Mudanya Yunus Aniti
4.1
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
Mudanya Yunus Aniti is one of the popular places in Mudanya. This page was created automatically by localbot to provide information about Mudanya Yunus Aniti. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. For more information about Mudanya Yunus Aniti, visit this page again soon. You can look at the comments section to read the thoughts of local guides Mudanya Yunus Aniti. You can visit our Mudanya page to explore more visits from the Mudanya region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.1
Scoring :
@kenanlatifoglu4663
Hemen yanındaki mekanın adının Coffee Shot olması beni çok üzdü. İçime dert oldu. O alanın ruhuna hiç uygun olmuş mu? Verilen mücadele, tüm emekler heba olmuş gibi hissettim. Boşa mıydı? Keşke güzel, anlamlı bir Türkçe isimle değiştirilebilse. Kim bilir, belki dikkate alınır bu düşüncem.
@betulartis7909
Mudanya’nın Mütareke Meydanı’na girdiğinizde görülmeye değer güzellikleri arasında bembeyaz, heybetli bir bina çıkıyor karşınıza.Rus asıllı Alexander Ganyanof’a ait olan ve daha sonra Şeker Kralı olarak da bilinen Mudanyalı iş adamı Hayri İpar’ın satın alıp onardığı Mudanya Mütareke Evi Müzesi; 1937 yılından, 1959 yılına kadar Mudanya Belediyesi’ne bağlı bir müze olarak hizmet verdi. 1959 yılında ise Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Barışın simgesi bu müze ev, Türk- Yunan savaşına son veren bir anlaşmanın imzalandığı yer olmasının yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk başkanlığındaki Ankara Hükümeti’nin de Türk milletinin tek temsilcisi olarak kabul edildiği ilk yer olma özelliğine sahip. smet Paşa’nın çalışma odasında, Paşa’nın savaştan sonra katıldığı bu antlaşmada şartlarının kabul edilmediğini görünce "Gerekirse savaşırız!" diyerek yumruğunu vurarak ikiye böldüğü mermer masa sergilenir. Türklerle savaşarak baş edemeyeceklerini anlayan İtilaf Devletleri’nin talebine karşılık barış sağlamak amacıyla başlayan görüşmelerin yapıldığı odada, İsmet Paşa dışında, İngilizleri temsilen General Harington, Fransa adına General Charpy, İtalya adına General Mombelli’nin balmumu heykellerini görüyorsunuz.
@hyildiz
Bize bu güzel ülkeyi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından Allah razı olsun.
@huseyindoganbas
İçerideki bal mumu heykeller olmasa gidilmez pişman değilim ama beğenmedim zaten bina baştan sona sözde restorasyon adı altında yeniden yapılmış.
@aysegultemel
Çalışanlar ilgisiz , böyle mühim bir yer için daha özel, ilgili, bilgili Çalışanlar olmalı. Üst kat eskiden gezdirilmiyordu. Şimdi nasıl bilmiyorum
@ayberkboluk
Çok güzel bir tarihi mekan fakat hala kapalı. Böylesine önemli bir mekanın tadilatının yaz ayına kadar uzaması bence çok sorumsuzca bir davranış. Fakat mudanya yi gezmek de çok güzel. Sahil kasabası ve yemek yemek için iyi vakit geçirmek için güzel bir yer. Genelinde park sorunu var.
@zaferbekcan
Tarihimize sahip çıkmak tabiiki çok önemli, böylesine büyük bir anllmanın nerede ve kimler tarafından imzalandığını öğrenmekte çok çok önemli ama keşke yakın tarihimizi anlatan bu gibi yerleri ziyaret etmek ücretsiz olsa ve bir rehber size buralarda geçen olayları ve kahramanlarını anlatsa. Boş boş geziyorsunuz ve sadece gözlemlşyorsunuz.