Kilitbahir Castle
Point
Find a guide to explore this place.
Çanakkale Kilitbahir Castle is one of the most famous and most important places in South Marmara, which separates the continents of Anatolia and Europe. Among the important places to visit in the Southern Marmara region, this castle is given a special importance. Here are the information we will offer here for more information about Çanakkale Kilitbahir Castle. . The name of the first castle, built in the 1600s in the 1600s, can be summarized as Kilitbahir Castle. Built by the Ottoman Empire to conquer Istanbul in the 15th century, this castle was used by various empires for centuries. It was used as a mine in the 18th century, but was later reconsidered for military purposes. In the past 150 years, the castle was expanded and updated. The castle is enriched with 18 -inch ball and existing iron warp power. The castle is 220 meters in length and 140 meters width. . The entrance fee varies according to ticket prices. Special cards for the citizens of the Republic of Turkey provide extra discounts. You can explore the cute houses and fountains that are very few. The castle has an impressive beauty in the South Marmara region with its natural and cultural richness. In Çanakkale Kilitbahir Castle, you can experience unique experiences from looking for traces of history and culture to the friendly interest of warm -blooded people. p> After visiting the castle, you can continue to explore other beauties in the South Marmara region. In this region, there are many things to visit at many tourist points. You can choose to follow the traditional lifestyles of settlers. In this wonderful region, there are many options to visit the creek shores, walk in the caves and spend time on the sunny beaches of the south on the Eastern Mediterranean coast. The South Marmara trip is an integrated holiday with the cultural values and historical atmosphere of the Çanakkale Kilitbahir Castle. Once again, make sure you will always enjoy the rich beauties of the region.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@cc9996
Çanakkale Boğazı’nın Rumeli yakasında deniz geçişini kontrol altında tutmak için Çimenlik Kalesi ile birlikte (Kal‘a-i Sultâniyye’nin) karşılıklı olarak Fâtih Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır.Dönemin tarihçilerinden Tursun Bey, İstanbul’un fethinin ardından boğazın en dar yeri olan Eceovası Mevkiinde karşılıklı iki kale yapıldığını, birine Kilîdü’lbahr, diğerine Sultâniye adının verildiğini ve bu kalelere topların konulduğunu yazar. Tursun Bey, Kritovulos Historia adlı eserinde 1463 yılı olaylarından bahsederken Gelibolu ve Bolayır Valisi olan Donanma Kumandanı Yâkub Bey’in bu kalelerin inşasıyla görevlendirildiğini, 1464-65 yılı olaylarını anlatırken de inşaatın tamamlanmış olduğunu belirtir. 4 bölümden oluşup bunlar Sarı Kule, Geç Dönem Avlusu (Hisar Peçe),Piri Reis ve İç Kule’dir.
@ilkers220
Kale 1452'de İstanbul kuşatması esnasında Avrupalı devletlerin Bizans İmparatorluğu’na yardım etmesini önlemek amacıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasına, boğazın en dar yerine, Çimenlik Kalesi'nin karşısına yaptırılmıştır. Kale 30 topla donatılarak Boğaz'ın 1.250 metrelik genişliğinin top menzili içine alındı. Kale 1551'de Kanuni Sultan Süleyman tarafından güçlendirildi, Venedik'le süregelen Girit Savaşı sırasında Kilitbahir yenilendi. 18. yüzyılda Fransız subaylarının rehberliğinde genişletildi. III. Selim tarafından Napolyon Savaşları sırasında tekrar yenilendi.
@zekeriyagunes8996
Şuana kadar gezdiğim en güzel kale ve inanılmaz ince bir düşünceyle hazırlanmış mükemmel bir mimari uygulanmış. Tarihi günümüze taşıyan ender yapılardan biri olan kilitbahir kalesi Çanakkale’de ki Osmanlı’dan günümüze ulaşan ender yapılardan biridir.
@mustafa138
Müzekartla giriş ücretsiz, biletli girişler 30₺. Kale ve surları 600 sene önce değil geçen yıl yapılmış gibi yıpranmadan aynen duruyor. İç kulede kale anahtarını anlatan şeffaf video muhakkak izlenmeli, çok güzel hazırlanmış. Piri reis harita çizerken ki çok güzel bir modeli yapılmış.
