Kayseri 'de Mimar Sinan eseri olan Kurşunlu cami ile çok benzer yanları bulunmaktadır
@iremdolu
Pertev Mehmet Paşa Camisi ya da diğer adıyla Yeni Cuma Camisi Padişah II. Selim'in ikinci veziri Pertev Mehmet Paşa adına, ölümünden sonra vasiyeti üzerine kethüdası Sinan Ağa tarafından yaptırılmış ve cami kitabesine göre miladi 1579 yılında tamamlanmıştır. Cami ile birlikte sübyan mektebi ve hamam kalıntısı ayakta durmaktadır. Cami ve külliye Mimar Sinan'ın eserleridir. Külliyeden yalnızca cami ve çeşme mimari özelliklerini koruyarak günümüze gelmiştir. Süryan mektebi özgün şeklini tamamen yitirmiş, hamam ise harabe halinde ve temel kalıntılarının bir kısmı korunmaktadır.
@gezginkereviz
Tarihi camiler herzaman çok güzel oluyor. Uzun zamandır tadilat ve yenileme çalışmasından sonra açıldı sonunda aslına uygun çok güzel bir çalışma olmuş. Cuma namazlarını kılmak için en çok tercih ettiğim yer..