Kütahya Ulu Mosque
Point
Find a guide to explore this place.
Kütahya Ulu Mosque is located in Kütahya, northwest of Istanbul. In the period of the Ottomans, in 1513, Sultan II. It started during the Bayezid period. However, the completion of the ruler of the Islamoguli II. It was held by Murad in 1569. Kütahya Ulu Mosque, which is established on a land of 1181 square meters, consists of two communities, three apse, mihrabs and minarets. Architectural products, which are covered with pines, have been very stylish. Most of the beams of one of the minarets, which are quite large, are from the 13th century. Very fine crescent decorations and old -style tile panels are switched to the entrance. The walls of the Kütahya Ulu Mosque are full of colorful interior design and interesting natural beauties. The mihrab relief constitutes a poster with authentic, silver workmanship. Floor coatings are in the form of cream -colored hedgehog glazed paths. In the internal areas, there are 284 domes where very beautiful handcrafted hallime selected by the community members of the temple. Pervazlar, Himmetler and Squares are one of the very good details of architecture. A city worth discovering. It is quite enjoyable to walk around the greenery, shepherd cars and high mountains and visit cultures and places. Kütahya Ulu Mosque, which is surrounded by natural beauties, is an ideal place to experience the best times. It will enchanted you on high hills and valley gaps with great beauty. Historical houses, squares, baths, palaces and zoos will make the adventure of old ruins even more interesting. Among the places to visit in a short walk from the Mosque are one of the greatest evidence of Turkish and Islamic arts, İslamoğulları Castle, Historical Deliosmanaman Tomb, Sun Square, caves, rocks and monasteries from most Byzantine and Seljuk periods. In addition, the Ottoman palace by the sea and the ancient city of Sagalassos are the best examples in the history to be seen in Kütahya. In order to explore the places to visit, you will keep the memory of your visit back to Kütahya Ulu Mosque. The mosque, which has been a magnificent glory for centuries, has been kneaded with attractive natural beauties and colorful interior designs of standards. There are many places to visit to enjoy unique decorations, parks and living history. Anyone who comes here will be freezing with the memories of the rich day, which is guided by valuable memories as well as fascinating experiences.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@alia
Kütahya’da bulunan tek padişah camidir. Vakfa Sultan Bayezid Yıldırım Han Camii Şerifi olarak kayıtlıdır. 48x26 m. ebadında Kütahya’nın en büyük camisidir. Şehzade Yıldırm Bayezid Germiyan beyi Süleyman Şah’ın kızı Devletşah Hatun ile evlendiğinde Kütahya Valisi iken (1381–1389) bu camiyi yaptırmaya başlamıştır. Ancak seferden sefere koşması ve Ankara Muharebesi sonunda Timur’a esir düşmesi ve daha sonra da vefat etmesi sebebiyle camiyi bitirmek (813 H. 1410 M.) oğlu Musa Çelebi’ye nasip olmuştur. Caminin vakfiyesi Fatih Sultan Mehmed Han zamanında tertip olunmuştur.
@sametkaraca4674
Yorulmardan da okuyacağınız üzere Kütahya'da bulunan tek padişah camiiymiş. 1889 da temele kadar yıktırılmış iki rum ustaya yaptırılmış Cami içindeki büyük sütunlar Aızanoı Antik Kenti'nden getirilmiştir. İç kısmında küçük bir şadırvan vardır.Şadırvanın üstüne dört müezzin mahfili yapılmış mihrap çivisiz diye biliyorum. Güzel bir camii. Gönül isterdi ki Yıldırım Beyazıt in yaptırdığı aslı ile kalsın ama beşeri nedenler bazen engel oluyor. Giriş abdest alınan yerin olduğu tarafta. Kapalı girişinin bulunduğu yerde müze, açık girişin sol tarafında da çini müzesi yürüme mesafesinde.
