Sheikh Kudbettin Mosque
5.0
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
- Local Guide
- Attractions
- Sheikh Kudbettin Mosque
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
5.0
Scoring :
@bahadirkaya8918
Şehrin içerisinde yer alan tarihi eserlere 2 ana cadde üzerinden ulaşıyorsunuz. Bizde Yeşil Cami ye ulaşmak için yürürken, Hacı Özbek Camii, Eşrefzade Camii, Şeyh Kudbettin Camii eserlerini gördük. Bunların hepsi yüzlerce yıllık eserler. Mutlaka ve mutlaka görülmesi gerekiyor. Elinizi sallasanız tarihe denk gelen eski Osmanlı başkentinde Yeşil Camii nin yanında yer alan 1. Murat’ ın annesi Nilüfer Hatun tarafından yaptırılan imarethane, de şuan müze haline getirilmek için bir restorasyon süreci geçiriyor. Diğer eserlere nispeten daha büyük bir yapı olması beni Osmanlı’ da hayra verilen önemi hatırlattı aslında. Hakkında çok bilgi alamasak ve bulamasak da müze bahçesindeki eserlerin çok korunduğunu düşünmüyorum.
@ihsanhakkiciftci
Restore edilmiş ve İznik'e yeniden hediye edilmiş türbe ve camii. Türbenin içindeki kitabesiz bir yatır var. Bu türbe Mehmet Muhyiddin bin Kutbeddin-i İzniki’ye aittir. Babası ünlü Şeyh Kutbeddin-i İzniki’dir; kendisinin doğum yeri ve tarihi hakkında bilgi bulamadım. İznik için önemli bir eser. Anadoluda başla bir benzer var mı bilmiyorum.
@orhanbayer5785
Muazzam bir imam ı da var. Allah razı olsun. Çok güzel huzur dolu bir mabet.
@efeyildizhan
İznik ilçe merkezinde Nilüfer Hatun imareti karşısında cami ve bitişiğinde türbe bulunmaktadır. Türbede, Mehmet Muhittin mezarı bulunmaktadır. Mehmet Muhittin babası ünlü Şeyh Kutbuddin-i İzniki’dir; kendisinin doğum yeri ve tarihi hakkında bilgimiz yoktur. Kare planlı, pandantif kubbeli türbenin girişi doğu duvarda, eksenden güneydedir. Kuzey, güney ve batı duvarda eksende, doğu duvarda eksenin güneyinde birer pencere vardır. İçte, güneydeki pencereye simetrik iki dikdörtgen niş yer alır. Türbeyi örten kubbe sağır onikigen bir kasnak üzerinde yükselmektedir, üzeri kiremitle kaplıdır. Türbe ve caminin yaptıranı hakkında açık ve kesin bir bilgi yoktur. Camin İbrahim Paşa tarafından 1496 yılında, Türbenin ise Halil Paşa tarafından yaptırıldığı öne sürülmektedir. Kare planlı cami ile ona dek eksende kuzey batıda bitişik kare planlı türbe yer alır. Orijinal Cami yıkılmıştır. Cami 2004 yılında aslına uygun olarak yeniden inşa edilmiştir.
@cuneyt8993
Mızraklı ilmihalin yazarı mübarek. Allah ebeden razı olsun
@sametkaraca20
Timur’un Anadolu’yu işgali sırasında Kutbüddin İznikî’nin onunla buluşup kendisine önemli uyarılarda bulunduğu, haksız yere kan dökmekten vazgeçmesini söylediği, Yıldırım Bayezid’in oğlu Îsâ Çelebi’nin Timur’a itaatini bildirmek üzere elçilik yaptığı, Timur’un da onun vasıtasıyla Çelebi’ye kemer, külâh ve bazı hediyeler gönderdiği kaydedilmektedir. Küçük bir cami var yanında cami restore edilerek yeniden ibadete açılmış.
@iznikrehber
2000 li yıllarda minaresi dahi yıkık olan caminin sadece 4 duvarının yarısının olduğu tarihi camii günümüzde muhteşem yapısı ile kullanımda
@kamilcan3577
Restore edilmiş tarihi bir camimiz.