Yahya Kemal Museum
4.5
Point
Find Your Guide
Find a guide to explore this place.
You can apply for a local guide to update the information on this page.
You can contact us from the contact page to become a local guide.
- Local Guide
- Attractions
- Yahya Kemal Museum
Features
Services Offered
No Smoking
Car Park
Free
Open Air
Visit
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
4.5
Scoring :
@ademkoc4055
Beyazıt’a çıkarken tramvay yolu üstünde, belki önünden defalarca geçtiğimiz ama farkına varmadığımız saklı bir köşe, Yahya Kemal Müzesi. İstanbul şairi Yahya Kemal’in sağlığında hiçbir eseri yayınlanmadığı için 1958 yılında Nihad Sami Banarlı’nın teklifi ile İstanbul Fetih Cemiyeti bünyesinde şairin şiirleri, yazıları ve notları toplanarak kitaplaştırılmıştır. Aynı zamanda enstitü bünyesinde kurulan müzede, şairin özel eşyaları, kitapları, el yazısı notları, hatıraları ve fotoğrafları ziyaretçilere sunulmaktadır. Buraya uğramanız için tek neden müze değil elbette. O halde bu saklı mekânı ve bize sunduklarını gelin birlikte tanıyalım. Kapıdan girdiğinizde hemen sağda sizi İstanbul Fetih Cemiyeti Kitabevi karşılayacak. Buradan enstitünün bünyesinde çıkmış olan kitaplara ulaşabilirsiniz. Açılıştan kapanışa kadar birbirinden güzel musikilerin eşlik ettiği bu küçük dükkânda gezerken çeşitli kitapları inceleyebilir, hediyelik eşya, kitap veya cd satın alabilirsiniz. Bu küçük dükkânı gezmeyi ertelemenize neden olacak bahçenin büyüsü sizi sarabilir. Kitabevinden gelen musiki ve kapının dışından hala duyulmaya devam eden İstanbul sesleri ile yavaş yavaş bahçenin içine ilerlediğinizde koca koca çınar ağaçları sizi selamlayacak. Bahçenin içinde dilediğiniz gibi dolaşabilir, banklarda oturup bu büyülü atmosferin tadını çıkarabilir, kitabınızı okuyabilir veya uzun uzun düşüncelere dalabilirsiniz. Seçim sizin. Susuzluğunuzu gidermek için çeşme de her zamanki köşesinde usul susul sizi bekliyor olacaktır. Buraya kadar geldim müzeyi gezeyim derseniz, soran bakışlarla etrafı incelemeniz yeterli. Müze gönüllüleri sizi bulacaktır. Müzenin kapısı daima kilitli tutuluyor ve ziyaretçi geldikçe açılıyor. Bu nedenle kapalı zannedip geri dönmeyin. Hafta içi 10.00 ile 16.00 arası açık. Müzede haftanın birer günü dönüşümlü bir şekilde üniversite öğrencileri gönüllü olarak ziyaretçilere eşlik ediyor. Gönüllü olmak isteyenler internetten başvuru yaparak mülakat hakkı kazanabilirler. Özellikle kış sezonunda okullar önceden bildirerek toplu bir müze gezisi için randevu alabilirler. Randevu ile gidildiğinde müze hakkında daha ayrıntılı bir tanıtımın yapılması için sunum yapacak kişi ve yer ayarlanabilmekte.
@fethibaba2770
Sanki askeriye ye giriyoruz soğuk insanlar la muhatap oluyorsunuz , çocuğun ödevi için geldik foto yasak , çocuğa form doldurtuyorlar , güler yüz yok. Hiç gelmeye değmez mezarlık gibi soğuk bir yer,
@loubnazougari
Yeni keşif diyelim,o kadar geçtim gezdim hiç Bir Zaman o müzeyi göremedim, iyidi şairler, şiiri merak edenlere, sevenlere güzel bir yer
@insomniab4967
Kıyıda köşede kalmış hazinelerden biri. İçeriye girdiğinizde huzur başlar. Sevdiği kadının sakladığı bir tutam saçı, eski eşyaları. Beni hep çok duygulandıran bir müze...
@sirmasari5056
İki İstanbul aşığı bugün buluştuk. Ne iyi yapmışlar böyle bir müze yapmakla. İnanılmaz memnun oldum ziyaret edebildiğim için. Kıyafetleri, mektupları, Sirkeci garında veda etmek zorunda olduğu sevdiği kadının saç tutamı, Nihat Sami Banarlı'yla olan dostluğu, kitapları... hepsini incelerken çok duygulandım. Emeği geçen herkese teşekkürler.
@denizozbekturk8110
İstanbul'un Beyazıt semtinde bulunan müze İstanbul Fetih Cemiyeti'ne aittir. Bir de aynı yerde konuşlanmış (ama göz önünde olmayan) Yahya Kemal Enstitüsü vardır. Beyazıt durağında indikten sonra elli metre ötede Sultanahmet yönünde sağ tarafta bulunur. Girişler 10.00 - 16.00 arasında ve ücretsiz. Fotoğraf çekmek kesinlikle yasak. Telif hakkından ziyade amaç fotoğrafların sosyal medyada yayılıp da müzenin merak dokusunu yitirmesi. Eski bir bina olduğu için tozlanmasın ya da zarar görmesin diye kapı sürekli açık değil. Yani yoldan geçenin aaa şu bina da neymiş, bir bakayım bari diyeceği bir müze değil. Talebe göre orada bulunan gönüllü arkadaşlar size müzeyi açıyor ve istediğiniz takdirde rehberlik ediyor.
@eslemakbayir3731
Müze binası eskiden bir osmanlı medresesiymiş. Avlu çok huzurlu. Kapalıçarşının kalabalık sokağından bir anda serin ve sakin bir yere giriyorsunuz. Yahya kemal müzesi gayet güzel. İçeride bulunan açıklamalar yeterli ve dolu dolu. Kendisinin şahsi kitaplığı, golf takımı, not defterleri ve daha bir çok eşyası bulunuyor. Müze hafta içi 10.00-16.00 arası açık. Hafta sonuda kapalı.
@volkanus1810
Yahya Kemal Beyatlı'nın kişisel eşyalarının sergilendiği iki katlı ama küçük bir müze. Avlusunda oturup dinlenme imkanınız var. Müze beklentimi karşılamadi ama yine de guzel bir deneyim.
@fatodgu
Hafta içi hergün 10:00 - 16:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir
@Gezen Kadın
Hafta içi hergün 10:00 - 16:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir