Rüstem Pasha Mosque is one of the religious places found in Osmaneli. This page was created automatically by localbot to provide information about Rüstem Paşa Mosque. As soon as we will be updated by our local guide team and more detailed information will be shared. For more information about Rüstem Pasha Mosque, visit this page again soon. You can look at the comments section of local guides to read the thoughts of Rüstem Paşa Mosque. You can visit our Osmaneli page to explore more places from Osmaneli region.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
Rüstem Paşa Mosque Osmaneli
4.9
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
- Local Guide
- Attractions
- Rüstem Paşa Mosque Osmaneli
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.9
Scoring :
@mustafabayramkaya7900
Çok hoş ve temiz bir cami işlemeleri ve tavan yapısi gayet güzel. Kanuni Sultan Süleyman ın damadı Rüstem Paşa tarafından 1542 de yaptırılmış 18.yy da restorasyondan geçmiş. Mimar sinan ın kalfası tarafından yapılmış. Osmaneli ne gelenlerin görmeden gitmemesi gerekir. Tam bir şaheser. Yapandan yaptırandan Allah c.c razı olsun. Allahım burada namaz kılmanızı nasip etsin inşaAllah. Allah ziyaretinizi kabul etsin.
@selimer649
Çok şirin ilçenin güzel camisi Çevrende zeytin ağaçları ile hoş bir seda bıraktın bende, duvar hat sanatın minber ve mihrabın ile huşu buldum namazımda. Allah emeği geçenlere rahmet eyleye
@halilonal4624
Atmosferi güzel ahşap ve taş güzel uyum içinde kullanılmış. Özellikle pencere pervazları diyebileceğim bölümler güzel muhafaza edilmiş. Yapılan restorasyonlar iyi düşünülerek yapmış. Minber kısmı ilk yapımımdan kalmış gibi. Dışardan ışığın süzülüşü hoştu güzel bir detay uğrayın mutlaka derim.
@alikokileingilizce574
Farklı mimarisi var. Güzel cami, lefke taşı kullanılmıştır.Osmaneli merkezde yer alıyor.
@mr5287
Uzun zamandır restorasyondaydı. Çarşı içinde hoş bir camii. Süslemesi ve çinileri ile ünlü, huzur dolu bir mabet.
@hyildiz
ISTANBUL EMİNÖNÜ RÜSTEM PAŞA CAMİI KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN,IN DAMADI SADRAZAM RÜSTEM PAŞA TARAFINDAN 1555/1561 YILLARI ARASINDA HALİÇTEN SÜLEYMANİYE,YE DOGRU BAKILDİNDA ÖNEMLİ BIR YERE SAHİP OLAN EŞSIZ BİR MİMAR SİNAN ESERİ RÜSTEM PAŞA ŞEHZADE CAMİİ HAZİRESİNDEKI TÜRBESINE DEFNEDİLMİŞTİS MİHRİMAH SULTAN BABASI KANUNİ SULTAN SÜLEYMANLA SÜLEYMANİYE HAZİRESINDE YATMAKTADIR
@tevfikkucuk8842
Dedelerimizin eşsiz miraslarından;yeni restorasyon sonrası daha bir güzel… Şehrin keşmekeşinden bunalan İçin birebir… Dar merdivenlerden üst avluya çıkıp etraftı seyredip bol bol resim çekebilirsiniz.
@huseyindoganbas
Dünya ve Türkiye sanat tarihi için önemli bir eser. "Khan Academy" derslerinde dahi cami hakkında bilgi veriliyor. 2022 öncesinde restorasyondaydı. Caminin çevresi de düzenlense iyi olur. Dışardan böyle güzel bir eser belli olmuyor.
@serdar3349
Eminönü dar sokaklarında güzel ve ferah bir camii. Çinileri göz alıcı. Mimar Sinan Tarafından Selimiye Camiinin provası olarak yapıldığı söylenir. Yolunuz Eminönüne düştüğünde uğramadan geçmeyin. Ayakkabıları yanınıza almak için poşet götürmenizi tavsiye ederim. Tekrar gideceğim bir yer...
@aysegultemel
Kanuni Sultan Süleyman'ın Sadrazamlarından ve aynı zamanda kızı Mihrimah Sultan'ın kocası olan Damat Rüstem Paşa için Mimar Sinan'a yaptırıldı (1561). 1562 tarihli su mülknamesinde (Konyalı) caminin bittiği söylenir. Fakat ruhsatta öyle yazsa da Mimar Sinan 1562'de henüz caminin yerinin tespiti ve hazırlanmasıyla uğraşıyordu. Tamamlanması tahmini 1562-1564 arası olabilir.
@onurciftci8
Edirne Selimiye Camisi yapılmadan önce, Hasircilar caddesi uzerinde bir nevi ön maket çalışması gibi, Mimar Sinan tarafından1561 yilinda yapılmış bir eser. Ozellikle çini islemelerinin görülmesini tavsiye ederim.
@kenanlatifoglu4663
Paşa camilerinden. Eminönü çarşısının bir köşesinden Altın Boynuz Haliç'e gülümsüyor. Mütevazi ve ihtişamlı. İkisi bir arada. Çarşının hızlı atmosferinden Huzur-u İlahi'ye yükselişe sebep manevi mekan. Yükseliş aynı zamanda fiziki. Çünkü camiye merdivenlerden üst kata çıkılarak ulaşılıyor. Bekleriz efendim.
@metingul
Tarihinde gelen çok güzel hediyesi bize kıymetini bilelim harika bir sanat eseri
@mustafakilic7817
Şuan Eminönü bölgesine en yakin ibadete acik tarihi cami burası, camiye merdivenler ile çıkılıyor etrafı küçük dükkanlar ile dolu.
@Nerede
Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1561 yılında yaptırılan bu camii, Mimar Sinan’ın İznik Çinileri ile bezeli en önemli eserlerinden biridir.