Sagalassos Ancient City (Sagalassos Orenyeri) is called as an ancient city located 7 km away from Ağlasun district of Burdur. Sagalassos ancient city, which is also at an altitude of 1700 meters; It was established on Akdağ slopes. This ancient city in the Pisidia Region is expressed as a city that is very important especially during the
Sagalassos Ancient City (Sagalassos Ruins) is defined as an ancient city located 7 km away from Ağlasun district of Burdur province. At the same time, Sagalassos Ancient City, located at an altitude of 1700 meters; It was established on the slopes of Akdağ. This ancient city, located in the Pisidia Region, is expressed as a city of great importance, especially during the Byzantine period. However, it is also stated that most of the ruins throughout the city were built during the Roman period. Many ruins in the Ancient City of Sagalassos have survived to the present day. There are residences right at the entrance of the city. In the following parts, there are baths, ovens and agora. In other parts, there is a theatre, Neon Library, a fountain from the Hellenistic period and a ceramics workshop. There is also the Parliament building, church, Heroon, temple and Cladius Temple in the city center.
Sagalassos are one of the Anatolian people dating back to 3000 BC. It is stated as one of the Luwian tribes residing in Western Anatolia. After these local people, the Ancient City of Sagalassos was also under the rule of Seleucus and Attalos. Later, it was incorporated into the Roman Empire. MS. It developed further in the 6th century and experienced its economic golden age. It continued to be the last Byzantine land in the region until the raids of the Anatolian Seljuks in the 13th century AD.
Sagalassos Ancient City
The most striking structure in the Ancient City of Sagalassos is known as the Antonine Fountain. AD by Roman Emperor Hadrian. It was built in the 2nd century.
Sagalassos Ancient City is stated as one of the most protected settlements in Anatolia. It is an ancient settlement that has managed to find a place on the World Heritage List by UNESCO. At the same time, a statue thought to belong to the Roman Emperor Marcus Aurelius, which was 5.5 meters tall and was unearthed after the studies carried out in this region, was also found. This statue and other ruins unearthed from the Ancient City of Sagalassos are currently exhibited in the Burdur Museum. It is stated that it is very easy to see the details of this settlement and to get information about it in both the Sagalassos Ancient City and the Burdur Museum.
Where is the Ancient City of Sagalassos, Entrance Fee?
Sagalassos Ancient City, also known as Sagalassos Ruins, is located in the Ağlasun district of Burdur province. You can visit the museum every day of the week between 08:00 and 20:00. The entrance fee to the museum is 25 TL for 1 adult. Museum Card holders can visit for free.
While You're At It
While you are here to visit the Ancient City of Sagalassos, you can visit many historical places and museums around Burdur. More to visit in Burdur by visiting Burdur Museums page on our website. You can add the historical place and museum to your route.
Byzantine period. However, it is also stated that most of the ruins throughout the city were made during the Roman period. Sagalassos has managed to survive a large number of remains in the ancient city of the ancient city. The houses are located at the entrance of the city. In the following parts, baths, ovens and agora are located. The other parts include theater, Neon Library, Fountain from the Hellenistic Period and Ceramic Workshop. In the city center, there is a parliamentary building, church, Heroon, temple and Cladius temple. It is expressed as one of the Luvi tribes residing in Western Anatolia. The ancient city of Sagalassos was also under the rule of Seleucos and Attalos after this local people. He then joined the Roman Empire. MS. In the 6th century, it developed further and experienced its golden age in economic terms. In the 13th century AD, he continued to be the last Byzantine soil in the region until the influx of Anatolian Seljuks. /06/sagalassos-2.jpg """"Alt ="""" Sagalassos Ancient City """"srcset ="""" https://cdn.erelrehber.com/uploads/2021/06/sagalassos-2.jpg 900W, https: //cdn.yerelrehber. com/uploads/2021/06/sagalassos-2-768x512.jpg 768W It is known as the fountain of Antonins. Roman emperor Hadrianus MS. It was built in the 2nd century. It is an ancient settlement that has managed to find a place in the world heritage list by UNESCO. At the same time, the sculpture of the Roman Emperor Marcus Aurelius, which was revealed after the studies carried out in this region and was 5.5 meters in length, was also found. This sculpture and the remains extracted from the ancient city of Sagalassos are now exhibited in the Burdur Museum. It is quite easy to see the details of this settlement in both Sagalassos ancient city and Burdur Museum. The ancient city or also, also known as Sagalassos Oreryeri Burduris located in the Ağlasun district of the province. You can visit the museum between 08:00 and 20:00 every day of the week. The entrance fee to the museum is 1 for adult 25 TL . Museum card holders can visit free of charge. & Nbsp; You can add the historical place and the museum to your route.
