Piri Reis Museum
4.4
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
You can apply for a local guide to edit this page.
- Local Guide
- Attractions
- Piri Reis Museum
Features
Services Offered
No Smoking
Museum
Historical Place
Museum Card
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.4
Scoring :
@ismailbilgin3812
İçeride birkaç eşya ve bilgilendirme panosu nun olduğu yer..fazla materyal yok...
@vitocorleone4375
Merdivenler dar, karanlık ve aşırı kaygan. Aynı zamanda mermer olduğu için çok tehlikeli. Gidenler çok dikkatli olsun, hiçbir önlem vs de alınmamış.
@nevink
Ben müzenin o günleri yaşatır olmasını isterim bu nedenle burası ı çok beğendim.. Eğer içindekiler orjinalse korunması bu kadar rahat olunurmuydu.. Görevli sürekli tanıtım yapıyordu ama ❓neyse bu zamana kadar böyle olmuş benim zaten ikinci gidişim.. Haritada güney Amerikanın Kutuplara birleşmiş gibi gördüm eve geldim uzayda dünya haritasını buzullarla birleşmiş olduğunu görünce şok oldum.. Piri reis sen nasıl bir dehasın..
@berkerergen
Feribot iskelesine çok yakın bir konumda. İsterseniz geliboludan giderken isterseniz ilk gezi noktası olarak gidebilirsiniz. 2 katlı taştan bi yapı burası. Alk kat biraz karanlık ve bir kuyu var . Üst katta ise eski denizci aleti , yağlı boya tabloları ve haritalar bulunmakta. Aslında bu yapı eski Gelibolu kalesinin bir burçuymuş. Piri reis çalışmalarını burda yaparmış.Daha sonrasına zindan olarak kullanılmış. Şuanda müze olarak faaliyet gösteriyor. Yanında bulunan havuz benzeri yapı ise tersane görevi görüyormuş. Önceden tahta köprü varmış liman ile havuz girişinde. Gemiler tadilata sokulacağında tahta köprü kaldırılıp gemiler içeri alınırmış. Günümüzde küçük balıkçı kayıkları bulunuyor. Gemi limanda güvendedir, ama gemiler limanda beklemeleri için yapılmaz.” der Paulo Coelho
@aylinm4151
Bu küçük müze sizi Gelibolu’lu Piri Reis’in hayatına doğru minik bir yolculuğa çıkarıyor. Yolunuz Gelibolu’ya düştüyse uğramadan geçmeyin.
@yunuskarsli3217
Günümüzde deniz kıyısında kalıntıları görülen Gelibolu Kalesi Bizans Döneminde 681’den 717 yılına kadar süren Arap akınları sırasında, Gelibolu’nun korunması için 711 yılında yaptırılmıştır. Daha sonra Osmanlılar döneminde onarılmıştır. Piri Reisi Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Müzede, Gelibolulu olduğu bilinen ünlü denizciyi tasvir eden büstler, tablolar ve haritaları yer almaktadır.
@kerimfatihkovali
Giriş ücreti yok, Piri Reis’i güzelce anlatan güzel bir müze. Uğranılmasını tavsiye ederim.
@Gezgin35
Hemen iskelenin yanında geçerken bakılabilir.
@serhatyerlikaya
Giriş ücretsiz Tam merkezde küçük bir müze