Suleyman Bridge of Sultan Kanuni
5.0
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
- Local Guide
- Attractions
- Suleyman Bridge of Sultan Kanuni
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
5.0
Scoring :
@ozguresli
Buram buram tarih
@nurkanyavas
Herkes gitmeli ama çok rüzgarlı
@hulya2326
Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, 1567 yılında dönemin Osmanlı Padişahı, Kanuni Sultan Süleyman'ın emri ile yapılmıştır. Amacı Zigetvar seferi sırasında askerlerin Büyükçekmece'den Çatalca yönüne rahatça geçmelerini sağlamaktır. 1568 yılında Mimar Sinan tarafından tamamlanan köprü amacına ulaşmıştır. Ayrıca köprü Zigetvar Seferinin başarı ile tamamlanmasında oldukça büyük bir rol oynamıştır.
@hayritas8766
Metrobüsün son durağında indikten sonra otobüslerle yada minibüslerle ulaşımı sağlanıyor. ben 401 nolu otobüsle gittim üst geçit durağında indim. genel olarak beğendim. ama biraz bakımsız buldum.
@omerfarukkaydin
İstanbul'u Avrupa'ya bağlayan tarihi ticaret yolu üzerinde, Büyükçekmece Gölü'nün Marmara Denizi ile birleştiği noktada yapılmıştır. Mimar Sinan tarafından inşa edilen bu köprü Kanuni Sultan Süleyman Zigetvar Seferi'ne çıkarken, ordunun, Büyükçekmece Gölü ile denizin birleştiği bu noktadan sallarla karşıya geçmekte çok zorlanması üzerine buraya köprü yapılmasını emretmiştir. Ancak Kanuni Sultan Süleyman, Zigetvar Kuşatması'nda öldüğü için köprü, oğlu II. Selim zamanında, Bu kadar tarihi bir değere sahip olan bu maneviyatı üstün köprüye hem belediye hemde halk tarafından hiç önem verilmiyor malesef..bende bu durum karşısında dğşünceli davranışlarla bir poz vermek istedim:)
@mustafabasaran9784
Gündüz ayrı güzel, gece ayrı güzel, tek kelimeyle mükemmel bir eser, çevresi güzel. Ancak yakınında bulunan çimento fabrikası malesef güzelliğine gölge düşürüyor ?
@abdurrahimvural5076
Osmanlı'nın Avrupa topraklarındaki en uç noktası olan zigetvar seferinde kanuni sultan Süleyman ın emri ile mimar Sinan a yaptırdığı çok güzel bir yapı. Köprü ile birlikte kervansaray cami ve çeşme de yaptırılmış çok güzel bir ortam
@lutfiyekeles4055
İstanbula avrupadan gelırken yürüyüşle bir gunluk mesafeye konuşlanmış bır kervansaray,benzerini bir de mısırda görebilecegınız minareye sahıp bır camıı ve Sinanın dehasını konusturdugu köprü yanyana yüzyıllardır selamlıyor ıstanbulluyu.gidin görün mestolun
@yusufkeskin865
Mimar Sinan in eserlerim içerisinde Şaheserim dediği bur kopru imiş. Kanuni Sultan Süleyman in emri ile başlanmış, ölümünden sonra oğlu 2. Selim bitirmiş.Mimar Sinan girişte mütevazi küçük bir cami ve bir kervansaray sa inşaa etmiş.caminin minaresi orijinal dunyada benzeri yok imis bir diğer örneği Mısır daymis.Kopru yapımıyla ilgili yazılardan bakabilirsiniz. Kopru yapmak için küçük adaciklar yaptırmış büyük mimar. Allah onlardan razı olsun eserleri halen dimdik ayakta.
@izmirli
Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır.Zigetvar Seferi'ne çıkarken, ordunun, Büyükçekmece Gölü ile denizin birleştiği bu noktadan sallarla karşıya geçmekte çok zorlanması üzerine buraya köprü yapılmasını emretmiştir. İnşaatına 1566’da başlanmış, 1567’de II.Selim zamanında tamamlanmıştır. Koca Sinan, farklı uzunlukta ve büyüklükte 4 köprüyü, birbirine yapay adalarla ekleyerek toplam 636 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde bir yapı inşa etmiştir. Bu, karşılıklı ilerleyen iki kervanın rahatlıkla yan yana geçebileceği uygun ölçüdür. Yapımında kullanılan kalker taşları eritilmiş kurşunla birbirine bağlanmıştır. Başmimar Koca Sinan’ın yaptığı tüm eserler içinde imzasını attığı tek eserdir. "Köprü, eserlerimin içerisinde şaheserimdir." Köprünün ortasında beyaz mermer üzerinde Karahisarî Hasan Çelebi tarafından Arapça yazılan hat ile "Arap ve Acem ülkelerinin sultanı Sultan Süleyman Han oğlu Sultan Selim Han" adına olduğu belirtilen bir tarih düşme yazısı bulunmaktadır: "Dedi târihin Hüdâyî ol zaman Yapdı âb üzere bu cisri Selim Han sene 957 Eyledi kâmil Süleyman köprüsün Sultan Selim" Köprünün 1567'den itibaren masrafı 114.073.850 akçedir. Çanakkale Savaşı sürerken 8 Eylül 1915 tarihinde bölgeye ulaşan İngiliz denizaltısı HMS E2 Osmanlı lojistik hatlarına zarar vermek için köprüyü havaya uçurmak için karaya adam çıkartmış ancak İngiliz askerleri Osmanlı devriyeleri tarafından yakalanarak esir edilmiştir.