Magnesia Ancient City
Point
Find a guide to explore this place.
Magnesia Ancient City, which is located in the Germencik district of Aydın, is referred to as an unimportant paradise and a living encyclopedia to explore the mysterious areas of the past. The ruins of the ancient city of Magnesia are located about 4 km from the north of Germencik. Historically, the ancient city of Magnesia of Aydın was established during the Roman Empire when the population in the river increased. It is an international reputation in the 5th century BC. The city was established in the 5th century BC and various architectural structures in it have never been destroyed. The historical sections in the ancient city of Magnesia include Roman Exhibition Theater, Magnesia Antique City Square, Bouleuterion (Council Building), Heroönler and Templer.
The ancient city of Magnesia is about 4 km away from Germencik, and the region is currently a ruins. Today's archaeologists are examined and excavations used to extract the characteristics of historical ruins. The ancient city of Magnesia is among the places to visit as a great destination for summer holidays in the region. Visitors to the ancient city of Magnesia of Aydın take a fascinating ride between the beauty of the castle, the beauty of the castle, temples, culture and history. > The ancient city of Magnesia has brought together different cultures for centuries. In the city center, there are carved religions, ground stones and Tahtalı grave rooms from the 5th century BC. The historical and cultural richness of the ancient city of Magnesia is supported by many activities that host the cultural and art festivals of the region. The visit of the historical ruins of the ancient city of Magnesia is an incredible experience to explore the details of the magnificent architecture and to look for traces of mystery in the past. The ancient city of Magnesia in Aydın in the South Aegean Region is called the backyard paradise for enthusiasts and archaeologists.
Features
Services Offered
Guides
Explore with Guide
All Comments
Guest Comments
@mevlutyigin940
Çok çok sıcakta girip erimek üzere döndüğümüz bir antik kentti. Yanınıza su alın kesinlikle kentin önündeki turizm bakanlığına ait olan işletmede su dahi satılmıyor. Yok diyorlar susuz kalmayın.
@huseyinsenkayas
Tarihi yaşamın detaylarını keşfedip görkemli sütunlar ve ova manzarası eşliğinde güzel fotoğraf lar çekebilirsiniz
@mehmetkaderakso
?
@hayrettinyilmaz3206
İzmir Kuşadası Söke yolu üzerinden devam edilip Söke geçildikten sonra Güllübahçe Didim yol ayrımından dönüldüğünde rahatlıkla varılabilecek muhteşem bir antik kent. Efes kadar keşfedilmemiş ise de Efes arasındaki ilişki İzmir Kuşadası arasındaki ilişki gibi. Dağa sırtını yaslamış ve Söke ovasına hakim. Giriş ücreti de Efes antik kentine kıyasla çok daha uygun. Devamında ise eski rum evlerinin bulunduğu Doğanbey Köyü ve kıyısında Dilek Yarımadası Milli Parkı eteklerinde mis gibi çam kokusu ve denizden gelen serinlik ve yosun kokusunun eşlik ettiği salaş balıkçı lokantalarında gün batımı denize sıfır bir ortamda taze ve balık yemek tavsiye olunur.
@celalbayar682
Priene antik kenti günümüzde Didim-Gülbahçe yolu üzerinde, Mykale (Samsun) Dağının güney eteklerindedir. Herodotos’a göre Panionion’a 12 kent katılabiliyordu; Miletos, Myous, Ephesos, Kolophon, Lebedos, Teos, Klazomenai, Phokaia, Khios, Erythrai, Samos ve Priene. Bu bilgiden yola çıkarak, Priene’nin tarihini İ.Ö. VII. Yüzyıla kadar götürebiliyoruz. Antik dönemden bugüne kadar gelen anlatımlara göre kenti kuranlar İonia’ya göç eden kolonistlerdi. Liderleri ise Atina’nın efsane kurucusu Kodros’un oğlu, Aepytos’tur. Priene’nin bu nedenle tarihsel süreçte hep Atina’ya bağlı kaldığı varsayılmaktadır. Bilge Umar, Priene adının; Luwi/Pelasgos dilindeki “Pura/Pria” (Hisar) sözcüğü ile “wana/ana” (sal-yöresi) takısından oluştuğunu aktarmaktadır. Yani “Hisar Yurdu” anlamındadır, kentin adı. Antik kaynaklara göre Priene, İ.Ö. 645-546 yılları arasında Lydia egemenliğinde, sonrasında da Pers egemenliğinde yaşamıştır. Yedi bilgeden birisi olan, İ.Ö. 6 yüzyılda yaşadığı düşünülen Bias ise Heredotos’un Historia’sında “Prieneli Bias” olarak geçmektedir.