Telmessos Ancient Theater
Point
Find a guide to explore this place.
There is a place they have to visit for those who come to Fethiye: Telmessos Antique Theater. Fethiye, a typical tourism place in the south, meets as a surprise in this magnificent historical place. Throughout history, the ancient theater has been an important legend; This extraordinary place built in the 4th century BC. An inevitable attraction is a place where anyone can visit. Telmessos Antique Theater M.Ö. It was built in the 4th century. This extraordinary place, built by Lycians, a rich and well -established civilization, has left too many historical inheritance. Currently, the remains of Fethiye Telmessos Ancient Theater stand with all its beauty. What everyone will admire is the high environment of the Theater, rising on a steep rock and located in the forest. In this environment, the theater seems to have taken refuge. It is also very important that the high environment is also a place that offers a lot of possibilities because it is very close to the sea. The wooden and brick stones used in the construction of Fethiye Telmessos Antique Theater are scattered in a wide area. The ruins are still located with the characteristics of gigantic entrance doors, benches, fronts and back sides of the theater. >
Fethiye Telmessos Ancient Theater has many places to visit. The most important are the Middle Ages settlements at the back of the theater and consisting of the ruins of Lycian culture. In the Middle Ages, around the city, there are many tombs and houses ruins around Telmessos Antique Theater. Another travel point is the various Lycian sunken cities in Izmir. The ruins around Fethiye, historical bridges and ancient bridges are located. It is possible to see both sea and historical places between the hills facing the Fethiye Sea and the pool or historical places. This place, which was built in the 4th century, is still standing today with the remains of Lycian's traditional heritage. For those who come to Fethiye, a typical tourism paradise in the south, this ancient theater is definitely worth a look.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@papatyaaa000krc
Antik kent seviyorsanız gidip görün ama öyle aman amanda bir şey yok. Giriş ücreti 12,5 tl ama sağdan soldan devam eden duvar boyları kısa olduğu İçin oralardanda atlayıp avluya giriş yapanilirsiniz :)
@ferhatkural
Müze kartı geçiyor Giriş ücreti 12.5 TL. Uzun merdivenli çıkışı yorucu ama manza çok güzel tavsiye edilir gidilir görülür.
@omerozen8631
Kayaköyün üst kısmında bulunuyot. Aracınızı aşağıda otoparka bırakın yukarda yer bulutum demeyin sokak dardır. Giriş kişi başı 15 TL biz aşağıdan bakmayı tercih ettik ve resim cekmeyi tercih ettik.
@mehmetfarukkisi170
Yerleşimin kuruluşuyla ilgili çeşitli rivayetler bulunmaktadır. Şehrin kurucusunun, kardeşi Minos tarafından sürgün edilen Sarpedon adında Giritli bir prens olduğuna dair efsane bulunmaktadır. Antik yerleşim, deniz ve kara yoluyla ulaşım ağı üzerinde geniş olmasının ticari yaşamı zenginleştirmesinin yanı sıra verimli kıyı ovasına sahip olması nedeniyle önemli bir yaşam merkezi olmuştur. Telmessos'taki yerleşimin, bölgedeki diğer yerleşmelerle benzer şekilde MÖ 2. binlere, hatta isminin filolojik değerlendirmesi neticesinde MÖ 3. bin yıla tarihlenebileceği yönünde görüşler bulunmaktadır.
@ozgulyamanustun8088
Giriş 15 lira.muze kart geçerli. Baya rampa bir yerde, arabayla bile zorlaniliyor. İçeri girince de uzun ve bol basamaklı bir merdiveni çıkmanız gerekiyor. Çıkınca mağaranin girişi sandığım yerin küçük bir oyuk olmasi hayal kırıklığı ile karşılaştım. Sadece kapıyı yakından görmek için o kadar merdiven çıkılır mı bilemedim. O zamanın şartlarında O kapıyı nasil yaptıklarını harcadıkları emeği düşününce inanın takdir ettim. Uzaktan da incelenebilir bence girmeseniz de olur.
@kubrayeni
Görülmeye değer, Amintas Kaya Mezarı, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan, Muğla ilinin Fethiye ilçesinde inşa edilmiş Likyalılara ait bir kaya mezarıdır. Giriş 15 lira.muze kart ile ücretsiz. Baya rampa bir yerde, arabayla bile zorlaniliyor. İçeri girince de uzun ve bol basamaklı bir merdiveni çıkmanız gerekiyor. Hermapias Oğlu Amynnthas’ın Mezarı; Dik kayalık yamaç üzerine oyularak yapılmış 3’ü tapınak tipinde, diğerleri sivil mimari örneklerini yansıtan birçok kaya mezarı bulunmaktadır. 3 tapınak tipinden biri olan ve halk arasında “Kral Mezarı” olarak bilinen bu mezar, diğer ikisine göre nispeten daha sağlam kalmıştır. Doğu ante duvarlarının orta bölümündeki “Hermapias oğlu Amynthas” yazısı nedeniyle Amynthas Mezarı olarak isimlendirilmiş olan ve M.Ö 4. yüzyıla tarihlenen bu İon Düzenli in antis (anteler arasına iki sütunun bulunduğu tapınak tipi) planlı bir tapınağın ön cephesinin kayaya yansıtılmış biçimidir. Şehrin simgesi olan Amynthas Kaya Mezarı ve hemen doğusunda aynı dik yamaç cephesindeki diğer mezarlar, Likya Bölgesinin metal ve ahşap işçiliği hakkında bilgi veren en iyi örneklerdir. Mezar odasına açılan bölümde, dört ana panele ayrılmış bir kapı tasviri vardır. Odanın iç kısmında düz ve kaba işlenmiş bir tavan ve üç adet kline bulunmaktadır. Telmessos Antik Kenti ve kaya mezarları 18. ve 19. yüzyıllarda birçok seyyah tarafından görülmüştür. Fransız Charles Texier’in 1850’lerdeki ziyareti sırasında bu kaya mezarına ait çizimleri bulunmaktadır ve Texier bu anıtı ziyaret ettiğini ve bu anıtta incelemeler yaptığını kanıtlamak için anıtın sol üst köşesine ismini yazmıştır.