Sarampol Mosque
4.9
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
- Local Guide
- Attractions
- Sarampol Mosque
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.9
Scoring :
@hakanuzun3254
12.Ağustos 2018 Şarampol Camiinde idim. Çevredeki ağaçlar o yerin geçmişi hakkında bilgi veriyor. Buradaki asırlık çınarlar da böyle. Cami 1908 yılında inşa edilmiştir. Kurşunla kaplı olan minaresini Sultan Reşad yaptırmış olup, eser 1975 yılında Vakıflar Müdürlüğü'nce restore ettirilmiştir.
@hasantutas6156
Antalyanın Muratpaşa merkezde tarihi bir camilerinden. Güzel, temiz, bakımlı ve küçük. Wc si yok. Abdest alma yeri hiç yoksan iyidir. Mesleğini severek yapan bir imamı var.
@akrepkral6719
Allahin her evi guzeldir
@yusufyesiltas
Küçük fakat temiz bir cami hocamız imamımız çok iyi
@hidayetyildiz
Yağmurlu bir günde Şarampol Camiye gitmiştim. Şadırvan üzerindeki yağmurluk kısa olduğu için bütün yağmur çeşme üzerindeki mermere dökülüyor mermerden sıçrayan su ile hem ben ıslandım hemde tüm oturak ıslanmış. Oturarak abdest almak imkansız. Camii içerisi temiz ve bakımlı.
@mehmetkursaddur
Çarşının merkezinde bir cami bakımı biraz zayıf ancak imamı Efendi'nin çok beyefendi bir insan Allah daha sayılarını arttırsın
@selinay4785
Antalya merkezde yer alan halk arasında bilinen adıyla Şarampol,Hamidiye veya Osmaniye Camii.Şarampol/Osmaniye Camii, mevcut kaynaklar ve kitabesine göre; XX. yüzyıl başlarında inşa edilen son dönem Osmanlı camiidir. Yapının ilk inşa dönemine ait bilgilerin yetersiz olması nedeniyle tam olarak çözümlemesi yapılamamaktadır. 1940’lı yıllardan günümüze kadar birçok onarım gören yapının ilk inşa dönemine ait olabilecek tek mimari unsuru minare ve cephelerde yer alan alt kat pencereleridir. Günümüzdeki mevcut yapı; kuzey-güney doğrultusunda, tek mekânlı, dikdörtgen bir mekân kurgusuna sahiptir. Son cemaat yeri, avlusu, minaresi ve sosyal mekânları bulunan caminin; örtü sistemi, dört yöne eğimli kırma çatıdır. Osmanlı dini mimarisinin son dönem örneklerinden sayılan Şarampol/Osmaniye Camii aynı zamanda da bu dönemin son temsilcisi sayılabilir...(H. 1326-M.1910)