@elifyildiz4888
Kütahya'nın en büyük ve ünlü camilerinden biri. Aynı zamanda bildiğim kadarıyla bir sultan tarafından yaptırılan tek cami. İçinde küçük bir şadırvan var. Yine içinde bulunan mermeri sütunlar aslında Aizonai Antik Kentinden, tapınaktan geliyormuş, bunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Sütunlar cami inşaatı sırasında hiçbir işlem görmeden direkt kullanılmış ve şuan tapınakta bulunan sütunlardan çok daha iyi durumdalar. Diğer camilerden farklı olarak Ulu Cami'de çini bulunan tek bir yer var o da mihrabda yer alan küçük bir Kabe görseli. Kısacası Kütahya'da kime sorsanız gösterilen görmeye değer güzel bir cami.
@ez699
Kütahya Ulu Cami. 1381_1384 yılları arasında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış, 1401 yılında ibadete açılmıştır. Etrafındaki yapılarla birlikte Beyazıt KÜLLİYESİ içinde yer alır. Kanunî Sultan Süleyman, Rodos seferine giderken restore ettirmiştir. Son olarak 1893 yılında Sultan 2.Abdülhamid tarafından restore edilerek son halini(kubbeli) almıştır. Cami 45×25m planıyla Kütahyanın en büyük camisidir. Sütunlar Aizanoi antik kentinden devşirilmiştir. Mihrabında hafif sapma vardır. Giriş harim bölümünde küçük bir şadırvan vardır. Tam karşısında sakahane vardır.
@hakansabit3780
Yıldırım Beyazıt Camii adıyla da bilinir. Yıldırım Bayezid zamanında (1381-1384) yapılmaya başlanmış, 1401 de tamamlanmış, Kütahya’nın en büyük ve en güzel camisidir. Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında Mimar Sinan tarafından tamir edilmiş olan dikdörtgen planlı avlusuz cami, 1893 yılında II. Abdülhamid Han zamanında büyük onarım görmüş ve kubbeli olarak son şeklini almıştır.
@ahmtatc
1. Beyazıt'ın yaptırdığı, son büyük değişimi 20. asır başlarında görmüştür. iç kısmında üzerinde müezzin mahvilinin olduğu küçük bir şadırvanı olan, 3 girişli, ahşap mimberi görülmeye değer.
@fatihkartay3583
Muhteşem. Çok güzel bir mimarisi var. İnanın içi açılıyor.Cami içinde şadırvan tekli küçük su fiskiyesi var. Olağanüstü bir detay. Hafif su sesi eşliğinde ibadet edebilirsiniz. Mutlaka uğrayın. Bahçesi çok ferah ve kocaman.Sürekli akan şadırvan ve çeşmesi var.
@halima
1410 yılında yapılan yıldırım beyazıt camii olarak ta biliyniyor. Kütahya'daki tarihi mekan olarak ziyaret edilebilecek alanlardan biri eskiden şehrin en canlı merkezi konumu olan çarşı merkezinde bulunuyor. İçerideki süslemeler manevi atmosfer müthiş, Sabah ve yatsı namazları daha yoğun oluyor. Gün içinde çarşı esnafı ve ziyaretçiler tarafından sıkça kullanılıyor. Caminin hemen yanında bir şadırvanı ve ücretli Bay bayan tuvaletlerin mevcut.
@mengubeti
Muazzam güzelliği ve heybetiyle görülesi bir mekan. Tanıtım eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bu tarihi camii nin kapısına bir tanıtım levhası koyulabilir. Varsa da ben görmedim.
@evimizdetarih6042
Yıldırım Bayezıt döneminden kalma cami. Gerçekten de çok büyük bir cami. Osmanlu'nın klasik üçlemesi olan cami, çınar ve çeşmeye burada rastlamak mümkün. Caminin medresesi ve imarethanesi günümüzde Arkeoloji Müzesi ve Çini Müzesi olarak kullanılmaktadır.