Small Mecidiye Mosque
4.7
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
- Local Guide
- Attractions
- Small Mecidiye Mosque
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.7
Scoring :
@sahin2390
Hocasinin ve muezzininin tatilde oldugu ve ne oldugu belli olmayan bir vatandas tarafindan az kalsin ole namazi sakatlaniyordu
@musabyildiz
Küçük Mecidiye Camii, hemen Yıldız Park'tan çıktığınızda önünüze çıkıyor.. Bence girip bi iki rekaat namaz kılmakta fayda var, ayrıca Camii'nin içi serin, sıcak yaz aylarında en güzel soluklanacak yer..
@thewonderfulgir8187
Yıldız Parkı'nın çıkışında çok hoş bir camii. İçerisi gerçekten çok ferah. Tesadüfen denk geldim ve iyi ki gelmişim.
@murathakansahin9769
Çok çok ferah camii. İsminde küçük geçtiği için ilk giriş kısmını camii sandım bir anlığına sonradan farkettim giriş kısmının dışından gelen ışığın camiinin içi olduğu
@mustafadenizbenli
Resmi adı Küçük Mecidiye Camii. Ortaköy Camii’ne Büyük Mecidiye dendiği için buna da Küçük Mecidiye denmiş. İkisini de Sultan Abdülmecid yaptırmış. Çırağan Camii, Teşrifiye Camii veya Misafir Camii olarakta biliniyor. Barok tarzı mimari ile Osmanlı’nın genel camii mimari tarzının dışında yapılmış. Mimari Balyan ailesi.Yıldız Korusunun Çırağan girişinde sağ tarafta buluyor.
@hayrettinyemisci4245
Küçük Mecidiye Camii İst. Beşiktaş ilçesi Çırağan Saray'nın karşısında Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecit tarafından 1848 yılında mimar Garabet Amira Balyan ve nigooğos Balyan kardeşlere yaptırılmıştır. Cami mimari olarak barok üslubunda ,tek minareli olup.minaresi farklı tarzda yapılmıştır. Caminin özellikleri minberi kırmızı somaki mermerden yapılmış olup,yanında her iki tarafında çiçek motifleri oyulmuş beyaz mermer Mihrabı dikkat çekicidir. Son restorasyonda kubbenin kurşunlarının değiştirilmesi sırasında, Kubbe ağırlığının hafifletmesi düşünülerek pişmiş topraktan yapılıp ve kubbeye döşenen 3200 adet boşluklu künk borusu olduğu tespit edilmiştir.
@omert
Caminin yapımında sanki Avrupa tarzı bir mimari kullanılmış.Taşlık bir avlusu var.İçerisi sade ve hoş.Beyaz ve yeşil renk ağırlıklı olarak kullanılmış.Saat 9 gibi gittik.İçeride sadece birkaç kişi vardı.Mutlaka uğrayın derim.İstanbuldaki en güzel ilk 10 camii arasına girer.
@aysundemir7751
Cami bahçe girişi, şadırvan ve cami içerisine girişte 3-4 basamaklı merdivenler var. Engelli ve bebek arabası girişine uygun değil. Engelli rampaları yapılırsa herkes içeriye girip görmeli. Motifler, mermerler hepsi çok güzel ve huzurlu.Ust kat kadınlara ait ve temiz.
@muglatravel
Yıldız Parkı'na girmeden hemen önce, ya da çıktıktan hemen sonra dinlenip iki rekat namaz kılmak; o sırada da gönlü dinlendirmek için muhteşem bir Osmanlı camisi.