@emrahdemir7904
Gezdiğim en etkileyici antik şehirlerden biri denebilir. Öncelikle sizi yol boyunca doyuran pitoresk görüntülerden oluşan vadilerden geçiyorsunuz. Yolun sonunda ise İskender Tepesi'nin yamacında sizi Sagalassos bekliyor. Her yere hakim bir konumda zengin bir kent. Zenginliği ise bugün bizleri de doyuruyor. Binlerce yıldır akan suları ile çeşmeleri size geçmiş ile bağ kurdurup eşsiz bir deneyim sunuyor; başka bir kentte kolay kolay rastlayamayacağınız. Biz gezerken karlı bir hava vardı. Buna üzülmemek gerekiyor çünkü burası defalarca her halini görmek için gelinebilecek bir kent.
@pnrise8349
Buraya daha önce nasıl uğramamışim kızdım kendime.gorkemli çeşmelerin şehrine mutlaka gidin.gercekten şehir.gezmek için 3 saat anca yeterli gelir.turla 1 saat ZAMAN diliminde koşturarak gezdik ama tiyatrosuna da gittiğimiz için çünkü uzaktaydi merkeze. İlk yerleşimi MÖ 6500 yılına ait olan 'kutsal doruk' anlamında Antik Yunan da Pisidya ya başkentlik yapmış Sagalassos, dünyanın en yüksek rakımlı(1600 mt) tiyatrosuna sahip ve zamanında Roma nın en önemli Seramik üretim merkezlerinden de birtanesi..Yukarı Agora daki Heroon u ve frizindeki dansçı kadın kabartmaları, 2000 yıldır akan Antoninler çeşmesi ,2016 da ondanda eski kazılar sonucu bulunan çeşmesi, Başmelek Mikail bazilikası, Kütüphanesi, İki katlı Roma Hamamı, Kent meydanı ve daha da fazlası her antikkentte olduğu gibi döneminin yapılarıyla kendisine hayran bıraktırıyor✌İçinde meyve ağaçları bile var?
@ez5770
Sagalassos Antik Kenti, Burdur İli Ağlasun ilçesinin 7 km kuzeyinde, Akdağ yamaçlarında denizden 1500-1700 metre yükseklikte kurulmuş mutlaka görmeniz gereken arkeolojik bir alandır. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesi adaylarındandır. Antik Kent oldukça geniş bir alanda yer almaktadır. O yüzden burayı gezmek için en az 2-3 saatinizi ayırmanız gerekmektedir. Sagalassos halkına gelince, M.Ö. 3.bin yılın sonlarında Batı ve Güney Anadolu'da yaşayan Luvi kabilelerinin bir kolu olan Pisidia halklarındandır. Büyük İskender M.Ö. 333 yılında şehri ele geçirmiştir. Şehirde yapıların çoğunluğu Roma Dönemi'ne aittir. Alanda Roma İmparatorluk Hamamları, Agora, agora çeşmesi, Apollo Klarios tapınağı, Hadrian çeşmesini görebilirsiniz. Buz gibi çağıl çağıl akan adeta kendinizi Roma döneminde hissedeceğiniz Antoninler Çeşmesi ise efsane. Agoranın dört köşesinden onursal sütunlar yükselir. Belediye binası, kent konseyi binası, kilise ve dans eden kızlar kabartmaları ile tanınan Heroon görebilirsiniz. Antik kütüphane ve antik tiyatroyu da gezmeyi unutmayın.