@yusufcaglar3218
Fatih Sultan Mehmet, İstanbul Boğazı’na Rumeli Hisarı’nı yaptırarak Karadeniz ile Marmara Denizi arasındaki deniz seyrü seferlerini kontrol altına aldığı gibi Çanakkale Boğazı’nın en dar yerine de karşılıklı iki kale yaptırmıştır. Anadolu yakasında Kale-i Sultaniye (ÇimenlikKalesi), Avrupa yakasında ise Kilitbahir Kalesi bulunmaktadır. Boğaz’a giriş-çıkış yapan bütün gemiler bu hatta geldiklerinde durdurulmuş ve kontrol edilmişlerdir. Kale top atışlarının etkili ve isabetli olabilmesi için Boğaz’ın en dar bölgesine konumlandırılmıştır. Çanakkale Deniz savaşları sırasında bölgedeki en kritik ve stratejik savunma bölgesi yanında ki namazgah tabyasıyla beraber burası olmuştur
@serdarozer5547
Büyük bir kale. 65 yaş üzeri, öğrenci ve öğretmen kartı olanlara ücretsiz, müze kart geçerli. Kale 1452'de İstanbul kuşatması esnasında Avrupalı devletlerin Bizans İmparatorluğu’na yardım etmesini önlemek amacıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasına, boğazın en dar yerine, Çimenlik Kalesi'nin karşısına yaptırılmıştır. Kale 30 topla donatılarak Boğaz'ın 1.250 metrelik genişliğinin top menzili içine alındı. Kale 1551'de Kanuni Sultan Süleyman tarafından güçlendirildi, Venedik'le süregelen Girit Savaşı sırasında Kilitbahir yenilendi. 18. yüzyılda Fransız subaylarının rehberliğinde genişletildi. III. Selim tarafından Napolyon Savaşları sırasında tekrar yenilendi.
@firuzeduygugolv
Kaleyi görüp etkilenmeyen yoktur. Harika restore edilmiş ve o günün atmosferini yaşatan bir mekan. Yarım günden az ayırmayın gezmek için. Gezerken çocuklarınıza sahip çıkın, kendi aranızda bağırarak iletişim kurmayın, kuleden kuleye çığırarak sohbet etmeye çalışmayın, barkovizyon izlenen odalara girip insanların önüne dikilmeyin ve içeride kimse yokmuş gibi sohbet etmeyin lütfen. Kaleden manzara harika. Merdivenleri dik ve çok sayıda, diz problemleri olanlar ya da yaşlılar için dikkat edilebilir. Çok sıcak zamanda gezmemek de mantıklı olabilir. Gezmek için yarım günden fazla zamana ihtiyacınız olacak. Müze yetkilileri bilgilendirme tabelalarını yenilemeli, bir kısmı güneşten yıpranıp silinmiş ve okunmaz haldeydi. Müze kart geçerli, 65 yaş üzeri ücretsiz. Bayram olmasına rağmen aşırı kalabalık değildi.
@onurdemirtas9714
Harika bir kale. Bu yapıda kale ilk defa gezdim. Kalenin en tepesine çıkmaya İzin veriyorlar . Etrafi izlemesi yukarıdan cok keyifli. Kalenin iç noktasindan merdivenlerden yukari cikabiliyorsunuz. Çanakkale şehitliği gezmeye gelenler bu kaleyide mutlaka gezin derim
@emreyuce6254
Kale 1452'de İstanbul kuşatması esnasında Avrupalı devletlerin Bizans İmparatorluğu’na yardım etmesini önlemek amacıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasına, boğazın en dar yerine, Çimenlik Kalesi'nin karşısına yaptırılmıştır. Kale 30 topla donatılarak Boğaz'ın 1.250 metrelik genişliğinin top menzili içine alındı. Kale 1551'de Kanuni Sultan Süleyman tarafından güçlendirildi, Venedik'le süregelen Girit Savaşı sırasında Kilitbahir yenilendi. 18. yüzyılda Fransız subaylarının rehberliğinde genişletildi. III. Selim tarafından Napolyon Savaşları sırasında tekrar yenilendi. Kalenin uzunluğu 220 metre, eni ise 120 metredir. Kalenin duvarları tam yuvarlağa yakın 3 burca sahiptir. Böylece kale planı üç yapraklı yonca görünümüne bürünür. İçeride uzun bir üçgen biçimli kulenin hafifçe eğrilen duvarları vardır ki duvarlardan buraya 3 adet taş köprü ile erişilir ve bu kule 30 metre yüksekliğinde olup 7 katlıdır. Kalenin etrafında daha alçak bir duvar haline ikinci tahkimat bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan ilave surlar ve kuleyle (Sarıkule)kale güneye doğru uzatılmıştır
@muzeler
Kaleden başlayıp tüm şehitlik bölgesi gezilmesi gereken bir yer. Çok güzel canlandırmalar yapılmış. Belli yerlerde tv ile videolar mevcut. Ayrıca dokunmayın ekranlar ile de ayrıntılı bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Gezmeye kilitbahir kalesinden başlarsanız kesinlikle müze karti alın. Şehitlik bölgesinde 4 yerde size lazim olacak.
@yerelistanbul
Yıllar önce ziyaret ettiniz kale, bugün tekrar ziyaret ettik. Çok değişmiş. Daha bakımlı ve modern olmuş. Her şey mükemmel! Sesli rehber hizmeti de süper olmuş. O kadar güzel ki, fotoğrafları paylaşıyorum ))) Özellikle B kule Piri Reis ile ilgili sergi, 6 kat müze Osmanlı dönemi anlatan. yanında bir müze daha var, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler bunlar! Gez gez bitmez ? İçerde otopark, WC ler, yemek yerleri, her şey var! Müze kart geçerli!