@ercinsahin28
Antalya Burdur yolundan Ağlasun ilçesine doğru sapılarak ulaşılıyor, sonlara doğru biraz virajlı bir dağ yolundan geçmek gerekiyor. Müze kart geçiyor, kart yoksa giriş 20 TL'ydi, ancak 1 temmuzda 25 TL olacak demişti görevli. Alan çok büyük, tamamını gezmek 3 saat sürer, biz kısa sürede en popüler alan olan çeşmeyi görüp biraz dolaşıp ayrıldık. Manzara muhteşem. Sıcakta gidilecekse muhakkak su alınmalı. Küçük çocukla tamamını gezmek zor. Girişinde yiyecek içecek alınabilecek küçük bir yer vardı. Ayrıca wc ve mescit de var. Yol üstünde de bir iki restoran dikkat çekti. Ağlasun ilçesini de görmüş olduk bu vesileyle. Belediye kilit taş döşemek yerine asfalta dönmeli bence Yolu o bölgeye düşen herkese öneririm.
@gokhankement6480
Öncelikle Sagalassos'un yolundan bahsetmek istiyorum. Ağlasun yolu fena değil ama özellikle Sagalassos'a varmadan önceki köy yolu tam bir rezalet. Bu antik kente kesinlikle yakışmıyor. Sagalassos'un kendi orijinal yolları bile daha iyi bu köyün yollarından. Yine girişte araç park yeri son derece yetersiz. Mutlaka genişletilmesi veya farklı bir çözüm bulunması lazım. Sabah erken vakitte gelmemize rağmen zor yer bulduk. Antik kente gelirsek kazı çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor ve zamanla çok daha fazla eser gün yüzüne çıkacaktır. Burayı gezdikten sonra Burdur Arkeoloji müzesine giderek buradan çıkan kıymetli buluntuları görebilirsiniz. Antoninler Çeşmesinin suyu asıl kaynaktan gelmiyor. Asıl kaynağın suyu daha yukarıda. Aşk talih vb için sudan içmeyin boşuna pek tavsiye etmem ? Yaz aylarında öğle sıcağına kalmadan gelin.
@alimnailbilici
Burdur-Ağlasun arası yol dar ve bazı bölümlerinde asfalt erimiş durumda, Isparta-Ağlasun yolu daha geniş ve güzel ziyaret etmek isteyenlerin aklında bulunsun. Antik kent, Ağlasun'un kuzeyinde ilçeye hakim bir tepe üzerinde yer almakta. Müze Kart geçerli, kartınız yoksa giriş ücreti Ağustos 2022 tarihinde 25 TL, nakit ödeme alınıyor kredi kartı geçerli değil. Gişeden geçtikten sonra yolun sol tarafında İskender Tepesi, Roma Hamamı, Aşağı Agora, kült alanı, sütunlu cadde gibi yapılar yer almakta. Düz devam ederseniz kaya mezarları, stadyum ve şehitler bazilikası var ancak günümüze kadar korunagelmiş değil. Sağ tarafta ise Yukarı Agora, kentin simgesi haline gelmiş olan Antoninler Çeşmesi, Meclis Binası, Dor Stili Tapınak gibi yapılar yer almakta. Kentin doğu kısmına doğru devam ettiğinizde Neon Kütüphanesi, Dor Çeşmesi (çeşmenin suyu içebilir), Tiyatro yapıları yer almakta. Ayrıca kütüphane yapısının üst tarafında da kaya mezarları yer almakla birlikte yol yapılmamış. Tiyatronun üst kısmından bütün antik kenti görme imkanınız var. Tüm antik kenti gezmek isterseniz yaklaşık olarak üç buçuk, dört saatinizi almakta.
@zafersahinsonme5888
Sagalassos Antik Kenti diğer antik kentlere göre bir tepenin yamacına kurulmuş, antik tiyatrosu farklı bir bölgede, antoninler çeşmesi farklı, hamam farklı bir bölgede. Zaten kent aşağı kent ve yukarı kent olarak ayrılıyor. Antik eserleri tanıtıcı yazılar yok denilecek seviyede, çok az. Antik kentin cazibe merkezi ve deklanşörlere sınırsızca basıldığı yer antoninler çeşmesi zaten bu antik kente ziyaretin asıl sebebi bu nokta. Başında belirttiğim gibi eserler bir yamaçta farklı bölgelerde olduğu için gün ortasında sıcak havada gelmemeniz tavsiyemdir. Aksi durumda antoninler çeşmesini görüp geziyiz yeterli görebilirsiniz. Yol benim için çok önemli bir kriter; yol iki aracın yavaşlayarak geçebileceği, virajlarla, tamamı rampa ve bir tarafı şarampol şeklinde, zemini güzel ve düzgün bir asfalt var. Görüş mesafesi olmayan özellikle virajlı bölgelerde hızınızı 20 km/h ye kadar düşürün, yavaş gidin hiç bir sorun olmaz Allah’ın izniyle. Park yeri mevcut, manzaraya bakan kafeterya ve temiz ücretsiz wc ler mevcut. Gidilesi bir mekan.
@aslihanaslanbalci
Antalya tatilimizden Ankara'ya dönüşte uğradık. Pek bakımlı bir antik kent değil. Çok geniş bir alaba yayılmış ancak düzenlenmemiş. Çok fazla taş bulunmuş ama hep bir kenara yığmışlar, düzenleme az. Su akan büyük çeşme kısmı dışında pek bir esprisi yok. Bizim yolumuzu cok uzattı. Sırf bu antik kente gittik diye dönüş yolumuzda 200 km tek şeritli yollardan gitmemiz gerekti. Giriş ücreti yetişkin kişi başı 25 tl. Girmeden ucretsiz tuvalet mevcut. Otopark ücretsiz.
@okurgezer4447
Antalya tatilimizden Ankara'ya dönüşte uğradık. Pek bakımlı bir antik kent değil. Çok geniş bir alaba yayılmış ancak düzenlenmemiş. Çok fazla taş bulunmuş ama hep bir kenara yığmışlar, düzenleme az. Su akan büyük çeşme kısmı dışında pek bir esprisi yok. Bizim yolumuzu cok uzattı. Sırf bu antik kente gittik diye dönüş yolumuzda 200 km tek şeritli yollardan gitmemiz gerekti. Giriş ücreti yetişkin kişi başı 25 tl. Girmeden ucretsiz tuvalet mevcut. Otopark ücretsiz.
@Gezen Kadın
Burdur'un Ağlasun ilçesinden yaklaşık yarım saat dağların zirvesine doğru tırmaniyorsunuz. Giriş ücretli, Müzekart geçerli. Müzekartiniz yok ise giriş ücreti 25 tl. Biz Kasım ayında geldik, yol sisli idi ama sonbahar manzarası harikaydi. Sadece etrafı seyretmek için bile gidilir. Antikkent in giriş kısmında Otopark mevcut, WC vs gayet temiz ve ortam düzenli. Tiyatro, Kütüphane ,Hamam ve çeşmesi, kapıları ile mutlaka görülmesi gereken bir antik kent. Biz sonbahar da geldiğimiz için daha bi güzel göründü tabi. En azından bir kez dahi olsa görülmesi gereken bir yer. İyi yolculuklar :)
@harunmehdidurmaz
Burdur'un Ağlasun ilçesinden yaklaşık yarım saat dağların zirvesine doğru tırmaniyorsunuz. Giriş ücretli, Müzekart geçerli. Müzekartiniz yok ise giriş ücreti 25 tl. Biz Kasım ayında geldik, yol sisli idi ama sonbahar manzarası harikaydi. Sadece etrafı seyretmek için bile gidilir. Antikkent in giriş kısmında Otopark mevcut, WC vs gayet temiz ve ortam düzenli. Tiyatro, Kütüphane ,Hamam ve çeşmesi, kapıları ile mutlaka görülmesi gereken bir antik kent. Biz sonbahar da geldiğimiz için daha bi güzel göründü tabi. En azından bir kez dahi olsa görülmesi gereken bir yer. İyi yolculuklar :)